Ranaři vracejí úder

Ranaři vracejí úder https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398807/bmid_flash-3-ranari-vraceji-uder-dEG-398807.jpg 4 28 6

ZLOČIN(Y) STOLETÍ! Captain Cold. Mirror Master. Golden Glider. Weather Wizard. Heat Wave. To je pět nejhledanějších trestanců Central City. Jsou to Flashovi největší nepřátelé. Jsou to Ranaři... a náhle zmizeli z veřejného dění. Až je to podezřelé. Jakmile začne Flash jejich zmizení prověřovat, zapadne na místo poslední část jejich plánu. Je to smrtící hra na kočku a myš, která prožene nejrychlejšícho člověka světa po celé planetě... a nakonec skončí až příliš blízko domovu. Je běžec v rudém trikotu dost rychlý, aby pětici ďábelských zločinců zarazil? A pokud ano, dokážou s Wallym Westem alias Kid Flashem ustát odhalení tajemství kolem Wallyho otce a posledního člověka, který ho viděl živého? Protože tím není nikdo jiný než veterán Ranařů a jeden z branců Sebevražedného oddílu, Captain Boomerang.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Flash: Vol. 3: Rogues Reloaded , 2017


více info...

Přidat komentář

fvalek
05.07.2020 5 z 5

Konečně se po tak dlouhé době setkáváme s oněmi delegovanými Ranaři, o kterých se dva díly jen povídá. Jejich pojetí mě potěšilo, protože jich řadu znám z jiných komiksů a seriálů, ale u Heat Wavea mi přišlo, že je trošku takový primitivizovaný žhář. Ale jinak moc pěkná banda, vůbec bych se nebránil nějakým drobným medailonkovým flashbackům z jejich minulosti a původu.

Na jednu stranu je fajn, že existují padouši, kteří zvládnou Flashe zaměstnat a někdy i porazit, ale na druhou stranu je trošku divné, že Flash v jednu chvíli dokáže obíhat planetu Zemi v rámci vteřin či minut, a ve druhé chvíli ho dostane parta běžně rychlých zlovolníků. Ale poskytuje to alespoň nějakou diverzitu, aby Flashovi nepřátelé nebyli jen jiní tempaři.

Na osobní úrovni komiksu, čili ze života Barryho Allena, nebudu nějak extrémně komentovat, více se na to zaměřím u dalšího dílu, který navazuje a řeší to více. :)

hurikan123
23.03.2020 4 z 5

(SPOILER) mě přišlo, že se v té knize pořád střídaly situace, buď flash je měl na háku a věděl co udělají, nebo naopak ranaři, zaplétalo se to pak ak moc, že kdyby na konci kapitoly nebylo napsané:
"tenkrát mě ranaři málem dostali" tak bych byl lehce zmaten...
jinak nechci odrazovat od čtení, je to vážně super komiks, nechybí mu akce ani drama, jestli se vám líbila dvojka, tak s tímhle neváhejte!!


Voliarty
30.08.2019 4 z 5

Je to tu! Flash stojí proti svojím najväčším nepriateľom, proti Ranařom (na tento preklad si asi nikdy nezvyknem). Príbeh je to dobrý, má slušné tempo, len samotným Ranařom sa venuje málo, na môj vkus. Väčší priestor tu dostávajú Captain Cold, Heat Wave a trošku Mirror Master a zvyšok ich zločineckej skupinky proste v tomto príbehu je, robí zle a dostáva na hubu od Flasha. Taktiež finále mi prišlo mierne odfláknuté, Wiliamson z toho mohol určite vyťažiť viac. To neznamená, že by Flash vs Ranaři bol zlý príbeh, len má svoje vady na kráse.

Ďalší príbeh je kratší a jednoduchší, Flash a Kid Flash pátrajú po Kid Flashovom otcovi a pri tom natrafia na Flashovho starého známeho Captaina Boomeranga. Síce Captain Boomerang môže ako zloduch pôsobiť hrozne (je to týpek s ostrými bumerangami), tak Wiliamson ho zvládol podať pútavo a zaujímavo a rád by som sa s ním ešte stretol.

A nasleduje príbeh na jeden zošit, ktorý sa venuje Iris a jej pátraniu, ktoré ju privedie do problémov so Singularitou. AJ tento príbeh je zábavný a, rovnako ako ten s Captainom Boomerangom, končí cliffhangerom, ktorý láka na kúpu ďalších dielov. Čo nevadí, pretože Flash patrí k tomu lepšiemu superhrdinskému, čo u nás vychádza.

MartyManCZ
19.07.2019 4 z 5

Flashovi se stále daří držet laťku. Je to zábavné, dává to smysl a opět skvěle láká na další díl.

Lenka.Vílka
08.05.2019 5 z 5

(Destroy All - Static-X)

Přečtěte si název a jste tam. Víte, co se bude dít. Ale nevíte jak. A že to jak bylo dobrý!

Ranaři něco kujou. A je jasný, že to bude něco víc. Protože úvodní past na Flashe byla hodně zajímavá. Teď už jenom jestli ustojí následky. Leonard je kujón a nedá Flashovi nic zadarmo. Takže nastane velká mela. Ustojí situaci?

Ale stejně mě víc zajímala ta druhá část příběhu. která má potenciálně hlubší následky než vypálený město Ranaři. Boomerang byl vtipnej a odvedl pozornost od toho dramatu, které vytvoří zjištěná tajemství. Že Wally zareaguje takhle mě nepřekvapilo. Co mě ale překvapilo, byla Iris. Ona si vážně myslí, že Barry je...? Wau!

Na pokračování se tedy těšit budete. Hodně. Ale nejdřív mezidíl crossoveru s Batmanem, takže to bude peklo v rámci čekání :(

Kresba krásná jako v předchozích dílech. Co na to dodat, že? Tady se dá barvičkově vyhrát a to kreslíři moc dobře ví. Za mě spokojenost.

memphisz
22.02.2019 3 z 5

Rozhodně lepší než druhý díl. První příběh je takový lehký, nostalgický. Dějově ale nic náročného, v podstatě jedna velká bitka a ne tak geniální plán Flashových starých známých béčkových padouchů. Druhý příběh přináší rozuzlení Wallyho pátrání po jeho otci. Akce je tu také, ale příběh je o něco vážnější a dramatičtější. Celkově solidní komiks. Poslední sešit vypadá zajímavě, tak uvidíme, co bude příště!