Zlatá dolina

Zlatá dolina https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424512/bmid_zlata-dolina-dLf-424512.JPG 5 47 11

Lovci vlků série

< 2. díl >

Pokračovanie knihy Lovci vlkov. Veľmi zaujímavý román J. O. Curwooda zo severných teritórií Kanady v dobách zlatej horúčky

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Smena
Originální název:

Gold hunters , 1909


více info...

Přidat komentář

Lmslaver
26.07.2021 5 z 5

Volné pokračování Lovců vlků. Nepřátelští indiáni kmene Woongů unesou mladou indiánku Minnetaki. Bratr Wabi, přítel Rod a starý indiánský stopař Mukoki vyrážejí do divočiny za její záchranou. Romantické dobrodružství z kanadského severu, o trochu napínavější než první díl. Příjemná, odpočinková kniha, kterou jsem četl několikrát.

Luigi1
27.04.2021 5 z 5

Toto se dá číst i po tolika létech.


Marek82
01.04.2021 5 z 5

Pokračovanie Lovcov vlkov sa podarilo. Stále je to kniha pre mladšie publikum, kde netreba čakať nečakané zvraty, či nebodaj ohrozenie života niektorej z hlavných postáv, ale v príbehu sa nachádza niekoľko okamihov, kde si čitateľ nemusí byť istý, ako to dopadne. Oproti prvému dielu je zápletka naznačená od začiatku a príbeh graduje k záveru. V knihe sú odkazy na prvý diel, nie je nevyhnutné mať ho prečítaný, ale ide o sériu, takže som počúval oba diely. Zvukovo už tradične na vysokej úrovni. Oproti prvému dielu menej zvukových predelov, ale nechýbajú stále zvuky zvierat, či výstrelov. Deťom sa kniha bude veľmi páčiť, je to príbeh o priateľstve, dobrých skutkoch a prírode. Nevýhodou je, že tretí diel Tajomná jaskyňa nie je spracovaný ako audiokniha, navyše sériu dokončil iný autor, čiže za mňa ostáva koniec série otvorený a rád sa k nej po čase vrátim, keď vyjde audioverzia Tajomnej jaskyne.

paulitoo
24.11.2019

výborný dobrodružný román, jako ostatně takřka vše od Curwooda, děj je pokračováním Lovce vlků.

Nočnípták
04.11.2018 5 z 5

Nějak narůstá moje hromádka knížek, které připravuji vnučce a vnukovi. Vždycky nějakou knihu vyndám z knihovny a než si pro ni přijdou už přidávám další. A taky ji hned přečtu. Ta nespoutanost a krása, která mě obklopí při čtení Curwoodových knih. Kluk ještě nedočetl Lovce vlků, já už mám přečteno Zlaté údolí. A už na mne čeká Tajemná jeskyně. No, jsem zvědavá - kdysi se mi líbila, viděna dětskýma očima. Teď si říkám, že dopisování pokračování jiným autorem většinou za moc nestojí.

Elulilinka1
11.06.2018 5 z 5

Fakt super kniha...

TaLu
07.05.2017 5 z 5

Knihu jsem přečetla po mnoha letech díky čtenářské výzvě. Vzpomněla jsem si na ní hned, jak jsem přemýšlela o knize, starší než jsem já.
Stačil první odstavec knihy a kolem mne byla totožná atmosféra dobrodružství v přírodě - stejná jako kdysi, kdy tyto knihy formovaly moje sny.
Teď po letech vím, že vedle saní zřejmě už nepoběžím, ale který současný osmnáctiletý chlapec by dokázal to, co hlavní hrdinové.
Přečetla jsem jedním dechem a ještě se díky tomu vrátila do doby, kdy jsem slova tohoto autora hltala. S časem ta slova jen zrají, když nepočítám nějakou tu tiskařskou chybu.
Mohu vřele doporučit, snad s výjimkou ochránců zvířat, přece jen je tato kniha především o lovu a boji s drsnou přírodou.
Oba díly jsou krásné, tato kniha navazuje na knihu Lovci vlků.

Owain
10.06.2015 5 z 5

Nádhera.

eva1371
27.05.2014 5 z 5

Zrovna jsem ji dočetla. V naší městské knihovně se objevilo nové vydání kde jsou Lovci vlků a Zlaté údolí v jedné knize. Nádherně napsaná kniha o přírodě s poutavou zápletkou, četla jsem jí doslova jedním dechem.

moonchild
07.03.2014 5 z 5

Knihu mám do dneška moc ráda.

Argony
11.11.2012 5 z 5

Prima knížka pro děti od 10 let a dospěláky, které baví knihy o dobrodružství a pravém přátelství.