Zemřeš podruhé
kniha od: Jaroslav Petr (p)
KoupitKoupit eknihu
Děj s detektivní zápletkou se odvíjí v antiutopickém státě militantních ekologů, v němž je možné po smrti člověka jeho tělo spolu s myšlením znovu rekonstruovat.
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17637/zemres-podruhe-17637.jpg 3.612Žánr | Detektivky, krimi, Literatura česká, Sci-fi |
Vydáno | 1982, Naše vojsko |
více informací... |
Komentáře (3)
Kniha Zemřeš podruhé

Detektivní linka je celkem slabá a navíc lehce odhadnutelná, zajímavou ji činí vlastně jen prvky sci-fi. Ale docela mě, zejména s ohledem na dobu vzniku, překvapil popis dystopie, stavu společnosti a následky eko-fanatismu.

Obsah:
Převratný, ale nezveřejněný objev Stanka Hilara, vědeckého pracovníka ve výzkumném Ústavu pro zachování druhů se stane motivem jeho vraždy.
Vědecké možnosti jsou tak velké, že umožní zrekonstruovat člověka z tkáňových kultur a nahrát mu jeho paměťové stopy, které byly nasnímané před rokem.
Vytvořený nový Stanko Hilar se snaží za pomoci dvou profesionálních pomocníků vrátit zpět do své rodiny a zařadit do kolektivu vědeckých pracovníků.
Postupně objevuje již jednou prožitý život, odkrývá souvislosti vědeckých experimentů a nachází pachatele.
Štítky
antiutopie, dystopie klonování ekologická krize sci-fi
Autor a jeho další knihy
- Nikdy jsem se nenudil. Neměl jsem na to čas! 2019
- Hledání budoucího času 1985