Pandořina skříňka

Pandořina skříňka https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17635/bmid_pandorina-skrinka-8Wr-17635.jpg 4 38 2

Hendersonův duplikátor. Atrachtasova Jeskyně návratů. Navštivte místo, kde se nemožné stává skutečností! Setkejte se se svými drahými zesnulými! Byli drazí! Jednotná taxa – dvacet tisíc dolarů. Za patnáct minut. Tohle by Ole Henderson nikdy nedovolil. Byl vždycky utopista. Představa, že by i „posmrtný život“ měl existovat jen pro příbuzné bohatých, by jím hluboce otřásla. I když zbytečně. Tohle chudí bohatým vlastně nikdy nezáviděli. Slýchával jsem často o drastických scénách v té jeskyni. Rozloučit se po patnácti minutách navždy se znovu nalezeným člověkem, kterého miluji – ne, to přece není možné! Kdo mohl, rád zaplatil nových dvacet tisíc za další čtvrthodinku. A znovu. A ještě jednou. A ještě. Několik finančníků se v jeskyni zcela zruinovalo, jistý holandský uhlobaron po dvanáctihodinovém loučení se svou dávno mrtvou manželkou spáchal sebevraždu.... celý text

Přidat komentář

senbja
02.08.2020 4 z 5

Objevila jsem knížku a tím i autora mezi knihami vyřazenými z městské knihovny. Notně opotřebovaná, ale pořád velmi čtivá. Souhlasím se vším, co píše Clevo přede mnou.

Clevo
10.01.2013 4 z 5

Veis a jeho úžasná invence! Povídky v této knize srší úžasnými nápady, nabízí zamyšlení nad otázkami, které si běžně nekladem. Pro mě patří mezi to nejlepší, co může české sci-fi nabídnout.