Navštivte planetu Zemi!

Navštivte planetu Zemi! https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17633/bmid_navstivte-planetu-zemi-mOY-17633.png 4 74 9

Výběr ze sci-fi povídek světových autorů. Ve spolupráci s Václavem Richterem a Ivo Železným uspořádal Jaroslav Veis.

Přidat komentář

felixrr
02.09.2023 5 z 5

Zajímavá krátká sbírka sci-fi všeho druhu, od známých i méně známých autorů. Pár povídek je slabších, ale ty povedené to za mě jednoduše převážily.

Lele61
02.05.2023 4 z 5

Celkem povedená antologie 15 sci-fi povídek světových autorů uspořádaná Jaroslavem Veisem. Mezi autory jednotlivých povídek se objevují i známá jména jako John Wyndham, Robert Silverberg, Henry Kuttner nebo J.G.Ballard. Jak to už u antologii bývá zvykem obsahuje povídky více i méně povedené. Zajímavá četba zejména pro milovníky antologii.


Meda77
24.11.2021 3 z 5

Opět sbírečka toho staršího fantastična a tajemna. Některé kousky jsou povedené, jiné méně. To ovšem musí každý posoudit sám. Pro fandy antologií opět dobrá volba.

petrarka72
05.04.2019 2 z 5

Pozoruhodné, jak rychle sci fi povídky stárnou...

Vidlička
26.01.2019 2 z 5

Antologie SF povídek miluju, ale tahle tentokrát nic moc. V podstatě se mi líbila akorát Stewartova Mikrobotika, protože povídku pozvedal typický anglický humor, a Návrat z nenávratna, který řešil oblíbený paradox cestování časem. Jinak sem tam dobrý nápad ale celkově nějak nic moc...

katy238
08.01.2019 5 z 5

Útlá knížečka z roku 1987, ve které najdete výběr sci-fi povídek s různým zaměřením a tématy. Cesty časem, konec světa, setkání různých druhů nebo i šílené nápady vynálezců v budoucnosti, to vše může čtenář zažít. Je však nutné pamatovat na dobu, do které byl spisek vydán. Navštivte planetu Zemi je knížka podnětná, ale milostné avantýry ani optimistické vize budoucna v ní nenaleznete, jen různé nápady autorů, co bláznivého může budoucnost přinést a jak se s tím lidstvo popasuje. Některé povídky jsou zábavnější, jiné složitější, všechny dohromady však vytvářejí zajímavou mozaiku, která stojí za přečtení, pokud však jste ochotni otevřít svou mysl něčemu jinému (pokud nejste fanoušci těchto knížeček, kterých lze nalézt např. po antikvariátech obrovské množství za pár korun) a ponořit se do zajímavých úvah autorů.

eraserhead
25.02.2018 3 z 5

Všechny povídky mají svůj nápad a jsou dobře napsané, jen některé prostě nesednou svým zaměřením a obsahem. Od Henryho Kuttnera opravdu raději horrory. PLANETA SEDMI MASEK i Wydhamovo LUČNÍ KVÍTÍ nezaujalo. Naopak ale MIKROBOTIKA, OPAČNÝM SMĚREM (byť dnes již tuctová zápletka, zde výborně podaná), TRHÁK, ABSOLUTNĚ NEOCHVĚJNÝ a MECHANIKA jsou výborné povídky. Mám tyhle (socialistické) sci-fi antologie rád. Dodávají mi můj oblíbený styl sci-fi.

yerry
24.06.2016 3 z 5

Trochu staršia antológia science-fiction poviedok, ktorých kvalita kolíše od tých podpriemerných po niekoľké, ktoré by obstáli hádam aj dnes. Je to môj subjektívny pocit, ale zdá sa mi, že výber poviedok bol tak trochu jednostranný a ladený viac-menej doľava. Neberiem to ako negatívum, veď v dnešnej dobe badať zasa opačný extrém a vzhľadom na dobu vydania je to asi aj pochopiteľné. Veď cenzor nikdy nespí...

Je to zaujímavé čítanie ale predsa len som od knižky čakal trochu viac. Tých skutočne svetových autorov by som mohol v antológii narátať na prstoch jednej ruky, a to by som mohol ešte aj o jeden-dva z nich prísť trebárs nožnicami na plech značky Gibon severokórejskej výroby v nemenovanom štátnom podniku na sklonku 80. rokov minulého storočia.

antragus
01.02.2011 4 z 5

Skvělé povídky, a hlavně jedny z mála u nás dostupných zahraničních scifáren v tehdejší době.