Zasněžené pohádky - 15 hřejivých zimních pohádek o zvířátkách

Zasněžené pohádky - 15 hřejivých zimních pohádek o zvířátkách https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223804/bmid_zasnezene-pohadky-15-hrejivych-zimn-223804.jpg 4 4 2

Půvabné pohádky o zvířátkách jsou plné sněhuláků, sněhových vloček, klouzaček a dalších zimních kulis, ale také legrace, láskyplnosti a něhy. S patnácti zimními příběhy, které jsou určeny nejmenším dětem, je zaručeno, že při jejich čtení a poslechu vás bude hřát u srdce!

Přidat komentář

mataaskorice
10.12.2021 5 z 5

Mně se tahle knížka prostě líbí! Pravda - příběhy jsou velmi triviální, ale pro mrňouse dostačující. Příběhy jsou pro začátek zimy a pro předvánoční čas příjemným prostředkem k navození té správní zimní atmosféry. To hlavní v téhle knížečce jsou ale skutečně nádherné, něžné ilustrace. Čteme s dvouleťačkou a knížku si opravdu zamilovala, před každým spaním chce dva, tři příběhy přečíst. Máme ji půjčenou, ale už se po ní poohlížím i do domácí knihovny.

Osice
06.05.2021 5 z 5

Letošní zimu jsme si s dětmi náramně užili. Postavili jsme bezpočet sněhuláků, 2 tunely, zahrádku ve sněhu, jezdili jsme na bobech, pytlech, lžíci, když sněhu ubývalo, tak jsme si vypomohli lopatou a zase bylo, kde se klouzat:-) Sníh byl všude, nemuseli jsme za ním jezdit na hory. A teď jsme si s Barunkou užili ještě 15 zasněžených pohádek. Souhlasím s podtitulem, pohádky jsou hřejivé:-) Zvířátka si užívají zimní radovánky, když to nejde, tak si dokáží zimní atmosféru navodit i jinak, když se nechce z vyhřáté postýlky a myslí si, že nemají rádi zimu, stačí nalákat na čarovné mrazové kousky. Z pohádek sálá vřelost, teplo, pohoda a touha udělat druhému radost. Oslovil mě třeba příběh malé čipmančí holčičky Manči, pro kterou její babička přichystala hru na hledání pokladu. Získala jsem inspiraci:-) Barunku zase inspiroval příběh malého krtečka, který se nachladil a nemohl okusit sníh na vlastní tlapičky. Naštěstí měl maminku a kamarády, kteří dokázali vykouzlit sněhové vločky z papíru. Barunka pak také celý večer stříhala své první sněhové vločky:-) Každý příběh mě něčím oslovil. Navíc nesou příběhy hezké poselství, které je do nich citlivě zakomponováno. Takovým bonusem a oživením jsou 2 pohádky ve verších. Kniha je navíc nádherně ilustrovaná. Pohádky jsou kraťoučké, ale nás velmi potěšily. Rozečetli jsme na severu a dočetli na jihu:-)

„Maminka liška ráda plete, jenomže sem tam něco splete.
Plést umí… Ale v dobré víře se občas zmýlí v přesné míře!
Kulich lištičce jistě sluší, bohužel jí však neschová uši.
Zato šálu a rukavice napletla maminka trochu více…
Nevadí, lištička ví si rady! Přebytky odveze do zahrady.
Sněhulák rozhodně ocení liščino spletené pletení!
Sněhulák chválí lištičku. Vždyť mrzne a on je v teplíčku!
A liška? Dopletla ponožku. – Kdopak ji oblékne na nožku?“ (Popletení pletení)