Zaslíbená Země Nezemě 19

Zaslíbená Země Nezemě 19 https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518139/bmid_zaslibena-zeme-nezeme-19-bLj-518139.jpg 4 39 3

Zaslíbená Země Nezemě série

< 19. díl >

Emmina skupina se vrací do Grace Fieldu osvobodit unesené přátele. Čeká ji střetnutí s rodinou Ratleyových, jehož výsledek rozhodne o budoucnosti všech dětí žijících ve světě démonů.

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

約束のネバーランド 19 (Yakusoku no Neverland 19) , 2020


více info...

Přidat komentář

Abukšákul
16.01.2024 5 z 5

Kluků nejoblíbenější manga =) Všechny díly se líbily moc =)

Corso
04.12.2023 1 z 5

Absolutne som sa nechytal co sa deje, scenaristicky rozpadnute a aby si hladal kedy sa v tom chaose zmenili postavy a prostredie. Doslova. Pretoze sledujeme asi 4 dejove linky, retrospektivne spomienky do toho a boh aby sa v tom vyznal. A totalne ale totalne nelogicke spravanie hlavnych postav. No a styl zvratov "sme v prdeli" ale... "este mame sancu", "jaj tak predsa nie", ale "predsalen zvitazime, musime", "jaj tak asi predsalen arcinepriatel ozil a sme v riti"... "kua ale on sa pridal k nam!!" "Sme obkluceni a v pasci, vsetky vychody zamknute!!" "Haha ale toto bol nas zamer nechat sa zamknut!!!" Tak to uz je vrchol scenaristickej bezmoci a len bez rozmyslania zaplnanie zazmluvnenych dielov. A falosne vytvarana zlozitost a premyslenosti. Tempo rozpravania zrychlene jak ked bezis za konom s jednou nohou v strmenoch. Za mna, jak prve casti som chvalil, tak toto su vyhodene peniaze. Bohuzial, nemozem byt prilis zhovievavy.


fvalek
22.07.2023 5 z 5

Jo, tohle je čím dál větší bomba. Jasně, je to předposlední díl, je nutné, aby to hodně gradovalo a mělo nějakou finální zápletku. Ale docela to překonává očekávání. Jednak dozvuky dění v hlavní městě, které se dále vyvíjejí, no ale hlavně útok na Grace Field.

Je dobře, že se Emma, Ray a Norman konečně zase dali dohromady a mají jeden společný cíl, protože oni tři dohromady jsou mozek každé operace. Když se ale dostanou do křížku s Ratleyem, jde opravdu o souboj mozků a toho, kdo má vychytralejší plán a dokáže počítat s plány ostatních. Hodně se mi líbila všechna ta nejistota, kdo je zrovna na koni. V jednu chvíli vedou děcka, pak zase Ratley, zase děcka, zase Ratley apod. Občas to čtenář až nestíhá sledovat, ale v tomhle je kouzlo Zaslíbené Země Nezemě, všechno to je jen o tom mít tu nejlepší strategii. No a když se do toho nakonec přidá nečekaný staronový hráč, který má celou dobu své vlastní plány, to bylo vážně nečekané a vykouzlilo to husinu i úsměv.

Co se týče Sondžua a Muziky, tam to bylo taky hodně napínavé a jednu dobu jsem si myslel, že už je snad i konec. Přece jen hlavní město je pod nadvládou démonů a ti jsou nevyzpytatelnější než lidé. Nakonec se ale ukazuje, že to nejsou jen žravé příšerky, ale mají své vlastní motivace a touhy. No a když přichází další staronový démonský hráč, i to dokáže se vším zamávat.

Celkově úžasně rozjeté finále, které už jen čeká na dokončení a poslední tečku. Už teď ale mám pocity, že se mi po celé tenhle manze začíná stýskat a opravdu mi bude chybět. Ale ještě před sebou máme poslední díl, kde se musí dokončit hodně nedořešených věcí, tak hurá na to. :)