Zápisky malého tyranosaura: dalších 77 fejetonů z týdeníku Sedmička

Zápisky malého tyranosaura: dalších 77 fejetonů z týdeníku Sedmička https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127767/zapisky-maleho-tyranosaura-127767.jpg 5 49 14

Už jste někdy měli v nose ocas tyranosaura? Ne? Ale autor ano, a to není zdaleka vše, co může čtenáři nabídnout. Analyzuje totiž i další nevypočitatelné jevy, které nemilosrdně zasahují do jeho života, ať už je to velká politika, malé děti, nebo obrovské kuřecí stehno. Dozvíte se také, proč se tygr bojí naběračky, myslivci vlka a agent 7.00 ničeho i to, jak spolehlivě najít chlapa snů nebo bod G. Fejetony opět doprovázejí ilustrace Jana Duchoně s dobře ukrytým panem Bzukem.... celý text

Přidat komentář

jaroiva
18.02.2023 4 z 5

Jo, opět jsem se bavila. Jen bych raději nějakou zas další delší knihu, jako bylo Až na ten konec dobrý. Prosím, prosím...
Jinak musím souhlasit s kap66, igelitka na igelitky je nezapomenutelná. A to normálně stand-up comedy nesleduju. Pavel Tomeš je snad jediný, kterého jo.
Z této knížky mě hodně pobavil např. Babica a Pohlreich jako stavebníci, Recept na stará kolena... ale ono by se toho našlo víc.

amejzlík
16.12.2021 5 z 5

Fejetony mi doporučila moje češtinářka. Skvěle jsem se během uplynulých čtrnácti dnů pobavila. Je to ze života, velmi vtipně a trefně napsáno.


kap66
04.04.2021 5 z 5

Pavel Tomeš, můj nejspíš nejoblíbenější stand-up komik v Comedy Clubu (balení na cestu a igelitka na igelitky, kominík vypadající jako právník kominíka,…), ve své nejlepší, „rodinné“ podobě (kterou to i naživo natřel dalším vystupujícím, machoborcům obzvlášť). Psané fejetony jedou přesně v té linii a pobavily mě téměř všechny, samozřejmě nejvíc ty, ve kterých jsem potkala něco ze svého života. Ke třem jsem se už víckrát vrátila pro hlasitý smích: k rozboru seriálu To je vražda, napsala („Je tady. Zdrhejte!“) a k strojovým překladům anglické Wikipedie („Zavázaný vztah mezitím“ a „Na vašich zádech je Jack“). No, kam se hrabu na překladač, ale jedna moje zkouška na VŠ v 80. letech, založená na překladu odborného francouzského textu, mu na krk trochu dýchá. Dodnes si pamatuji svou větu vyrobenou s pomocí slovníku: „Vysoko srdce šprýmař zabil mistra rány.“ No vida, jak se mi to sem krásně hodí. Pavel Tomeš je vysoko srdce šprýmař, který svým smyslem pro humor, schopností nazvat věci neotřele a vypointovat krátký text dokáže „zabít“ nejednoho dalšího mistra vtipné rány :-).

roso.mak
06.01.2018 5 z 5

Hravé, jen ten název mi trochu uniká. Je třeba hrábnout po předchozím díle nejspíš?

evelýny
08.10.2017 4 z 5

Pro mě takové čtení do kabelky pro ukrácení dlohé chvíle třeba při čekání na tramvaj nebo ve frontě u pokladny - zde to funguje opravdu perfektně, protože někdy máte pocit, že fronta postupuje příliš rychle a máte chuť na pokladní zavolat: ,,Pomaleji, prosím!" To však by bylo příliš riskantní :-))
Takové vtipné čtení o zdánlivě nevýznamných tématech, vycházející z autorových osobních zážitků, se stopami sarkasmu, gradující do nečekaných point - jedním slovem fejeton - podčárník :-))
Smích je při čtení zaručen vždy. Někdy se přidá i ohromení nad opravdu nečekaným vyústěním - vyvrcholením - závěrem. A následuje obdiv k fantazii autora, který někdy z úplných ,,kravin" vykřeše vtipnou pointou pro mě takový malinkatý zázrak.

P.S: Děkuji Chytuš, protože byl to právě její vtipný komentář, který mě navnadil :-)

Chytuš
14.08.2017 5 z 5

Příbalový leták ZÁPISKY MALÉHO TYRANOSAURA
- humánní léčivý přípravek
Před použitím si přečtěte tento příbalový leták, než začnete léčivo používat. Pokud se Vaše příznaky bezprostředně nezlepší, zřejmě bude nutné poradit se s lékařem.
1. K ČEMU SE POUŽÍVÁ
Zápisky malého tyranosaura patří mezi plašiče blbé nálady, možno využít i jako doplněk k antidepresivům. Velmi dobrá snášenlivost s minimem nežádoucích účinků. Studie zatím neprokázaly návykovost, nicméně tento prvek se ještě bude dále zkoumat.
2. ČEMU MUSÍTE VĚNOVAT POZORNOST PŘED POUŽITÍM
Neužívejte, pokud jste alergičtí na vtipné fejetony. Zvláštní opatrnost je zapotřebí pro zapšklé škarohlídy. Vzájemné působení s dalšími léčivými prostředky nebylo dostatečně prozkoumáno, nicméně zdá se, že vzhledem k vyvolávání radostných až veselých pocitů dochází k posilujícím vazbám k jakémukoli dalšímu léčivému přípravku. Přípravek lze užívat i v těhotenství a se zvýšenou opatrností i během kojení (hlasité výbuchy smíchu by mohly miminko rušit).
3. JAK SE UŽÍVÁ
Užívejte podle potřeby. Někdy je potřeba vybrat i několik dávek léčivého prostředku, než pocítíte úlevu a uvolnění, v některých případech však naopak dochází k prudké reakci (nezadržitelný smích) již po několika větách. Stydlivějším povahám nedoporučujeme užívat léčivo v hromadných prostředcích. Rozhodně neužívejte při jídle! V takovém případě hrozí při náhlém výbuchu smíchu v lepším případě poprskání všeho kolem, v horším případě dávení.
4. JAK LÉČIVO UCHOVÁVAT
Uchovejte v dosahu a dohledu. V případě, že máte opravdu malé děti, tak u nich raději mimo dosah, vyčkejte, však oni taky časem k takovému léčivu dorostou.

magnolia
20.08.2016 4 z 5

Já jsem se také bavila a téměř při každém fejetonu (asi 4 byly slabší, zejména ty politické). Už začátek byl vtipný (kočičí mafiáni - přesné) a potom mě hodně rozesmálo téma automatických překladů z Wikipedie. Autor je všímavý a často i originální, na rozdíl od jiných. Není to snadné, psát vtipně. (A hledání Bzuka v obrázcích, to je takový bonus pro hravé čtenáře).

Gold351
14.06.2016 3 z 5

Příjemné odpočinkové čtení, u některých kapitolek jsem se smála nahlas....

keri.H
13.06.2016 4 z 5

U této knihy jsem se hodně často od srdce zasmála. Některé fejetony byly úžasné. Některé tedy byly slabší, že jsem se nad nimi ani neusmála a proto dávám 4 hvězdičky.
Ale tato kniha si vysloužila čestné místo v mé knihovničce a opustí jí jen proto, aby pobavila i další lidi.

wooloong
09.12.2015 5 z 5

Je to přesně můj šálek, bavila jsem se královsky.

Franklin
24.01.2015 4 z 5

Mnoho fejetonů mne pobavilo, mnoho rozesmálo. Některé mě zase neopak neoslovili.
Kniha se dá přečíst jedním dechem za pár hodin nebo stejně jako v mém případě po malých částech.
Výběr je na Vás, ale rozhodně stojí za to.

orson
26.09.2013 4 z 5

Moc pěkné fejetony ze života :) V některých jsem se přímo viděl. Jen je potřeba je číst po jednom, po dvou - dobrého pomálu.

Claricia
24.12.2012 5 z 5

Úžasné čtení pro kohokoli, kdo má doma malé děti (nám tu pobíhají nebo polehávají tři kousky). Člověk aspoň zjistí, že v tom není sám. :o)

st.me - Facky z Marsu i Zápisky dostal jako dárky můj muž a jsou to knížky, které jsme si oba neskutečně užili, takže věnování jako dárek vřele doporučuju.

st.me
16.09.2012 5 z 5

Po masovém úspěchu Zápisků malého tyranosaura, který obletěl internet rychlostí světla, jsem si říkala, že bych si ráda přečetla něco víc od autora. A zrovna jsem narazila na celou knihu. A ne jednu, ale hned dvě. Paráda!
Je to sbírka fejetonů, některé člověka pobaví víc, jiné méně. To samozřejmě záleží na jeho vkusu, smyslu pro humor, atakdále, atakdále.
Mě osobně pobavily tak moc, že jsem se hlasitě smála v prostředcích hromadné dopravy a spolucestující dělali z bezpečnostních důvodů a s nedůvěřivým pohledem dva kroky dál ode mě.
Knížka se mi tak líbila, že uvažuju, že ji někomu dám jako dárek. Ať se taky zasměje.

Štítky knihy

humor fejetony

Autorovy další knížky

Pavel Tomeš
česká, 1977
2021  84%Až na ten konec dobrý
2015  88%Tohle lidi hodně berou
2012  91%Zápisky malého tyranosaura: dalších 77 fejetonů z týdeníku Sedmička
2023  84%13!
2010  93%Facky z Marsu: 77 fejetonů z týdeníku Sedmička

Kniha Zápisky malého tyranosaura: dalších 77 fejetonů z týdeníku Sedmička je v

Právě čtených1x
Přečtených61x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených5x
Knihotéce16x
Chystám se číst22x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x