Na zámku Blandings (a jinde)

Na zámku Blandings (a jinde) https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43901/na-zamku-blandings-a-jinde-43901.jpg 4 17 5

Zámek Blandings série

< 3. díl >

Soubor humoristických povídek anglického autora doplňuje cyklus ze života členů svérázné hraběcí rodiny na venkovském zámku Blandings na počátku století. Hrdiny povídek jsou tak jako v předcházejících knihách nedovtipní lordi a zamilovaní nešikové z lepší společnosti, mazaní sluhové a bohatí příbuzní spolu s proslulou prasnicí Císařovnou. Prostřednictvím komických hrdinů a jejich ztřeštěných absurdních počinů se autor vysmívá konvenčnímu a konzervativnímu životnímu stylu anglické vyšší společnosti první poloviny 20. století.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Jan Vašut (Vašut)
Originální název:

Blandings castle and elsewhere , 1935


více info...

Přidat komentář

Greenfingers
15.05.2019 5 z 5

Mám ve velké oblibě nevtíravý a inteligentní humor v podání P.G.Wodehouse. V tomto souboru povídek se mi více líbily příběhy ze zámku Blandings, i když i ty z prostředí filmových ateliérů nebyly k zahození. Oceňuji také překlad Ladislava Smutka, který si dal na své práci opravdu záležet a výborným způsobem přetlumočil autorův květnatý jazyk do češtiny.

bruntal
01.12.2018 5 z 5

Absolutně skvělá kniha! Zábavná, plná jemného, inteligentního humoru. Přál jsem si, ať je těch stránek co nejvíc. Hrdiny Wodehousových knih nelze nemilovat.


Wendysek
21.11.2014 5 z 5

Dokonalé! P. Wodehouse je opravdu mistrem pera a zápletek. :) Věřím, že divadelní hra dle námětu by byla nezapomenutelným zážitkem. :o)

Merlinit
06.11.2014 5 z 5

Výborná kniha povídek, to nejlepší z neopakovatelného Wodehousova humoru. Čtenář se setkává se starými známými z předchozích autorových děl: lordem Emsworthem a jeho komorníkem Beachem či s panem Mullinerem a stálým osazenstvem výčepu Rybářské zátiší známým pod jmény Korbel, Šampus, Whisky s kapkou sody, Rum a mléko a Suché martini.

LooneyCZ
29.11.2010 4 z 5

Skvělá kniha. Úžasná byla i divadelní adaptace, kterou jsem před lety navštívila v olomouckém divadle Tramtárie.