Zálesácká kuchyně
František Alexander Elstner
Kniha přináší plno užitečných rad, jak náležitě upravit tábornické prostředí, zejména místo pro vaření, a mnoho receptů zálesácké kuchyně.
Přidat komentář
Super knížka s monha povedenými recepty a užitečnými návody, které člověk dnes v pohodě využije v přírodě.
Vynikající kniha. I dnes má význam pro všechny bushcraftery a preppery. Dřív jsem býval zálesák, dnes jsem holt bushcrafter :-). Jsem hrdým majitelem (ručně sešitého, jinak už by se rozpadla) druhého zeleného vydání z r. 91
Moje čundrácká bible! Vlatním v salátovém vydání v zelených deskách, na zadní straně knihy uhlíkem sepsaný seznam věcí které nesmím zapomenout vzít sebou na čundr. S její pomocí se mi podařilo uvařit i buřtguláš bez buřtu a brambor či jsem se naučil zahušťovat improvizovanou omáčku rozdrcenou rýží... Ale není to jenom kniha o vaření, ale i o lásce k přírodě, a věcech, které se (nejen) ven hodí vědět...
Štítky knihy
příručky táboření kuchařské recepty vaření v přírodě
Autorovy další knížky
1991 | Vázání uzlů |
1976 | Motorové opojení |
1965 | Dobrodružnou stezkou I |
1959 | Dobrodružnou stezkou |
2006 | Zálesácká kuchyně |
Já mám ještě tu starou malou zelenou knížečku, ze které se stal salát jen se na ni člověk podíval. Přečetl jsem si ji jen tak a i tak mě jako kluka bavila a baví do dneška. Líbí se mi zpracování a je to skvělý pomocník do kapsy. Postupně z ní zasvěcuji moje děti a učím je nejen vaření, ale i k lásce přírodě a správným a férovým zásadám.