Zajíc a sovy

Zajíc a sovy https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83493/zajic-a-sovy-83493.jpg 4 9 2

Hrdinou knihy je žák čtvrté třídy Zajíc, flegmatik, kterého nic nevzruší a který svou netečností přivádí k zoufalství rodiče, učitelku i spolužáky. Alois Zajíc je celkem obyčejný čtvrťák s nepříliš lichotivým příjmením. Něčím se však od ostatních přece jen trochu liší. Nic ho nevyvede z klidu, nic ho příliš nezajímá, známky má průměrné, ale po zlepšení neprahne. Jednoho dne se ale nechtěně seznámí s holkou, která je dlouhodobě v nemocnici. Může ho toto setkání změnit? ... celý text

Přidat komentář

rysavas
25.01.2020 5 z 5

Knížku jsem si četla teď znovu po mnoha letech v rámci čtenářské výzvy (kniha, která začíná zájmenem) a musím říct, že pro mě neztratila nic ze svého kouzla...pořád se mi zdá super :)

bertrand
14.03.2017

Knížku jsem si půjčil kvůli ilustracím mého oblíbence Václava Kabáta. Když už jsem ji měl doma, tak jsem ji přečetl a neprohloupil jsem. Těžko popisovat celkem přímočarý děj, ale pro příznivce čtení "za obsahem" přináší kniha cennou zprávu o tom, jak funguje lidské myšlení a jak se změnou náhledu na věc dá změnit celá realita. Podnětné čtení, určitě předám dětem, až dorostou.