Záhadný Nikola Tesla - Cizinec z budoucnosti?

Záhadný Nikola Tesla - Cizinec z budoucnosti? https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492115/mid_zahadny-nikola-tesla-cizinec-z-budo-Qvn-492115.jpg 5 2 2

Přidat komentář

Bedřich63
02.06.2022 4 z 5

Tak i po přečtení knihy nevím, jestli byl Nikola mimozemšťan nebo byl jen mimozemšťany informován o technických vylepšeních, aby se lidská rasa na Zemi posunula dopředu. :-)
V každém případě spousta pokrokových myšlenek a vynálezů nesmí být realizována, protože zisky velkých firem jsou důležitější než spokojený život obyčejných lidí.
Kde je pravda? Kdo to vlastně byl? Čím byl inspirován? Co ho pohánělo?
Tyto otázky asi zatím zůstanou nezodpovězeny, ale je jasné, že to byl výjimečný jedinec.
Kniha zajímavá, ale bylo poznat, že to je kompilace více autorů, takže některé informace se občas opakují..... ale není to úplně na závadu.
Jeden z největších velikánů vědy si naši pozornost zaslouží.

konicekbily
14.03.2022 5 z 5

Stručný životopis Tesly, popisy jeho vynálezů a objevů, jejich realizace a uvedení do života lidské společnosti a popsání i těch z jeho objevů, které se nepodařilo realizovat z různých důvodů. Mnohé z nich spadají spíše do science fiction nebo jsou k neuvěření. Jsou tam o něm i příběhy z jeho činnosti - možná jsou to legendy. I jeho myšlenky mne podněcují k tomu, abych si o Teslovi ještě něco přečetl!