Záchranáři

Záchranáři https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328390/mid_zachranari-1d8-328390.jpg 4 13 6

Krkonoše. Tichý kraj pod nízko zavěšenými bílými mraky, odkud jsme kdysi posílali pohlednice ze školních výletů a kam možná dosud jezdíme na romantické dovolené. Hory zdánlivě mírné a poklidné. Turistům zaslíbené území, hustě protkané sítí horských bud a pavučinou dobře značených cest. Ale jsou to také hory, které – zachce-li se jim - dokáží na dlani i té nejsilnější ruky v jediném okamžiku vymazat čáru života. Toto je kniha skutečných příběhů, jejichž ozvěna v Krkonoších dosud neutichla. Protože paměť hor nejlépe nalezneme v osudech lidí, kteří se rozhodli patřit jim v dobrém i zlém.... celý text

Přidat komentář

Runinka
30.01.2024 5 z 5

Pěkná kniha z prostředí hor.Generace záchranářů-srdcařů. Příběhy veselé i smutné.

Katka2382
22.08.2022 5 z 5

Mě se to tedy moc líbilo a krásně se to četlo.
Takovéhle vypravování mi moc baví.
Jen mi bylo líto všech zmařených lidských životů,hlavně těch dětí.


Crozz
26.12.2021 3 z 5

Ale jo, šlo to, spíše takový hospodský tlachy ale pointu to má.

knihovna1
18.03.2020 5 z 5

Kniha Vás zavede do Krkonoš a přenese na Vás retro atmosféru horských bud a chat a vůbec dobu 80sátek. A dýchne na Vás sníh a chráněná příroda. Ukáží se Vám muži horské služby v plné kráse, síle a odvaze. Kniha vypráví o obsazování podnikových chat provozovateli, obsahuje také životopisy některých členů horské služby a taky většinou tragické případy nejen návštěvníků Krkonoš. Popisy těchto příhod jsou jak autentické v přímém přenosu , tak i po odborné stánce obsahují služební zápisy, vzpomínky apod. Knihu doporučuji lékařům, záchranářům, sportovcům a milovníkům hor.

Rade
09.10.2017 3 z 5

Za moje oblíbené Krkonoše a záchranářské příběhy velké plus. Čteno s mapou Krkonoš, stejně jako nedávno čtená kniha M. Vrby „V lavinách a vánicích“.
Ale: Chlapácké hovory, které slyšet autenticky, tak by to snad šlo, tady mi ale nesedly; přepsané na papír ty vtípky moc nefungují. To se týká zejména peripetií rodin bratrů Jury a Petra, ve kterých autor vychází z vlastního životního příběhu.
Občas mi to přišlo laděno lehce do bulvárna. Pokud jsou fotografie mrtvých autentické, (obávám se, že ano), pak i poněkud neetické.

KaP
28.01.2017 2 z 5

+ příběhy z dobře známých míst
- některé části velmi vulgární