Za války, 1916: Země mých snů

Za války, 1916: Země mých snů https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423599/bmid_za-valky-1916-zeme-mych-snu-E6u-423599.jpg 4 33 8

Za války série

< 3. díl >

Třetí volné pokračování epické rodinné ságy sleduje další osudy rodiny Hunterových. Píše se rok 1916 a je čím dál jasnější, že konec války, která měla původně trvat jen pár měsíců, je v nedohlednu. V knize je mistrně vylíčeno prostředí staré Anglie, v níž ještě přežívá viktoriánský duch: bohaté domy, ve kterých se o pohodlí panstva stará početné služebnictvo, jak to známe z populárního seriálu Panství Downton. Ale postupně se život začíná pod vlivem války měnit, a i když to u konzervativců budí pohoršení, změny nelze zastavit.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Brána
Originální název:

The Land of My Dreams 1916 , 2016


více info...

Přidat komentář

Kanimůra2
21.07.2023 5 z 5

V jednom kalupu jsem přečetla další díl. Nemohla jsem se dočkat pokračování. Ani třetí díl mě nezklamal. Krásně popisovaný vývoj ženské emancipace. Jak se lordi diví, že je v klubu obsluhuje číšnice. A co víc-už jsou i průvodčí... neskutečný.
Krásně skloubená válka, láska a popis současného běžného života
Mám další díl a jdu na něj.

helenkan
15.11.2022 5 z 5

Zase jsem si vychutnala další díl skvělého příběhu. Přiznávám, že Diana mi zatím moc do oka nepadla. U Ruperta jsem to trochu očekávala a Bobbyho mě bylo moc líto. Jsem zvědavá na další osudy všech postav. Neměly to ženy tenkrát lehké. Těším se na další pokračování, jen musím počkat až mi dorazí. :-)


Janadvorackova
12.11.2022 3 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem si oživila postavy a jejich vztahy. Od posledního dílu už je to nějaký ten pátek. Ale bylo to poměrně snadné. Styl autorky mi vyhovuje, jen se trochu obávám, že už dlouho psát nebude. A také doufám, že má hafo poznámek k rozepsaným knihám a někoho, kdo je dopíše, až tedy ona nebude moci.
Její zápal pro zemi a dobu je zničující :), příběhy nenáročné a obecně dobře se čtou.

Vojslava
04.09.2021 4 z 5

Pokračování série se rozvíjelo podle mého předpokladu: a je pravda, že umístit tolik očekávaných motivů a historek (z nichž některé najdeme i u Morlandů) do relativně nedlouhého textu musela být docela práce. Ale četba plyne jako voda, odpadaly sympatické postavy, opět se otvírají očekávaná pokračování a otázky, jak to půjde dál... takže třetí pokračování čeká...

Jonna
31.08.2020 4 z 5

Zase jsem si skvěle početla, autorka je dobrý vypravěč a dokáže vtáhnout do děje. Jediné, co mi vadí, že budu muset čekat na další díl.

knihovnička007
16.03.2020 5 z 5

Třetí pokračování a opět se mi kniha hodně hodně líbila. Další příběhy Beatie, Edwarda, Davida, Bobbyho, Saidie, Diany v roce 1916, kdy už bylo jasné, že válka tak brzy neskončí. Občas mi dělalo problém větší množství postav a já musela nejdřív přemýšlet kdo ke komu patří.
Moc se mi líbí, jak autorka vylíčila tehdejší měnící se svět. Ženy se začínají podílet na životě, ve kterém byli jen muži-žena obsluhující v restauraci, žena jako průvodčí v tramvaji nebo žena pracující v továrně na munici. Dnes normální, ale moc se mi líbily řeči mužů kolem toho. A ty ženy mají krátké vlasy!! A nosí kalhoty!!
Je hrozné, jak se mladí kluci hrnuli do války, aby něco vytvořili, aby přispěli své zemi. A když zjistili pravdu, bylo už pozdě...
Líbí se mi náhled na válku z pohledu Davida, Bobbyho i rodinných příšlušníků.
paráda, všem doporučuji k přečtení!!

eva-lupen
13.02.2020 5 z 5

Skvělá sonda do života v Británii za 1. Velké války. Postav je tam opravdu hodně (ale nemám v nich zmatek), různého věku, pohlaví i orientace, z různých vrstev společnosti, a každá prožívá svůj jedinečný příběh. Společnost a zažité zvyky se rychle mění, někdo změny vítá, jiný se jich děsí (i když jsou to, z dnešního pohledu, prkotiny).
Romantika? Někdy. Někdy zase tragédie, drama... prostě život. Román pro ženy? Neřekla bych. Oddychovka? Asi jak pro koho. Pro mne skvělý historický román a už se nemohu dočkat pokračování.

IYv
07.02.2020 4 z 5

Pokračování příběhů z britského prostředí za první světové války. Potěší nenáročného romantického čtenáře stylem Panství Downton. Trochu moc jmen.