Za tebou

Za tebou https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469653/bmid_za-tebou-Ba2-469653.jpg 4 152 53

Chloe Bensonová se probudí svázaná v hrobě a netuší, jak a proč se v něm ocitla. Zvládne se odtamtud dostat a uprchnout, ale nikdo jí její příběh nevěří – ani policie, ani doktoři a její manžel Liam už vůbec ne. Když pojme Chloe podezření, že jí Liam lže, nezbývá jí nic jiného, než se vrátit do vlastní minulosti. Sleduje své stopy, aby se dozvěděla pravdu a přežila. Ale někdo je jí v patách… Dívej se za sebe. Nikdy nevíš, kdo tam je.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Look Behind You , 2014


více info...

Přidat komentář

Pavlína2019
31.03.2024 2 z 5

Knih přesně s podobným příběhem je opravdu hodně. Když jsem zjistila, o čem to zhruba bude, můj zájem silně klesl. A bohužel opravdu vše je tak, jak člověk tuší. Takže takové dost velké mínus, překvapení se nekoná. Jediné pozitivum je, že je kniha tak tenká, kdyby se vše protahovalo, asi bych se víc trápila.

Foxie89
01.03.2024 3 z 5

Bylo to hodně jednoduché a člověk asi tuší, jak to celé dopadne. Rozhodně bylo ale nepříjemné, jak ji nikdo nevěřil a nikdo nepomohl a ona pak už ani sama nevěděla, jestli si to celé nevymyslela.


kackahracka
29.01.2024 3 z 5

(SPOILER) No. Holka uteče svému únosci, nic si nepamatuje a okolí se jí snaží přesvědčit, že to celé bylo výplodem její fantazie. Skvělý námět, poměrně ucházející zpracování, ale tak nějak neječím nadšením. Přišlo mi, že nás autorka nutí mašírovat v kruhu a neustále omílá to stejné dokolečka. A to měla knížka sotva něco nad dvěstě stránek. Možná se původně jednalo o povídku, kterou se někdo snažil natáhnout nad hranici normostran pro běžnou beletrii. Taky mi vadily díry v ději (všichni si myslí, že si vymýšlí, a přitom lítostivě komentují ošklivé jizvy, co jí zůstaly po poutech na rukou?) a uvažování hlavní hrdinky. Příklad: potřebuje si pro sebe zrekapitulovat události předchozích dní. Proto si vezme tmavé brýle, klobouk, udělá si s vlasy něco, v čem se nepoznává ani ona sama (přímo její slova, když na sebe hledí do zrcadla), a pak si to nakráčí do jedné z realitek ve městě. Předpokládá totiž, že si asi hledala nové bydlení, ale není si tím úplně jistá. Prostě to zkusí, a to v přestrojení... Náhodně se pak zeptá jednoho z makléřů: "Pamatujete si mě? Byla jsem tu možná před týdnem, nebo tak nějak..."
Vtipné je, že ji jeden z cizích lidí nakonec fakt pozná, a to ve stylu: "No jasně. Vypadáte sice úplně jinak, a vidím denně mraky lidí, ale zrovna vás si pamatuju, protože jste tu byla toho a toho v tolik a tolik a řekla jste tohle a tohle a domluvili jsme se na tom a tom..."
A taky-přijde mi poměrně zvláštní odtajnit hlavní myšlenku knížky (že by padouchem byl zahradník?) zhruba ve třetí kapitole, a pak na ní postavit závěrečný zvrat (ano, určitě si týraná žena zajde zpátky domů, přímo do líhně všeho zvěrstva, pro své věci úplně sama samotinká). Tyran a jeho submisivní utlačovaná partnerka, jedno klišé za druhým, vůbec mě to nebavilo. Čtivé to bylo, ale už jsem asi saturovaná podobně laděnými příběhy, takže mě dějová linka spíš otravovala. Ani nevím, jestli to někomu doporučovat, nebo ne.

mischamys98
21.01.2024 4 z 5

Ačkoliv bylo už od začátku jasné, kam celý příběh směřuje, tak to bylo velmi napínavé a mrazivé čtení.

beruska
13.11.2023 5 z 5

Knížka se mi moc líbila.... Byla velmi čtivá, napínavá, reálná....
Ráda doporučuji :) ....

Leena
03.04.2023 3 z 5

Knížka byla poměrně čtivá, ale o psychopatickém a manipulativním partnerovi už jsem četla mockrát.
Takže nic nového pod sluncem.
A konec?
Ten tedy vůbec nepřekvapil, zklamání.

Maky806
27.12.2022 5 z 5

Vydařená kniha, pěkně se četla.

crazyslunicko
05.11.2022 5 z 5

Velice příjemné čtení. Taková jednohubka. V jednu chvíli si myslíte, že víte kdo je padouch a najednou je prostě zase všechno jinak.

"I potom všem cítím pod nohama pevnou půdu - poprvé po hodně dlouhé době. Jako bych měla konečně v plicích kyslík a v srdci naději. Říká se tomu myslím druhá šance."

jeny-v
17.10.2022 4 z 5

Dobré víkendové čtení, i když téma už několikrát popsané. V době svého prvního vydání /2014/ asi musela kniha sklidit velký úspěch. Román je čtivý, není rozsáhlý, jsou zde dramatické situace a děj má spád.
Psychologicky laděný příběh učitelky Chloe, která se probere v podzemní hrobce, z které se jí podaří uniknout. V nemocnici se dozvídá od doktora Traynora, že trpí psychotickými epizodami, a bohužel jednu nedávno prodělala. Poslední její vzpomínkou je narozeninová oslava manžela Liama. Detektiv Summers nevěří o jejím únosu, a tak musí sama začít pátrat, co se stalo mezi večírkem a pohřbením zaživa. Ještě, že "našla" kolegu Jordana.....

Jessybelle
24.08.2022 4 z 5

Kniha je čtivá, řekla bych bez hluchých míst, možná také proto, že je poměrně krátká. Padouch je v podezření v podstatě hned od začátku, nicméně občas můžete zapochybovat. Konec byl rychlý.
Pokud hledáte jednoduchou čtivou thrillerovou jednohubku, je to tohle. Ale asi si jen půjčte.

Nutra
23.08.2022 5 z 5

Mě se to líbilo....Čtivě napsané.Přečteno na jeden zátah.

Emma27
18.08.2022 2 z 5

Kniha vás vtáhne do děje hned od začátku,ale myslim ,že tak nejak sem vědela jak to nakonec dopadne.

hlenicka
16.08.2022 2 z 5

Celou dobu jsem chtela knižku odložit a to hlavně kvůli hlavní postavě. Jak ta mně pila krev! Ja prostě opovrhuju lidima,co se sebou nechají vláčet jako s kusem hadru. Jak si nechala nadávat od svého muže,že je tlustá, skaredá,nic neumí atd. Jako tohle číst a celých 200 stran?! Celou dobu se nic nedělo,po celý příběh jedna a ta samá písnička. A to její minulá kniha byla vyborná!

LaCoccinelle
10.08.2022 5 z 5

Styl psaní této autorky mi sedí. Krátké kapitoly, napínavé čtení. I když jsem od začátku tušila, kdo za tím vším bude, nic to neubralo knížce na napětí.

Zuzulinka
27.06.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila! Napínavé. Zajímavé téma. Vřele doporučuji!

Pajii
20.06.2022 5 z 5

Knížka člověka nutí číst a číst a číst ..... I když je jasné od začátku, kdo to byl, je zajímavé postupné odhalování okolností, motivu atd.

čef
13.06.2022 4 z 5

Thriller o domácím mučiteli, takových příběhů je mraky nebo hafo nebo až moc. Nicméně v tomto románu je příběh podán přeci jen o stupeň zajímavěji než většina z nich. Hlavně se udržuje napětí a spád, skoro nic se zbytečně nepitvá a závěr se také povedl. Kvituji i malý počet stránek, nafouknutí bych asi neunesl.

Han-nah
14.02.2022 4 z 5

Ráda čtu knihy, které se zabývají psychologií člověka. Tato kniha se mi četla dobře. i když od začátku je skoro zřejmé, kdo za tím vším je. Bude Chloe v bezpečí? Hezky vystiženy postavy Chloe a jejích přátel. U Liama jsem čekala více . Náš mozek je pořád složitý stroj.
Snažíme se vše špatné utlumit a vyvolávat jen to dobré. Milovat neznamená vlastnit ho.

micha-ella
02.02.2022 4 z 5

Thriller jako ukázkový příklad – jako ze školy tvůrčího psaní. To nemyslím ve zlém, ale ten námět už je bohužel trochu zprofanovaný. Bavilo mě to, přestože jsem podobnou oddychovku četla už tolikrát. Takže proto o hvězdičku míň.

pch1976
27.07.2021 3 z 5

Celkem povedené, bohužel od první kapitoly je jasné, kdo je viníkem.

Štítky knihy

kriminální thrillery thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Sibel Hodge
anglická
2020  84%Faleš
2020  73%Za tebou
2021  69%Zmizelí

Kniha Za tebou je v

Právě čtených5x
Přečtených174x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce171x
Chystám se číst149x
Chci si koupit27x
dalších seznamech3x