Za svědky minulosti

Za svědky minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200953/za-svedky-minulosti-yLA-200953.jpg 5 12 3

Navštívíte - astronomický orloj Olomouc, papírny Velké Losiny, Kuzmice u Trebišova, Choltice u Opavy (větrný mlýn), Kralice, Kopřivnice, Brodek u Přerova, Tatranská Lomnica, Vychylovka, Banská Štiavnica a tak dále. 1988.

Přidat komentář

PetraDamianova
05.02.2020 5 z 5

Líbí se mi autorova upřímnost, bezprostřednost, zaujetí tématem a přirozený vypravěčský talent. Je znát, že na počátku projektu (ať už někdejšího seriálu, nebo teď knihy) stála nikoliv touha uspět komerčně, ale snaha divákovi, resp. čtenáři něco důležitého, a přitom prchavého předat.

mira.l
02.06.2019 4 z 5

Ještě z vysílání socialistické Československé televize si matně pamatuju televizní verzi tohoto seriálu. Roky jsem o něm neslyšel, teď jsem natrefil na tuhle knihu.
Je to vlastně poměrně věrně přepsané knižní ztvárnění seriálu, doplněné o některé aktuální informace. Místy je to krásné čtení o zaniklých řemeslech, řemeslnících či místech, ale občas jsem z těch textů měl dojem, že jsou takové nesourodé, že se v rámci kapitoly skáče mezi dvěmi, třemi tématy, někdy poměrně nesouvisle. A některé z textů mi přišly i docela naivní.

Knížka je to pěkná, i svou grafickou úpravou, tohle Jota umí, ale do plného nadšení (a tím i do plného hodnocení) přece jenom trochu chybí.


Monike
23.01.2019 3 z 5

Zajimava mista v knize popsana. Vybrana diky Ctenarske vyzve.