Vzpoura jeptišek

Vzpoura jeptišek https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46239/bmid_vzpoura-jeptisek-2K4-46239.jpg 4 31 4

Tento historický román odehrávající se v okolí Poitiers roku 589 má své kořeny v dobových archivech. Je to kniha o věcech ďábelských, o čarodějnictví, o lásce, náboženství, kniha, jejíž hrdinkou je neobyčejná žena. Teprve když vyjde najevo její původ, porozumíme její síle a vášnivé touze po svobodě. Podle knihy byl natočen televizní seriál nazvaný Dítě vlků.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Talpress
Originální název:

La Révolte des Nonnes , 1981


více info...

Přidat komentář

dj314d
24.11.2020 odpad!

Hromada historickych nepresnosti, napriklad katedrala o ktere se tu v 6 stoleti zminuje byla postavena ve 12. stoleti apod.

PetraaMatouš
04.04.2018 5 z 5

Knihu jsem prvně četla ve 12letech a dodnes se k ní vracím. Je pravda, že zanechala silný dojem. S prvním čtením přišly i noční můry. Spisovatelka opravdu barvitě dokáže popisovat. Např. jeptišku, která byla nějaký ten rok zazděná a pak utekla. Na tento popis nezapomenu. Líbil se mi popis fungování a řádu církve tehdejší doby, ale i vztahy mezi jeptiškami. Stejně tak popis vztahu mezi dívkou a vlky.
Souhlasím že kniha je tak od 15let.
Film je hodně osekaný. Pro barvitost a doplnění údajů doporučuji přečíst knihu.


historikola
24.04.2014 5 z 5

Zdravím Vás přátelé písmenek,

já jsem se seznámil se spisovatelkou přej mojí první její knížku "Bouře". Poté jsem přečetl trilogii "Modrý bicykl". Na "Vzpouru jeptišek" jsem se těšil, ale bohužel ať teď se mi dostala do ruky ke čtení. Tato spisovatelka mi svým psaním vyhovuje. Nenatahuje zbytečně děj nesmyslným plkáním a děj má hlavu a patu. Tento román je zajímavý tím, že jako jedna z mála spisovatelek se nebojí rýpnout do církve a trošku ji nadzdvihnout že židle. Tento román má zajímavou dějovou linku a zápletka se řeší celou knížku. Takže knížku nerozluštíte v posledních dvou stránkách. Samozřejmě chápu, že se něco vytratí překladem. Ale neumím dobře francouzštinu takže nevím jak je originál.
Každopádně pro odpočinek a klidnou četbu tuto knížku doporučuji. Není tam zas tak moc scén co bych nedal přečíst dospívajícím. Pro malé děti to není, ale knížka je dle mého od 15 a víc. Pamatuji, že tato knížka byla v mé knihovně od 18 let.
Asi kvůli tomu popisu sexuálního aktu a znásilnění jeptišek. Nevím netuším. Je možné, že to bylo tím, že hlavní postava byla kojena vlčicí a pak měla s celou smečkou svůj zvláštní rodinný vztah celý knižní život. Musím vypíchnout, že vztah vlčice a vlků k dívce byl napsán excelentně.
Jak tu Hříbče zmiňuje film "dítě vlků" tak ten jsem neviděl. Takže nevím jak osekaný je děj filmu. Jak to bývá, vždy je lepší knížka než film.
Knížku pohodovým tempem před spaním jsem přečetl za dva dny. Takže knížka tak akorát.
David

Hřibče
10.06.2013 4 z 5

Když mi bylo asi pět, tak jsem viděla v televizi běžet seriál "dítě vlků". Seriál na mě musel udělat dojem, protože jsem si jeho název zapamatovala až do dospělosti a pak jsem si našla v knihovně tuto knihu. Měla jsem z ní radost a doufala jsem, že mi kniha děj seriálu připomene (od té doby u nás neběžel). Žel se tak nestalo, kromě začátku, který mi byl matně povědomý, jsem si děj nevybavovala, ale i tak mě kniha bavila. :)