Vůle Boží - zbožná fráze?

Vůle Boží - zbožná fráze? https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57067/bmid_vule-bozi-zbozna-fraze-dVF-57067.jpg 5 17 6

Rukopis knihy odevzdal P. MUDr. Ladislav Kubíček do tisku jen několik dnů před svou smrtí. Své krédo „Radost mi působí konat Tvou vůli“ zde autor dokumentuje na příbězích vlastního života. Čtenář si tak může připomenout osobnost tohoto zavražděného kněze a lékaře a přijmout jeho poselství.

Přidat komentář

Dáma s hrnstjm
29.12.2020 5 z 5

Krásné, povzbudivé, motivující čtení. Pěkné prolínání vzpomínek a duchovních pravd. Útlá knížečka plná velkých myšlenek a osobního svědectví.

Freiherr
09.11.2020 5 z 5

Ačkoliv otec Kubíček primárně nechtěl napsat životopis, přesto v této útlé knize dostáváme velmi pěkný přehled jeho pozemské pouti, na níž kráčel s Bohem. Vybízí nás, abychom se také snažili hledat Boží projevy ve zdánlivě všední každodennosti. Teprve až náš život skončíme, budeme moci posoudit, nakolik se nám to dařilo.
Rád bych vyzdvihnul v knize obsaženou myšlenku nesení vlastního kříže. Ten, kdo každý den překonává drobná protivenství, svůj kříž poponáší sice jen o malý kousek, zato soustavně. Kdo se však vyhýbá všemu, co je mu nepříjemné, nechává kříž opřený o zeď a kráčí s lehkostí. Jelikož však Bůh touží po naší spáse (obvykle více než my), vloží nám v závěru života onen kříž na bedra najednou, abychom v krátké době prošli vším, co nám pro celý život přichystal. Proto neotálejme s nesením vlastních křížů - vždy se s námi ten, který nám ho nésti pomůže!


nickym
16.06.2020 2 z 5

Přišlo mi to, že autor chce Boží vůli vidět ve všem, z tohoto pohledu mě kniha moc nezaujala. Životní příběh pěkný, věrný...

Véča
10.11.2019 4 z 5

Zdá se být skoro nemožné, co všechno si musel autor během života (i umírání) vytrpět. Jeho psaní s pokorou a naprostou oddaností Bohu v každém čtenáři zanechá silný emocionální zážitek.

veneta
24.05.2016 5 z 5

Fascinující! Útlá knížka o totalitě a pravdě.

TaLu
04.02.2016 5 z 5

Dostala jsem od života ten dar, protože jinak to ani vyjádřit nelze, že jsem autora této knihy poznala osobně. Jeho myšlenky, názory, postoje, které jsou obsaženy v této útlé knížečce mi připomínají jeho, jako člověka. Kdosi mi kdysi řekl, že je příliš radikální, já ale tvrdím, že to není přesné. On byl především pravdivým. Žil tak, jak mluvil, nic v něm nebylo v rozporu a v pravdě za to, čemu věřil, položil i život. Sedět s ním u jednoho stolu a vnímat jeho osobnost a hluboké lidství a cítit se přijímaná - to je něco, na co asi nikdo, kdo ho znal, nemůže nikdy zapomenout.
A o tom je jeho svědectví života i tato kniha myšlenek.