Všude samí lháři

Všude samí lháři https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538153/bmid_vsude-sami-lhari-663d6d69b66e1.jpg 4 123 123

Další bravurní příběh od královny rodinných psychothrillerů. Z městečka Stanhope doslova sálá klid a bezpečí. Než se ztratí devítiletá Avery, dcera místního bezúhonného lékaře. Než se zjistí, že její otec William ji krátce před jejím zmizením uhodil. A že udržoval tajný poměr se ženou bydlící o několik bloků dál. William se stane podezřelým číslo jedna, ale ne jediným. Někdo Avery viděl nastupovat do auta jednoho mladíka. A své nejlepší kamarádce tvrdila, že má staršího přítele. Najednou tady každý na někoho něco ví. Ale dá se tu vůbec někomu věřit? A připravit se na pravdu o tom, co se stalo s Avery?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Everyone Here Is Lying , 2023


více info...

Přidat komentář

vekkr
předevčírem audiokniha 3 z 5

Audiokniha,mám ráda u psychotrilerů ten zvrat.Myslíte si,a vše jinak.Tady nic takového nebylo.Stokrát ohrané,a dost předvídatelné.

veruptackova
předevčírem 4 z 5

Tohle je opravdu ideální čtení po náročném dni.

- jednoduché věty, které se lehce čtou,
- pohled mnoha postav, díky kterému se vám děj hezky zrekapituluje,
- lži, které příběh hezky zamotají,
.. a ten závěr? Ten se autorce opravdu povedl!

3,5* a můj podrobnější názor na knihu najdete v záložce RECENZE. :-)


Lalina3
22.05.2024 4 z 5

Tak nějak klasika od Lapeny. Čte se to moc pěkně, ale nějaké šoky se nekonají.

jarda007
21.05.2024 audiokniha 4 z 5

Kvalitka jako vždy.

HH77
20.05.2024 audiokniha 5 z 5

Kniha je to velmi ctiva a napínavá. Četla se jedním dechem. I když musím říct, že v mnoha ohledech je dost děsivá až zvracena. Jsem ráda že na rozdíl od hrdinů této knihy žijí v normální rodině a nic zde popsaného jdem nezažila a snad ani zažívat nebudu.

Brambor333
20.05.2024 audiokniha 3 z 5

(SPOILER) Nejslabší kniha od Shari.
Nejvíc mi vadilo opakování věcí z předchozích knih. Tajné mobily schované v mřížce domu - Manželé odvedle, předstírané týrání - Někdo cizí v domě, Nejasný pád ze schodů - Nevítaný host.
O závěru knihy nemluvě…tohle se opravdu nepovedlo.

romanka26
19.05.2024 audiokniha 5 z 5

Napínavý psychothriller, na které jsem od autorky zvyklá, opět mě nezklamala:)

Peace
19.05.2024 3 z 5

"Člověk si nemusí nutně dávat vždycky pozor na ty, kteří se zdají odlišní - spíš na ty, kteří se tváří normálně a nebudí ani náznak podezření."

Jedna z těch slabších knih od autorky, bohužel. Neurazí, nenadchne..obávám se, že za pár dnů už o příběhu nebudu vědět.

Kája_95
18.05.2024 audiokniha 5 z 5

Opět Shari Lapena v plné parádě! Kniha je opět na téma rodinný psychothriller. Příběh se točí kolem rodiny malé Avery, které je 9 let. Rodiče s ní mají trochu problémy. Jednoho dne ale nedorazí ze školy domů - nebo snad ano? Její otec je uznávaným lékařem, Averyn bratr je schopným studentem a vzorným synem a matka pracuje v kanceláři. Tento příběh se netýká jen této rodiny, ale rovnou celého sousedství. Aby toho nebylo málo, tak má skoro každý člověk nějaké tajemství. Otec zmizelé dívky ji párkrát ve vzteku udeřil a navíc udržuje poměr s jinou ženou. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a četla každičkou volnou chvíli. Rozhodně touto knihou nešlápnete vedle!

MiskaMa
18.05.2024 4 z 5

Knížky od Shari Lapeny mám moc ráda. Na její další novinku jsem se těšila, ale zrovna tenhle příběh byl za mě asi jeden z těch slabších. Jasně, je to klasická Shari Lapena, rodinné a sousedské vztahy, každý má nějaká tajemství, knížka je čtivá, takže jí taky přečtete na jeden, dva zátahy, ale tady mi bohužel něco chybělo.

Pořád u mě vedou knížky Nevítaný host a Jeden z nás, ale i tak se už těším na autorčinu další knížku. 4*

nicole1990
17.05.2024 2 z 5

Od Lapeny jsem přečetla všechny knížky a tahle byla nejslabší taková o nicem .

hnilda3
16.05.2024 2 z 5

Tak toto bylo za mě ohromné zklamání, přišlo mi to úplně o ničem. Od Lapeny mám přečtené vše a knihy mám ráda, ale bohužel...

Summer7
16.05.2024 3 z 5

Od Lapeny mám přečtené všechny knihy, ale tahle mě nějak neoslovila. Dostanene klasický příběh z jedné ulice, kde každý skrývá nějaké tajemství a postupně se odhalují. Nebylo to špatné, ale asi mi to tolik nesedlo.

veriszv
15.05.2024 3 z 5

Autorka píše příběhy, co mě zamotají do sousedských a rodinných vztahů a pustí mě až na konci.
Je to vždycky trochu podobný? Ano.
Je to vždycky přitažený za vlasy? Ano.
Vadí mi to? Ne.
Vím, co mám čekat, a přesně to co čekám, dostanu.
Všude samí lháři se první dvě třetiny tvářilo podobně. Ale na můj vkus jsme se všechno dozvěděli až moc brzo, a tak mi zkrátka tento příběh padl do noty asi nejmíň ze všech autorčiných knih.
Nicméně samozřejmě, že už se těším na další!

kalinkacz
15.05.2024 4 z 5

Shari Lapena je zpět!
Po dvou letech čekání vyšel její nový psychothriller Všude samí lháři.
Před 2 lety Shari navštívila Prahu a o této připravované novince se hodně rozpovídala. To čekání vypadalo nekonečně a tak jsem měla velkou radost, že jsem si mohla autorčinu novinku přečíst ještě před vydáním díky reading copy.
A mé dojmy? Klasická a dobrá Shari Lapena!
Pokud jste už od autorky něco četli, tak dostanete to, na co jste zvyklí. Pokud jste ještě s Shari Lapenou nezačali, klidně se pusťte do čtení!
Na začátku knihy zmizí 9letá Avery... Její zmizení pak spustí vlnu událostí, které odhalí nejedno tajemství...
Při čtení rozplétáte historii manželství a jste svědky nečekaných momentů a výpovědí...
Zkrátka a dobře musíte pořád a pořád číst, protože chcete vědět, co se s Avery (potažmo její rodinou) stalo!
Já jsem spokojená, dostala jsem Shari, tak jak ji znám a jak mě baví!
Zároveň se ale těším, až příště vystoupí ze svého žánru a my se začteme do něčeho nového.

oleg121
15.05.2024 4 z 5

Opäť som s autorkiným dielom spokojný, avšak musím podotknúť, že miestami bol dej opäť veľmi pritiahnutý za vlasy a ku koncu to začínalo byť aj mierne psycho- čo je ale trend väčšiny dnešných kníh tohto žánru, čo mi aj veľmi často vadí. Inak ale celkom spokojnosť, príjemná mrazivá oddychovka.

stesti.s.knihou
14.05.2024 3 z 5

Všude samí lháři je typická Šlapena, jak ji známe i z ostatních knih. Zápletka je poměrně jednoduchá - zmizí devítiletá dívka a rozbíhá se pátrání po tom, co se stalo. Zároveň s tím ale autorka rozjíždí pro ni typickou psychologickou hru s postavami - každý podezřívá každého, všichni mají nějaké tajemství, dlouholetí známí se na sebe najednou začnou dívat jiným pohledem. A právě tohle Shari Lapeně tak jde a máme to v jejích knihách rádi.
Nemohu bohužel soudit, zda je tato novinka lepší nebo horší než ostatní, jelikož jsem nečetla všechnu její tvorbu. Knihu každopádně hodnotím 3,5/5, jelikož se jedná o psychologický thriller, který mě sice neuchvátil tak, že bych ho nemohla odložit, na druhou stranu jsem ale dostala přesně to, co jsem očekávala, tedy malé městečko, sousedy, intriky, tajemství a rozuzlení, které jsem nečekala :)

tereziehl
14.05.2024 3 z 5

(SPOILER) Audiokniha.
Ani nevím, co říct. Mám pocit, že všechny moje komentáře na Lapenu můžu kopírovat i do recenzí dalších titulů, stejně jako i ona má pro mě až příliš opakující se vyprávěcí tempo.
Za mě neurazí, nenadchne, z nějakého důvodu mi toho všeho přišlo hrozně moc a přitom vyústění jednoduché, neuvěřitelné. Charakter Avery, i kdyby třeba psychopatka, absolutně neodpovídající věku, závěr bez pointy.
Lapena je nenáročná, ale začíná mě bohužel nudit :(

Fleur213
14.05.2024 4 z 5

Vynikající jako vždy! (Tedy Příliš šťastná rodina zas tak povedená nebyla). Tento příběh jsem si plně užila, přečetla většinu knihy na 1 zátah - nešlo odložit. Zápletka byla zajímavá, tipovala jsem si "záporňáka", ale netrefila se. Rozhodně se nebudete nudit, vřele doporučuju!

sonkovaj
14.05.2024 5 z 5

Moc hezky vystavěný příběh. Opět kniha, která se přečte za jedinou noc, protože nelze odložit.
Přece neusnete, dokud se nedozvíte, kde je pohřešovaná malá 9 letá holčička.....
Pohled do několika komplikovaných rodin na americkém maloměstě.
Každý lže.
Malinko mi v knize chyběla podrobnější analýza minulosti Marion.
Proč neměla děti?
Jak se ocitla v bungalovu vedle domů ostatních rodin?
Kdo začal pracovat v nemocnici první?
Ona, nebo doktor Wooler?
Ale i tak, plný počet hvězdiček....