Všímavost

Všímavost https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232731/bmid_vsimavost-232731.jpg 4 23 8

Kniha odhaluje řadu jednoduchých, ale účinných postupů, které mohou být začleněny do každodenního života a mohou pomoci prolomit kruh neštěstí, stresu, úzkosti a psychického vyčerpání a podpořit skutečnou radost ze života. Kognitivní terapie všímavosti (MBCT) Kniha je založena na kognitivní terapii všímavosti (MBCT), což je jednoduchá forma meditace všímavosti, která zabere jen pár minut denně. Je klinicky prokázáno, že MBCT je přinejmenším stejně tak účinná jako léky na depresi a funguje i u lidí, kteří nejsou v depresi, ale snaží se držet krok s neustálými požadavky moderního světa. Zapomeňte na stres a vstupte do světa míru, vyrovnanosti a štěstí Všímavost pomáhá zvýšit každému z nás míru jeho štěstí a důvěry, zároveň však také snižuje úzkost, stres a podrážděnost.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Anag
Originální název:

Mindfulness: a Practical Guide to Finding Peace in a Frantic World , 2011


více info...

Přidat komentář

Lencza
24.12.2019 5 z 5

Velmi užitečná kniha, přečetla jsem ji už podruhé a podruhé také projela osmitýdenní program, který nabízí. Mám ráda kombinaci praktických rad a návodů s vědeckým vysvětlením, jak to celé funguje, a s motivujícími příklady ze života reálných lidí.

Balsekar
12.03.2019 5 z 5

Výtečná kniha přibližující mindfulness českému čtenáři.


LordSnape
30.07.2018 3 z 5

Vemte úkolový systém z KBT a našroubujte jej na buddhistické myšlenky a meditace. Všímavost není nic nového a nepřináší žádný zázračný všelék. Vše, co je zde popsáno, je známo už stovky ne-li tisíce let. Samotná příručka rozhodně špatná není, ale není to ani ryba ani rak. Je to psychologie a zároveň není. Je to buddhismus, ale zároveň je z něj vytlačen onen opar a aspekty, na které jistě spousta praktikujících nedá dopustit, jako je třeba gurujóga. Cvičení a meditace jsem nezkoušel, ale všechny přečetl a věřím, že pomáhají. Ostatně právě principy odbourávající stres, úzkosti nebo hněv jsou třeba popsány i v knize od Davida Michieho - Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda. Po pravdě jsem od takového bestselleru a při tak nekonečném čekání na splnění rezervace v knihovně přeci jen čekal více.

Gwendelína
21.02.2018

Zajímavá kniha. Někdy je potřeba se na chvíli zastavit, utřídit si myšlenky a priority a buď pokračovat v započatém nebo něco změnit. Kniha je skvělým průvodcem po "mindfulness", poskytuje dobré návody, jak začít s meditací a tu postupně prohlubovat, jak se zaměřit na konkrétní pocity a myšlenky... Součástí je i CD, na kterém jsou všechny meditace nahrány k poslechu. Je to celkově velmi zajímavé. Není to nejspíš kniha pro všechny, také jsem si k ní hledala cestu. Ale pokud se zajímáte o "přítomný okamžik" a rádi byste si udělali chvilku pro sebe, pak vřele doporučuji:-)

Shindo
11.12.2017 4 z 5

Druhá "hlavná vetva" výskumu v MBSR po Kabat - Zinnovi, centrum v Oxforde. Rovnako ako K-Z-ova kniha je aj táto výborne spracovaná, formát je však priatejnejší a mám pocit, že nejde až do takých detailov, prišla mi "vzdušnejšia". Dá sa však hojne využiť v praxi, obsahuje teóriu, kazuistiky, praktické cvičenia a CD (ktoré však mne osobne pri MBSR praxi vadilo).
Takisto inštruktor, u ktorého som absolvoval základný kurz MBSR túto knihu aktívnevyužíval.

Bonda
06.07.2017

Dva principy: 1. pozornost vůči tomu, co se děje s tělem, smysly, v mysli; 2. smířlivý postoj k tomu, nadhled. Nejvíc se mi líbily tyhle věty: „Porozumění a soucit osvobozuje od bolesti a starostí a místo nich se dostavuje skutečné štěstí. Je to radost, která proniká do základů vašeho života a projevuje se ve všem, co děláte.“

Čtenářník
17.02.2016

Praktická pomůcka pro zlepšení každodenní všímavosti, která vede k větší spokojenosti a častějším pocitům štěstí ve Vašem životě. Jedná se v podstatě o učebnici meditace pro "zápaďáky" :)

regi1
01.04.2015 5 z 5

Pro mě naprosto úžasná kniha,jedno přečtení absolutně nestačí.Hledáte-li v životě něco velkého opravdového a ono to stále nepřichází,přitom o sobě víte,že jste stále myšlenkami v oblacích a utíká vám realita,pak neváhejte a knihu si přečtěte. Kniha je vlastně takovou učebnicí každodenního života.