Všichni naši ex

Všichni naši ex https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404634/bmid_vsichni-nasi-ex-uvD-404634.jpg 3 57 27

Je možné recyklovat lásku? Čtyři kamarádky zklamané ze svých vztahů to zkusí. Už jsou unavené ze schůzek přes online seznamky, které jim dohazují samé ztroskotance, lháře, nerdy a chlápky, kteří ve čtyřiceti bydlí se svou matkou. Marnie, Helen, Rosa a Ani mají za sebou vztahy s muži, kteří nebyli zdaleka tak hrozní, jen jim to z různých důvodů nevyšlo. Co je špatného na tom, přehrát svého ex kamarádce a dát jí k němu návod k použití?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Ex Factor , 2016


více info...

Přidat komentář

Věra91
04.02.2024

Tato kniha byla vskutku zvláštní. Nápad s dohozením ex partnerů svým kamarádkách mi přišel skvělý, ale občas mi ten příběh přišel dost zmatený a chybělo mi tam i komunikace mezi všemi hlavními. hrdinkami. Občas jsem nechápala jejich neuvážená chování a zůstala jsem koukat něco ve stylu cože, jako vážně. Dalo by se to nazvat oddechovou knížkou až na těch tolik jmen, že pak sem se doslova i ztrácela v tom. Ve výsledku mě ale kniha dost bavila a čtenář alespoň vypne nachvíli minimálně v mém případě.

KateTheBlogger
29.08.2023 4 z 5

Knížka se četla skoro sama. Zkrátka taková typická oddechovka. Marnie mi byla od začátku nesympatická, zato zbylé tři mě bavily. Pokud hledáte lehké víkendové čtení, na které za chvíli zapomenete, kniha Všichni naši ex je přesně to, co hledáte.


Marla
10.04.2023 2 z 5

Taková jaksi placatá a nudná odpolední jednohubka. Půjčeno, s díky vráceno.

marina4088
05.02.2023 3 z 5

Všichni naši ex byla vskutku zvláštní kniha. Samotný nápad s dohozením ex svým kamarádkám mi přišel skvělý, ale celkové zpracování příběhu bylo dost zmatečné a jediné, co mu chybělo, byla komunikace mezi hlavními hrdinkami.

Máme tu čtyři hlavní ženské postavy, u kterých hned ze začátku vypadá, že chápeme jejich styl chování - ale jak se říká, zdání klame. Některá jejich rozhodnutí byla totiž tak neuvážená a neskutečná, že samotný čtenář neměl chvíli tucha, co to právě přečetl. :D

Asi by se dala nazvat oddechovkou, kdyby se tam nevyskytovalo takové množství jmen. Člověk se snaží si zapamatovat aspoň pár chlapů a vlastně i hlavní jména hrdinek, ale pod těmi kvanty to nějak vše splývá dohromady a je těžké určit, kdo ke komu vlastně patří nebo patřil. Hrdinky taky měly docela problém s tím, že v nečekaný moment udělaly nějakou hovadinu a čtenáře tak akorát naštvaly.

Ale hlavní problém jsem měla jen jeden a to bylo, jak moc mezi partou kamarádek vázla komunikace. Znaly se dlouhá léta, ale nebyly si schopné říct nic "většího", neuměly rozebrat své problémy, mluvit o nich a snažit se je společně vyřešit. Vím, že kdyby to uměly, žádná kniha by nemohla vzniknout, protože by to drtivou většinu problému vyřešilo hned v zárodku a pak by přeci nebylo o čem psát.

Ve výsledku to byla docela vtipná rádoby oddechovka, u které měl člověk občas chuť jí zahrabat pod zem a nechat jí tam.

lilkys
06.11.2022 3 z 5

Tato oddechovka je lehounké čtení, které umí zamotat hlavu Kdo je čí ex nebo momentální objev je někdy pěkně matoucí. Nicméně nápad je to originální. V průběhu knihy mě zvládly naštvat všechny čtyři hrdinky, takže oblíbenou jsem neměla ani jednu. Nutno říct, že všechny si projdou docela velkým vývojem, takže pak si to u mě zase vyžehlily, některé víc, některé míň. Každá z holek je úplně jiná, prožívá si život po svém a neumí spolu komunikovat, ačkoli to jsou dlouhodobě nejlepší kamarádky!
Taky mě štvalo, jak pořád omílaly, jak jsou strašně staré. Jako sorry, třicet není žádný věk a už dávno neplatí, že pokud ve třiceti nemá žena partnera, dítě a dům/byt, tak bude navždy sama..

Vesměs jsem se ale nad knihou pobavila, četla se pěkně a prostředí upršeného Londýna já mám moc ráda. Pokud sháníte rychlou oddechovku ve stylu vztahových trablů, tak se vám tato kniha bude líbit. Je to takový Sex ve městě na papíře.

Dala bych 3,5 hvězdičky, kdyby šly dát půlky..

Annyshga
02.09.2022 4 z 5

(SPOILER) Nápad na příběh byl opravdu originální a netradiční. Kniha nás provází životem čtyř kamarádek, které hledají lásku a jsou už unavené neustálým nezdarem. Proto se rozhodnou dohodit si své ex přítele. Nápad dobrý ale upřímně která z nás by do toho šla? V tomto okamžiku se příběh krásně rozjel a já se těšila na zážitky holek. Některá rande byla vážně úsměvná a celkem i reálná . Jak to ale bývá člověk míní, život mění...takže vás určitě nepřekvapí, že se najednou se v životě holek objevili i jiní nápadníci a vše se začalo zamotávat. Nejvíc jsem si oblíbila Rose, která si na nic nehrála a přes všechno co jí potkalo se stala silnou sebevědomou ženou. Helen mě ze začátku pěkně štvala svou neustálou posedlosti rutiny a potřebou vše udobřovat, pak se ale v jejím životě objevil Karl který byl tak divný až byl vlastně úžasný a začala jsem ji mít ráda. Ani, sebevědomá právnička, která čeká na prince na bílém koni byla skvělá a její zážitky mě nejednou pobavily. No a Marnie? Na oko úžasná kamarádka, která je ve skutečnosti sebestředná a hraje si na něco co není. Na ni jsem postupem příběhu měnila názor a později ji vážně nesnášela. Závěr příběhu byl nádherný a trošku mě i dojal ️.

pegasek
19.07.2022 4 z 5

Velmi zvláštní kniha ,řekla bych taková hodně zamotaná.Tohle knihu pochopíte až ji prectete do konce

veverrka11
14.07.2022 2 z 5

Děj je vyprávěn z pohledu všech hlavních postav a místy hodně drhnul. Do čtení jsem se musela často nutit a číst tzv. na sílu.
Postavy byly vykreslené velmi zvláštně. Na jedné straně Helen, která 2 roky téměř nevylezla z bytu, na druhé straně dobrodruh Marnie a Ani, která jen za leden stihla 48 rande. Přihoďte k tomu Rosu, která vám nezapomene při každé příležitosti připomenout, že jí manžel opustil kvůli o polovinu mladší holce, jejíž jméno zjistíte asi 30 stran před koncem knihy. Co se týče expřítelů a vedlejších postav, tak tam je to kapitola sama pro sebe. Manipulátor Ed, kterým je Helen evidentně posedlá, natvrdlý aktivista Tom, nerozhodný Simon a příliš zaměstnaný Nik jsou dalšími ingrediencemi tohoto guláše. Přihoďme si do hrnce prostředí Londýna a pár krizových situací a máme... tuto knihu.
Aby to nevyznělo tak špatně, některé části se mi líbily. Třeba konec, kdy se z Rosy stává úplně jiný člověk. Některé situace byly docela úsměvně, ale celkově to za mě bylo nic moc.

kris.docekalova
25.06.2022 4 z 5

Tohle je taková jednoduchá oddechovka. Čtyři kamarádky, každá jinou profesi, život, problémy, ale společný mají to, že řeší romantické vztahy, trochu neúspěšně. Dohazujou si teda svoje bývalé partnery a to sebou přináší samozřejmě různé zápletky. Je to docela vtipný, ne že by nepředvídatelný, ale zvědavost vás nutí knihu co nejdříc dočíst, abyste věděli, kdo jestli a s kým skončí.

Mojepočteníčko
23.06.2022 3 z 5

Nelekejte se prosím hodnocení tří hvězdiček. Reálně jsem dala 3,5. A to je na romantiku, po který vždycky požaduju ono magický "něco navíc" hooodně slušný hodnocení :)
Jestli máte rádi Sex ve městě, určitě vás tato kniha osloví. Přátelství čtyř žen, hledání lásky, hádky, vtipný i trapný situace. Prostě ideální holčičí čtení.
Líbila se mě a doufám, že se bude líbit i vám :)

Knihomolka97
25.05.2022 4 z 5

Od knihy jsem neměla žádná velká očekávání kvůli nízkému hodnocení, nicméně mě poměrně příjemně překvapila. Nebylo to tak špatné čtení a chvilkama jsem se dobře bavila. Čtveřice kamarádek (Helen, Marnie, Rosa, Ani) se dohodnou, že si navzájem dohodí svoje ex.. to přece nemůže dopadnout dobře...
NO... bylo to rozhodně zajímavé, bavilo mě to, prakticky jsem to hltala a fandila některým dvojicím. Mám ale pár výhrad.
V průběhu se objevovaly nové a nové postavy až jsem se v nich začala ztrácet. Bylo jich tam až moc a v jeden moment jsem měla trochu krizi.
Taky mi vadilo neustálé opakování a vzpomínání jednoho jména. Ed. Pak mi vadil i on osobně. :D
Ani jedna ze čtyř hlavních hrdinek mi nepřirostla příliš k srdci. Naopak nejoblíbenější postavou byl Karl. Ten mě celou dobu tak bavil!
Kniha byla v mnoha ohledech předvídatelná, ale já byla ráda, že ze se to vyvíjelo směrem, kterým jsem chtěla a závěr se mi moc líbil.
3,5⭐️/5⭐️

Janík511
22.04.2022 1 z 5

Po 150 straně odkladam a docitat nebudu. Kniha mě vůbec nezaujala a je to směs nudných kapitol prakticky o ničem. Nechce se mi s ní už ztrácet čas.

evismaior
19.11.2021 3 z 5

60% - Návrat kamarádky Marnie a její projekt Ex rozpoutá kolotoč nevídaných událostí a vztahů. Úzkostlivá ajťačka spravující seznamku pro záletníky Helen dohodí bývalého přítele a nyní zámožného a racionálního ajťáka svojí kamarádce rozvodové advokátce Ani, ta zase přepošle Simona rozvádějící se Rose, kterou podvedl manžel David se sotva odrostlou dvacítkou, jenže Ani si zas není tak jistá, jestli by Simona neměla raději pro sebe. Rosa zase dohodí Marnii Toma, který bydlí ve squatu a demonstruje proti všemu a všem. A sama pošilhává po svém šéfovi. Marniin ex je pro Helen úplně marný, jenže jí se líbí jiný Marniin ex, kterého by ale asi i Marnie chtěla zpátky, a pak je tady ajťácký zachránce webových stránek Karl. Zkrátka je to neuvěřitelný spletenec a tak do dvou třetin knihy, kdy jsem pořád měla zmatek v tom, kdo je kdo, jsem to vážně chtěla vzdát. Ale pak se vztahy asi podesáté přeskupily a ke konci se do docela rozjelo a některé kamarádky si i uvědomily lety prověřené pravdy, takže to bylo nakonec takové smířlivé, všem se dostalo toho pravého a pak už byl naštěstí konec. U dospělých žen bych sice tak nějak čekala, že si některé ty životní pravdy budou uvědomovat už mnohem dřív, no ale o čem by pak tohle dílko asi tak bylo.

Zlatinka.Emilly
08.08.2021 1 z 5

Vůbec se mi to nelíbí. Dočetla jsem do strany 103 a dál už číst nebudu. Sto stran je moje norma, pokud se kniha nerozjede hned od první stránky.

Kiwisska
22.01.2021 2 z 5

Občas trochu zmatené.. Nenadchne a neurazí.

katerina3329
07.06.2020

Moc postav. Dočetla jsem jen do půlky.

krevetka79
27.02.2020 4 z 5

Myšlenka dobrá, ale mohla být lépe zpracovaná.
Lehce jsem se ztrácela v bývalých i současných párech :-D

Kristy.Seb
25.12.2019 4 z 5

Celkem fajn oddechovka, ale příběh už se pak zbytečně táhnul.

vera5841
02.12.2019 3 z 5

Fajn oddechovka, hlubší myšlenku nehledejte.
Ze začátku jsem měla trochu problém zorientovat v postavách (4 hlavní hrdinky, jejich 4 Ex a zhruba ke každé ještě jeden další muž a do toho si partnery vymění - to už je slušný maglajs :D ), chvíli jsem přemýšlela, že si pro zorientování nakreslím graf, ale nakonec se to obešlo bez něj a konec jsem si docela užila

mariva
08.11.2019 3 z 5

Nenáročná oddechovka, trochu ve stylu Bridget Jonesové. Když se člověk konečně trochu zorientuje ve spoustě postav, pak už se kniha čte docela dobře.

Autorovy další knížky

Eva Woods (p)
britská, 1981
2021  74%Tvá vina
2018  86%Jak být šťastný
2018  55%Všichni naši ex
2022  73%Nejistá oběť

Kniha Všichni naši ex je v

Právě čtených3x
Přečtených75x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených2x
Knihotéce103x
Chystám se číst51x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x