Nejistá oběť

Nejistá oběť https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493606/bmid_nejista-obet-bHh-493606.jpg 4 73 16

Suzi udělala něco hrozného. A teď za to platí. Těhotná a vystrašená žije v chalupě na samotě se svým žárlivým manželem Nickem. Když se do jediného domu v okolí přistěhuje Nora, Suzi je vděčná za novou kamarádku. Tak moc, že se jí chystá svěřit své strašlivé tajemství. Ale Nora je jiná, než se na první pohled zdá. Je možné, aby už věděla, co Suzi provedla? Mezitím Elle tráví dny ve svém dokonalém domě, ponořena do role ukázkové manželky. Ale když ji manžel zradí, odhalí tím tajemství, které sahá až do jejího dětství. Udělá cokoli, aby zůstalo utajeno, i kdyby to znamenalo vraždu. Koneckonců, nebylo by to poprvé… Tito neznámí lidé, zamotaní do svých tajemství a lží, si brzy uvědomí, že mají společného víc, než si kdy dokázali představit. Když je šokující událost svede dohromady, jejich životy se navždy změní.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Other Wife , 2019


více info...

Přidat komentář

Satyrka
06.01.2024 3 z 5

Je potřeba překonat za mě docela nudný začátek, ale na druhou stranu, je to začátek, někdy trvá než se kniha rozjede. Právě na začátku jsem získala pocit, že tohle bude hodně podprůměrná kniha, ale vydržela jsem a děj se celkem rozběhl. Nakonec bych ji i označila za čtivou. Někdy to vzpomínání Suzi hrozně mátlo a já nevěděla, koho v tu chvíli myslí, nebo zda se to děje právě teď nebo je to začátek/konec vzpomínky. Přestože mě kniha nějak zvlášť nenadchla, v podstatě jsem podobný příběh hledala a chtěla číst, jen mi to asi už nestačí. Většina věcí mi byla jasná poměrně brzy, takže moje oblíbené "wow momenty" moc nebyly, ale i tak to bylo napsané poutavě a ve všech těch lžích aby se jeden zamotal. Což mám ráda. Takže hodnotím jako průměr, ale zápletka se mi určitě líbila více než třeba knihy Drahá ženo nebo Hospodyně (od Natalie Barelli). Byla taková... nápaditější, "chytřejší".
Mám i knihu Tvá vina, takže jsem zvědavá a doufám, že bude aspoň o chlup lepší.
.
Věta z knihy, která hodně prozrazuje (spoiler):
"A jen proto, že ji nebil, by nikoho nenapadlo, že je to týrání."

TerkinKnižnySve
13.12.2023 3 z 5

Claire McGowan - Nejistá oběť


Počet strán: 310
Vydavateľstvo: #nakladstelstvivendeta
Žáner: #thriller

No, kniha sa mi čítala ťažko.

Aj keď od tretej časti to už bolo v celku fajn a štvrtá časť bola výborná viac ako 3 hviezdy si nezaslúži.

Dej s ktorého som bola polku totalne zmätená, sledovať tri postavy naraz je niekedy o hubu.

Čo sa týka hlavných postáv Suzi, Elle a Nory - 3 ženy ťažko skúšané osudom, jedna ma väčšieho vola než tá druhá.

Psychické tyranie, ktoré si zažívala Suzi či neustále podvádzanie, ktoré mala Elle.... A Nora? bola tá zlá či nakoniec spása?

Ale dobré psycho podmienky na thriller splnene.

Určite knihu neradím medzi zle ale druhy krát ju uz čítať nemusím.

Štafeta č. 109

Ďakujem za štafetu @sarka.smetanova13

#kniznastafeta #stafetovyzavislak #kniznarecenzia #recenzieTerka #nejistaobet #clairemcgowan

Antonacia:

#vzornamanzelka #osudmanželky #kamarátstvo #tajomstvo #obeť

Suzi udělala něco hodně špatného. A teď za to platí. Těhotná a vystrašená žije se svým žárlivým manželem Nickem v chalupě na samotě.

Když se do jediného domu v okolí přistěhuje Nora, Suzi je za novou kamarádku vděčná. Tak moc, že se jí chystá svěřit tajemství, které ji tíží. Ale Nora je jiná, než se na první pohled zdá. Je možné, aby už věděla, co Suzi provedla?

Elle tráví den za dnem ve svém dokonalém domě, zcela pohlcena rolí ukázkové manželky. Ale když se dozví o manželově zradě, začnout ji znovu pronásledovat dávné události, na které by nejraději zapomněla. Udělá cokoli, aby zůstaly utajeny, i kdyby to znamenalo vraždu. Koneckonců, nebylo by to poprvé...

Tyto ženy, zamotané do svých tajemství a lží, si brzy uvědomí, že mají společného víc, než by si dokázaly představit. Když je šokující událost svede dohromady, jejich životy se navždy změní.


Mandlevest
20.08.2023 4 z 5

Tak jsem si po předchozí knize trochu spravila chuť, tohle bylo opravdu napínavé a čtivé. Je to moje druhá kniha od paní autorky a je psána v podobném duchu jako Tvá vina. Velmi zajímavý začátek, vyprávěný primárně z pohledu dvou žen, Suzi a Nory, který v druhé půli knihy ,za mě, už trochu nudil, ale v závěru začala autorka sázet jedno překvapení za druhým:-). Je to spíše ženský thriller, najdete v něm dosti situací, které pilný čtenář tohoto žánru už někde někdy četl, spousta situací není moc reálných a těch pár kapitol z pohledu policie, tomu "dalo korunu", nějak jsem nepochopila, proč tam vůbec byly :-). Konec asi překvapí, ale já za něj ubírám v hodnocení *, nemám tyhle "lapenovské" moc v oblibě:-). Jako nenáročné, napínavé a čtivé čtení, třeba na dovolenou, doporučím, v rámci žánru je to určitě lepší průměr.

hlenicka
15.05.2023 5 z 5

Jak se mne ten začátek nelíbil, tak to začalo být až moc dobrý,že mě zklamalo,že už byl konec.Dobře propletený a vyprávěný příběh!

micha-ella
21.04.2023

Další knížka, kterou jsem v polovině odložila. Zkrátka mě to nebavilo. Hlavně mě štvaly bezdůvodné nejasnosti a všelijaké zbytečné podivné náznaky v počátku, které by mohly být jasně řečeny hned, vadilo mi plno malých chyb (například jde s přísným manželem k lékařce a při návratu má náhle na sobě špinavý pánský svetr), vadil mi místy neobratný překlad i používání názvů značek - jen pro představu - v několika kapitolách hned z počátku knihy jsem našla tyto výrazy: "značkové holínky HUNTER, kabátek od JOULES, bunda od SUPERDRY, kabát BARBOUR, kamna AGA, kabelka MARC JACOBS... Ta autorka snad za propagaci dostávala zaplaceno nebo co? Nelíbilo se mi to.

Terka18
10.04.2023 1 z 5

Bohužel kniha mi vůbec nesedla

Littlemonday
18.01.2023 5 z 5

Nejistá oběť - Claire McGowan

Kniha, ke které jsem se dostala díky knižní štafetě. ️

Anotace:

Suzi udělala něco hrozného. A teď za to platí. Těhotná a vystrašená žije v chalupě na samotě se svým žárlivým manželem Nickem.
Když se do jediného domu v okolí přistěhuje Nora, Suzi je vděčná za novou kamarádku. Tak moc, že se jí chystá svěřit své strašlivé tajemství. Ale Nora je jiná, než se na první pohled zdá. Je možné, aby už věděla, co Suzi provedla?
Mezitím Elle tráví dny ve svém dokonalém domě, ponořena do role ukázkové manželky. Ale když ji manžel zradí, odhalí tím tajemství, které sahá až do jejího dětství. Udělá cokoli, aby zůstalo utajeno, i kdyby to znamenalo vraždu. Koneckonců, nebylo by to poprvé…
Tito neznámí lidé, zamotaní do svých tajemství a lží, si brzy uvědomí, že mají společného víc, než si kdy dokázali představit. Když je šokující událost svede dohromady, jejich životy se navždy změní.

Recenze:

Tak toto byl teda ale brutálně čtivý thriller!

Příběh Suzi, Elly a Nory mě okamžitě pohltil, potřebovala jsem číst dál a dál.

V podstatě vzniklo spousta neštěstí a slz jen kvůli lžím a manipulátorství. Bylo mi až zle, když jsem si četla, jak Nick Suzi ovládá a ona jen kýve a poslouchá. Jak se tahle slepota ženám přihodí? Nemít peníze, možnost svobodně odejít kam chci a kdy chci… Přišla jsem o hodně a určitě v životě přijdu ještě o víc, ale doufám, že nikdy nebudu byť jen psychicky vězněná nějakým magorem.

V knize bylo několik zvratů, u kterých jsem valila oči, vše do sebe krásně zapadlo, nezůstaly žádné otázky.

Moc doporučuju!

5/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme ️️️

izinkaVENDULKA
30.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Kniha čtivá a napínavá. Četla se rychle. Hodně jsem tušila s předstihem. Konec mi přišel jakoby byl psán nějak ve spěchu nebo někým jiným. Byl tak zvláštně překombinován, tím sražením Nicka doktorem Holtem. Ale jako kniha pěkná a jsem ráda že se ke mě dostala.

L.Helena
29.11.2022 4 z 5

Zpočátku spíš pozvolné čtení, ale postupně to nabírá grády. Nakonec docela dobrý thriller.

eva0409
11.11.2022 4 z 5

Krásně se četla , hezký děj

Evule *
08.09.2022 4 z 5

Ideální kniha na dovolenou, čtivá a napínavá. Brzy jsem tušila a přesto byla zvědavá jak to vše dopadne a dopadlo to podle mých představ.

Leena
08.08.2022 3 z 5

Nadšení se moc nekonalo, četla jsem lepší thrillery.
Nenadchne, neurazí.

ArwenAragorn
15.07.2022 4 z 5

70%

Udělalo se mi špatně. Místnost se se mnou začala houpat. "Co tím chcete říct? Mluvte. Řekněte mi, co víte!"
"Napřed prachy." Dopil sklenku s mou brandy a já věděla, že ji po jeho odchodu vyhodím. "Sežeň je, a já ti řeknu o tvém manželovi. Paddy - Sean - Andrew, ať už se jmenuje jakkoli. Nevíš ani půlku, zlato."...
_________________________________________________________________________
Zdařilý thriller. Tempo je pomalejší, ale je velmi čtivý, je tam dost zvratů a zápletka je skvělá. Dobrý je i konec.
Za sebe knížku doporučím.

Heli20
07.07.2022 5 z 5

Kniha byla napsaná velice čtivě, děj byl napínavý. Hned na začátku jsem začala tušit, jak to celé asi bude, nicméně to neubralo na atraktivitě příběhu.

xena2711
24.06.2022 3 z 5

Takový průměrný thriller se spravedlivým koncem.

tyna_01
12.05.2022 3 z 5

Jde o příběh psaný primárně z pohledu tří žen - Suzi, Nora a Elle. Každá je úplně jiná, každá má nějaký svůj životní příběh, ovšem jedno je spojuje,.. Každá z nich má také své tajemství a ne vždy je bezpečné, aby se dostalo na povrch.. Jedna zná druhou, aniž by o tom ta druhá tušila,...Suzi v Noře najde svoji kamarádkou, kterou na samotě, kam se přestěhovala, velmi potřebuje a je za ni neskutečně vděčná. Možná by jí to své tajemství i svěřila, jenže,... Celý příběh se prolínají témata vztahů, manželství, zrady, přátelství,.. Kniha má krátké kapitoly, kde se střídají pohledy hlavních postav a jsou zasazeny do různých časových úseků. Krátké kapitoly zajistily to, že jsem chtěla číst pořád dál a dál, abych se dozvěděla příběh druhé ženy a jak to všechno bude pokračovat. V knize určitě nechybělo napětí a zvraty, závěr knihy jsem rozhodně nečekala, ale bylo to pro mne takové ,,vlažné", kdy jsem si neřekla: ,,tyjo, tak to jsem ale rozhodně nečekala, to je mazec". Na druhou stranu se mi líbí, že ač v knize dojde k nějakému rozuzlení, mám pocit, že příběh končí, tak se tam objeví nový zvrat, který příběhy začne prolínat dál a dál,... Za mne doporučuji :)

Štítky knihy

tajemství

Autorovy další knížky

Claire McGowan
britská, 1981
2021  74%Tvá vina
2018  86%Jak být šťastný
2018  55%Všichni naši ex
2022  73%Nejistá oběť

Kniha Nejistá oběť je v

Právě čtených2x
Přečtených89x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce91x
Chystám se číst61x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x