Všechno, co chci

Všechno, co chci https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459456/bmid_vsechno-co-chci-qYs-459456.jpeg 4 170 42

Protiklady se přitahují série

1. díl >

Lexia Vikanderová je copywriterka v reklamní agentuře a svou práci miluje. Přesto má pocit, že do kolektivu tak úplně nezapadá. Ve světě reklamy jsou všechny ženy hubené jako tyčka a posedlé kaloriemi. Všechny až na ni. V práci navíc panuje zmatek. Agenturu koupil nový majitel a říká se, že hodně lidí dostane výpověď. V neděli navečer Lexia čeká v baru na sraz s kamarádkami, ale nejspíš došlo ke změně plánu, aniž by jí někdo dal vědět, a tak vypije trochu moc růžových drinků. Nikdo s ní neflirtuje a ona se cítí jako ztroskotanec. Vtom vedle ní sedí ON, nejhezčí muž, jakého si dokáže Lexia představit. Adam Nylund je drsný chlap. Nejtvrdší kluk z předměstí, který se stal ředitelem a je známý svými ostrými praktikami. Za normálních okolností ho zajímá jen práce, ale ta holka na vedlejší barové stoličce ho přitahuje. Do chvíle, než ho v opilosti políbí a pak se mu vyzvrací na boty. V pondělí ráno se sejdou znovu. Lexia a její nový šéf. Adam. Zkušená autorka Simona Ahrnstedtová přichází s novou trilogií Protiklady se přitahují a čtenáři se mohou těšit na vše, na co jsou u oblíbené autorky zvyklí. Láska, napětí, autentické prostředí, romantika a sex jdou ruku v ruce v jejích mistrně vyprávěných příbězích, které zavedou čtenáře do světa, kde láska vždy vítězí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Alt eller intet , 2017


více info...

Přidat komentář

Janulkaxxx
06.01.2024 3 z 5

Klasicka romantika kdy se sef zblázni do sve podrizene. Zde se jedna o baculku a ja mam takove knihy rada, takze když jsem na knihu narazila nevahala jsem a bezela do knihovny. Je prijemny si pocist knihu kde neni hlavni hrdinka 90-60-90 a kazdy po ni hned touzi.

Bohuzel, ale me nadseni opadlo.
Kniha se mi necetla moc dobre, bylo to celkem nudne a zdlouhave.

Mrzi me to, myslim ze by kniha byla super, kdyby autorka pridala vice deje a mene zbytečných myslenek kde se rozplival jeden nad druhym.

Navic mi chybel epilog, ikdyz je mi jasne jaky by byl, ale i tak mi to chybelo.

Autorku jsem jeste nezavrhla, uvidime co prinese dalsi dil ze serie.

bezzink
10.05.2023 3 z 5

Pekne, zabavne, zhave, misty otravne, misty extremni, misty zdlouhave, no zkratka takovy prumer, ale lepsi prumer. Je to spis tak 3,5 hvezdy. Kdyby tam nebylo tolik palcivych temat zahnanych az do extremu, tak za ten pekny romanticky pribeh bych se nebala dat ani plny pocet.
Ale tahle temata: sikana, sexismus, genderova nerovnost, sovinismus, feminismus a extremni body shaming - tohle vsechno bylo na jednu knihu trochu moc velky sousto.


dooky
05.04.2023 4 z 5

Nebylo to špatné. Celkem mi to sedlo do nálady. Je pravda, že mi hlavní hrdinka občas trochu lezla na nervy, ale za mě příjemně strávených pár hodin.

Buchtičkajani
07.01.2023 3 z 5

Váhám mezi 3 a 4 hvězdami, kniha fajn, dobře se četla. Romantická, místy zábavná, trochu feministická.

Ulrika
09.12.2022 5 z 5

Prostě kniha na zimní večer, která vás rozhodně zahřeje styl autorky se mi hrozně líbí. Už se chystám na další díl série.

uminaa
07.10.2022 4 z 5

Kniha ma bavila, príbeh bol zaujímavý. A ešte dodám, že tlieskam všetkým, ktorí v žiadnom prípade nespĺňajú "ideál krásy", pretože každá nedokonalosť, každá odlišnosť z nás robí originál. Trvalo mi roky, kým som pochopila, ale našťastie som pochopila.

irskádívka
01.05.2022

Za mě má kniha vysoké hodnocení, které si nezaslouží. Spoiler a navíc dost nabručený, tak kdo chcete knihu číst a být překvapen, dál nečtěte.
Autorka napsala romantickou červenou knihovnu, kterou chtěla trochu vylepšit tématy “lásky ke svému tělu v každé velikosti” a “překonání traumat z dětství (šikana u hlavní hrdinky, týrání u prince na bílém koni). No a výsledek? V půlce jsem si říkala, že mrhám časem a knihu chtěla odložit, jenže to dělám fakt děsně nerada!
Teoreticky by kniha mohla být skvělá, ale u závažných témat autorka jen pluje po povrchu, postavy neprojdou žádným skutečným posunem a opravdu zajímavé momenty nabízející hrdinům možnost se ukázat v hloubce a citově čtenáře zaangažovat jsou naprosto promrhané (setkání prince s nevlastním bratrem, sebereflexe s Royem, rozhovor o své matce v kamarádově domě uvádím tak namátkou). Místo toho se autorka nechává strhnout k popisu jiskření ve vzduchu a sexu mezi hlavními postavami. Navíc, kniha má být (tedy, snad) něčím jako defenestrací důležitosti přijímat různorodosti mezi lidmi a přitom jsou hlavní postavy naprostým klišé. Ona je úžasná a oplácaná (protože dneska přece víme, že holky s křivkami jsou děsně skvělé a všechny ty hubené děsné potvory) on je jasný princ Krasoň (protože- a tohle je podle mě děsně nefér a dost hrozným klišé, jež si autorka asi neuvědomuje - kdyby měl pupík on a nemel tu “ostře řezanou bradu” - určitě by ani nebyl tak milý a chytrý - myslím to samozřejmě ironicky).

Ralemo
20.01.2022 5 z 5

Za mě povedená kniha. Dobře, hlavni hrdinka řešila hodne typ svojí postavy, každopádně si myslím, že rozsekla problém spousty dívek a žen na celém světě. Velice aktuální téma, v této době se body shaming řeší docela často. Příběh se mi líbil, Adam byl sympaťák od začátku. Šťastný konec se vším všudy. Určitě doporučuji přečíst.

Kristy.Seb
30.12.2021 4 z 5

Šedá není barva, je to absence barvy.

Člověk se musí pořád vyvíjet.

Je naprosto v pořádku přát si svět bez nálepek, ale společnost tak prostě nevypadá a odpovědnost za to vždycky nesou ti, kdo se tomu brání.

Úspěch je otázkou rozhodnutí.

Šíp vystřelíš dopředu, je když ho předtím natáhneš dozadu.

Velmi se mi líbilo téma pojetí lidského (a hlavně ženského) těla v dnešní době. Velmi dobre napsané!

Lofda
05.12.2021 4 z 5

Tohle je již 5. kniha, kterou jsem od autorky četla. Asi bych hodnotila výš, ale když budu srovnávat, na plný počet ** to není. Nadšení jako po přečtení knihy Nepřátelé a milenci se tentokrát nekonalo, to ale neznamená, že by mě čtení nebavilo, jen mi asi vadila ta "černobílost" postav..? Dobro a zlo, ti hodní a zlí rozděleni už předem, jako v pohádce.. Ten konec jak vystřižený z hollywoodského filmu, ten asi rozhodl ;-) Každopádně děkuji, že jsem se mohla vrátit do mého oblíbeného Stockholmu a ráda doporučím k přečtení.

pollyn
18.09.2021 2 z 5

Bylo to moc. Moc feministické. Moc o genderu, barvě pleti, váze. Prostě moc násilně podané. Roy byl taky moc. I ta barbie s kenem. Charaktery byly dohnany ​do extrému. Zároveň zajímavé linky ohledně rodinných vztahů byly jen naznačeny a dál neměly prostor...

Toňula
18.08.2021 3 z 5

Kniha nebyla špatná, ale po předchozích autorčiných románech jsem čekala více..Větší propracovanost a hloubku příběhu. Přesto jako oddechu na prázdniny můžu doporučit.

anna7852
23.07.2021 3 z 5

Na to že mám problém vždy s tím,že je málo stránek,tak u této knihy klidně o několik mohlo být méně.

Nikolda
13.06.2021 3 z 5

Tato kniha se mi hodnotí trochu špatně, protože je opravdu dlouhá. Navíc mi tam cosi dlouho nesedělo a trvalo mi, než jsem zjistila co to je. Příběh je laděn do boje proti stereotypům: aby modelky nebyly jen hubené atd., ale přitom je stereotypů plný. Hlavní hrdinka má ze sebe mindrák, že je tlustá. Přitom ji na jejím vyvoleném zajímá především vzhled. Snaží se před ním vypadat jako ve všem všudy silná žena, což jí, jak vidíme z jeho pohledu on dokonale zbaští. Ve finále kniha není špatná, jen mi tam trochu chyběly ty skutečné hodnoty. Téma, kdy má hrdina vnitřní nejistoty a tak ostatním nastavuje zrcadlo sebe sama, je skvělé, ale tady bylo podáno dost zploštěle.

Kiwicatko
26.05.2021 5 z 5

Ano, tahle knizka nedosahuje kvalit serie Nepratele a milenci, ale ja tu autorku mam proste rada. A tak jsem asi ponekud benevolentni.
Hlavni postavy pusobily jako osoby s nekolikanasobne rozstepenou osobnosti, ale ani to mi nezabranilo, aby mi pribeh rychle odsypal. Co me mrzelo? Ze Josephine nekdo nerozbil tu jeji nevymachanou pusu a ze Roy nedostal vetsi “kopanec do kouli”.

Nissi
12.05.2021 1 z 5

Já jsem tak strašně zklamaná. Po sérii Nepřátelé a milenci jsem se těšila na další dílo z rukou teto autorky, ale tohle byla hrůza. Námět je super řeší se tu dvě důležitá témata, ale takovým nešťastným způsobem. Lexie mi vůbec nebyla sympatická v jednom odstavci byla hrdá na svoje tělo a cítila se v něm fajn a hned v odstavci pod ním se nenáviděla a měla mindráky. Děje tam moc není, protože se točí kolem toho jak moc je/není tlustá. Do knížky jsem se musela nutit, byla jsem nadšená, když jsem ji konečně dočetla a vím, že už ji nikdy číst nebudu.

SBH
09.05.2021 1 z 5

Tato kniha se nepovedla, přičemž sérii Nepřátelé a milenci považuji za jednu z nejlepších v žánru „rodokaps pro holky“, to znamená romantika říznutá trochou dobrodružství.
Přitom téma není vůbec špatné, tlustá hlavní hrdinka, která bojuje proti odsuzování a za svou lásku, rozervaný hlavní hrdina s těžkým traumatem z dětství. Jenže jako kdyby to nenapsala Ahrnstedtová. Silné momenty bych spočítala na prstech jedné ruky (úvaha Siri a Lexie o „upřímných“ krásných ženách a závěrečný Lexiin proslov a… jak říkám, jedna ruka po srážce s cirkulárkou dávno stačí). Psychologie postav odbytá, nečekané a rušivé zvraty nálad hlavních hrdinů, ploché a klišé záporné figury. I samotný děj působí jako stokrát vyvařené ponožky. Jasně, v romantice neočekávám bůhvíjaké veletoče, kvůli danému schématu přece tuto literaturu čtu! Ovšem vývoj vztahů minimálně v rodinách hlavních hrdinů a třeba i mezi přáteli by měl být zajímavější a propracovanější.
Hlavním kamenem úrazu je bezesporu překlad. Paní Matocha není schopna dát dohromady českou větu a pan Straberger korektury odflákl způsobem typickým pro současnou beletrii (a ještě se k tomu drze přiznává). Vtip a jiskrnost autorčina textu tím ztratily veškeré kouzlo.
Na tuhle knihu byla škoda papíru.

Zomy
03.05.2021 3 z 5

Váhám mezi 3 a 4 hvězdami, takže 3,5. Knížka mě bavila, bylo to fajn. Ale kdyby měla o 100 stránek míň, vůbec nic by se nestalo. Autorka se sice snažila postihnout velké množství témat (kult těla, feminismus, sexismus, šikana, aj.), ale vlastně nic nedokončila a myšlenky se často opakovaly.
Charaktery postav byly příliš ploché - buď byli lidé dobří, nebo zlí.

Velká láska tu byla a Adam občas říkal přesně to, co by měl náš romantický hrdina říkat, ale nějak mě to nedokázalo zasáhnout, oslovit. A jindy se zas hlavní hrdina choval jako pěkný zbabělec.

Zaokrouhluju dolů na 3 hvězdy, protože nepředpokládám, že bych se do knížky někdy pouštěla znovu.

jeny-v
18.03.2021 3 z 5

Ne, že by mě kniha zklamala, ale ani nenadchla. Mám z ní pocit romantického díla s vleklou tématikou skrytých společenských problémů, jež se spisovatelka snažila vtěsnat do 400 stránkového románu. Moje hodnocení 3,5*.
Osmadvacetiletá Lexia je sympatická, chytrá, pracovitá a milá mladá žena, které okolí, včetně bývalé spolužačky Josephine, vnucuje handicap - tloušťku. Její matka Eva razí životní projekt jako náboženství - zlepšovat se, být štíhlejší, hladší, hubenější. A ona trpí nulovým sebevědomím, ač je popsaná v knize jako modrooká, vnadná, dlouhovlasá platinová blondýnka se špíčky a velikostí 40. Lexia pracuje v malé reklamní agentuře, kam nastoupí nový šéf Adam Nylund, s kterým se seznámila předešlý večer v baru a brala ho jako anonymního "stavebního dělníka". Do kolektivu protekčně vstupuje i dcera majitele Roye Hanssona Rebecca a celý tým se má zhostit velké zakázky pro Offi O.

jaspis
18.03.2021 3 z 5

Anotace mě zaujala, začátek byl fajn a tak do půlky paráda. Autorka si vybrala dost témat, které se snažila zpracovat, ale podle mě si jich nabrala až moc. Snažila se poukázat na spoustu vážných i závažných věcí. Bylo jich ale tolik, že jsem jí to v určité chvíli přestala věřit a dostala jsem se do stavu, že jsem nechápala jednání a myšlení některých postav. A trpěla, dokud nepřišly k rozumu. Naštěstí.