Vražda v krajině přízraků

Vražda v krajině přízraků https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56123/vrazda-v-krajine-prizraku-56123.jpg 4 11 3

Sbírka kriminálních příběhů a povídek české autorky. V devíti povídkách s detektivní a kriminální zápletkou vyhledává autorka nejrůznější motivy, které se v určité chvíli stanou rozbuškou, ústící až do spáchání trestného činu. Hned v první próze si například všímá rozporů a střetů na jednom malém obecním zastupitelstvu, jež vedou dokonce až k vraždě. V dalších textech se jako hlavní námět objevuje například problematika domácího násilí, muž specializující se na krádeže značkových kabelek, tašek či sportovních vaků nebo tragický příběh matky, která nešťastnou náhodou usmrtí vlastní dítě...... celý text

Přidat komentář

Michelle.Bee76
03.09.2022 5 z 5

Krátké krimi příběhy s leckdy zajímavým koncem...

Ája05
21.03.2020

Knížka se skládá z devíti povídek. Nejvíce se mi líbila povídka Kabelkochodec.
Povídka je o mladém Jaroslavovi, který se vyzná ve všech taškách, batozích a značkových kabelkách. Jednoho dne, když jel tramvají, jedna žena měla pootevřenou kabelku. Jaroslav nemohl odolat a snažil se z kabelky cokoli ukrást. Nebylo to poprvé. Jenže v tu chvíli ta žena pšíkla a chtěla si vzít z kabelky kapesník. Jaroslav se stihl od kabelky odvrátit, jenže její parfém byl tak silný, že ji nabídl pomoc s taškami až ke dveřím. Poté co dorazili k jejímu bytu ji pozval do nočního klubu. Nabídku s radostí přijala. Od té doby spolu trávili každou volnou chvíli kterou mohli. Jarda se po pár týdnech začal obávat, jak ji vysvětlí, že je zloděj a hlavně jestli s ním po této informaci zůstane.

Knížka mě odrazovala svým obalem, ale jinak se mi většina povídek líbila.


genie
19.01.2020 4 z 5

Kratičká knížka s devíti povídkami, které lze přelouskat během "chvíle". Tematicky povídky pojednávají o domácím násilí, zlodějíčcích a podrazácích, nešťastných shodách okolností či "bláznech" nebo drogách. Povídky jsou napsány velmi čtivě a mají spád. Autorka využívá často dialogy, což jsem vnímala jako velké "plus", stejně oceňuji i uvěřitelnost postav a jejich pocitů a motivů.

Štítky knihy

povídky

Kniha Vražda v krajině přízraků je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce37x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x