Vražda v krajině přízraků

Vražda v krajině přízraků https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393851/mid_vrazda-v-krajine-prizraku-FML-393851.jpeg 4 11 3

Přidat komentář

Michelle.Bee76
03.09.2022 5 z 5

Krátké krimi příběhy s leckdy zajímavým koncem...

Ája05
21.03.2020

Knížka se skládá z devíti povídek. Nejvíce se mi líbila povídka Kabelkochodec.
Povídka je o mladém Jaroslavovi, který se vyzná ve všech taškách, batozích a značkových kabelkách. Jednoho dne, když jel tramvají, jedna žena měla pootevřenou kabelku. Jaroslav nemohl odolat a snažil se z kabelky cokoli ukrást. Nebylo to poprvé. Jenže v tu chvíli ta žena pšíkla a chtěla si vzít z kabelky kapesník. Jaroslav se stihl od kabelky odvrátit, jenže její parfém byl tak silný, že ji nabídl pomoc s taškami až ke dveřím. Poté co dorazili k jejímu bytu ji pozval do nočního klubu. Nabídku s radostí přijala. Od té doby spolu trávili každou volnou chvíli kterou mohli. Jarda se po pár týdnech začal obávat, jak ji vysvětlí, že je zloděj a hlavně jestli s ním po této informaci zůstane.

Knížka mě odrazovala svým obalem, ale jinak se mi většina povídek líbila.


genie
19.01.2020 4 z 5

Kratičká knížka s devíti povídkami, které lze přelouskat během "chvíle". Tematicky povídky pojednávají o domácím násilí, zlodějíčcích a podrazácích, nešťastných shodách okolností či "bláznech" nebo drogách. Povídky jsou napsány velmi čtivě a mají spád. Autorka využívá často dialogy, což jsem vnímala jako velké "plus", stejně oceňuji i uvěřitelnost postav a jejich pocitů a motivů.

Štítky knihy

povídky

Kniha Vražda v krajině přízraků je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce37x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x