Volným pádem

Volným pádem https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490751/bmid_volnym-padem-s6G-490751.jpg 5 71 15

Půvabná, leč poněkud submisivní Linda je po svatbě se sebevědomým Bohdanem přesvědčená, že našla muže snů a její život konečně nabral správný směr. Zamilovaná zprvu ani nevidí, že s ní partner obratně manipuluje, aby na něm byla zcela závislá. Jakmile pak otěhotní, přestane manželovy manévry řešit a věnuje se hlavně mateřství. Stačí však jedno setkání s bývalým milencem a všechno je rázem na prach. Majetnický Bohdan se s Lindou rozvádí a mladá žena se s čtyřletou dcerkou ocitá v kritických finančních potížích. Snaží se svou těžkou situaci změnit, přichází však další osudová rána – malá Barunka umírá. Mladá žena, zdrcená tragédií propadá alkoholu, který se kdysi stal osudným její matce, a to ještě netuší, že pro ni má život připravený další tvrdý direkt… Linda se ocitá mezi bezdomovci, opuštěná a bez jakéhokoli zastání. Hříčkami vrtkavé karmy se tak volným pádem zřítí až na samotné dno a nezbývá jí než doufat v zázrak…... celý text

Přidat komentář

xena2711
03.02.2024 4 z 5

Životní příběh, který nechce nikdo zažít, ale musí vzít každého za srdce... Začíná to jako pohádka a během chvilky jste na dně. Čtivé jako všechny autorčiny knihy. Přečteno za jedno odpoledne, kniha se nedala odložit.

Aghatte
01.10.2023 4 z 5

Jakoby to napsal za autorku někdo jiný, nepoznávám její rukopis.
Trochu překombinované a přenáhodované, konec přeslazený, ale jako sonda cesty na dno a zpět - bájný Fénix vstane z popela a dělá, co má udělat - to bylo dobré.
Rozhodně nejlepší ze všech knih, co mi od autorky přišly pod ruku. Přečetla jsem ji celou a bez přeskakování.
Já sama si před spaním místo oveček vyjmenovávám věci,
za které jsem vděčná, a za které děkuji.
Zdravé děti, práce, teplá voda, teplá postel, peřina, klid a svoboda, ty tam nikdy nechybí. Vím, že pro spoustu lidí to samozřejmostí není.


marie3541
14.07.2023 5 z 5

Tak tahle kniha mě úplně dostala.....i přes veškeré negativní věci, a že jich tam bylo požehnaně, jsem se velice rychle do knihy začetla. Příběh je opravdu velice silný, hlavní hrdinka zažila opravdu věci, které nikdo z nás nechce nikdy zažít.....přesto kniha končí dobře.
Tuto knihu opravdu doporučuji , i přes to vše negativní a drsné se mi líbila....

cornetka
31.05.2023 5 z 5

Další autorčina kniha, která je neskutečně čtivá. Žít Lindin život nikdo nechce, ale přitom se jedná o situace, které se můžou snadno přihodit komukoliv. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Bohdan mě teda neskutečně iritoval, naopak Lindy mi bylo líto, ale takový je život - nikdy nevíte, co vám přinese. Je to další kniha o životních osudech lidí, která mě neskutečně bavila a kterou můžu doporučit.

Blanka586
27.04.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Mám tuto autorku moc ráda. Byl to hodně smutný příběh s dobrým koncem. Člověk si pak váží všeho, co má....

Atara16
04.01.2023 5 z 5

Kniha s několika tématy, kterými se hrdinka musí probojovat a pádem na dno se zvedá. Četla jsem jedním dechem.

Alena1957
13.11.2022 5 z 5

Harasimovou čtu velice ráda, tato kniha předčila očekávání, hluboký příběh, bezvýchodné situace s manželem, i takoví lidé existují, spadnutí na dno je jednodušší, než by si mnozí představovali. Doporučuji, za slzy se nestydaté.

NelaMaty
26.10.2022 5 z 5

Dokonalý a opravdu silný příběh ženy, která padne až na samé dno. První kniha od této autorky a jsem z ní úplně unešená, Určitě si přečtu i další knihy.

LeSk
08.08.2022 5 z 5

Mám přečteny doposud všechny autorčiny knihy a tato mě tedy chytla nejvíc za srdce. Naprosto dokonalý, poutavý a bohužel i reálný životní příběh, jednou jsi nahoře a jednou zase dole. Doporučuji všem, člověk si uvědomí své životní priority a proč tu vlastně je ...

alnahu
12.07.2022 5 z 5

Příběh ze života ,který začíná jako pohádka.Hlavní postavě Lindě ,bychom ze začátku mohli závidět,má dobrou práci,skvělého přítele ,který by jí snesl modré z nebe-ale jen do té doby než se za něj provdá a tím jí začne ,až neuvěřitelné životní peklo.
Tento psychothriller je opravdu síla,až z něj mrazí .je uvěřitelný,až na ten konec-ten mi moc nesedí.
Ne moc pěkná obálka knihy má svůj význam -je na ní plyšová hračka kočička Míša ,kterou milovala Lindina mrtvá dcerka Barunka.

Ann98
17.05.2022 5 z 5

Znám všechna autorčina díla a toto je něco naprosto jiného než její předchozí knihy.
Z příběhu čiší emoce, napětí, strach, světlých chvil v knize moc není.
Při čtení jsem byla celou dobu napnutá, jak se příběh bude vyvíjet dál. Místy jsem až měla husí kůži, čím vším si hlavní hrdinka musela projít.
Autorka zde otevřela plno zajímavých témat, ale na jednu knihu toho bylo až moc (aspoň pro mě, citlivou povahu). Musela jsem si dělat pauzy, abych knihu dokázala vstřebat.
Obálka knihy se mi absolutně nelíbila, vlastně mě to díky ní vůbec nelákalo vzít knihu do ruky. Ale po dočtení příběhu už chápu, proč je na obálce vyobrazena oranžová kočka.
Zprvu jsem si říkala, že toto všechno se nemůže stát jednomu člověku. Ale pak jsem si říkala a proč vlastně ne? Všechno jde strašně rychle, tak proč by člověk z výšin nemohl spadnout až na samé dno? Akorát ten pohádkový konec mi tam nesedí. Takto by to v životě prostě neskončilo. Ale knihu hodnotím právem 5/5*.

bábuška
10.05.2022 5 z 5

Překvapivě jiná kniha než jsem očekávala, ale po domácím násilí ještě ztráta dítěte, to je pouze pro silné nervy. Ať to nečte žádná žena, která je trochu nervově labilní. Víc se rozepisovat nechci, každá odvážná žena ať si přečte sama. Kniha sama se mi velice líbila, opravdu si těch pět hvězdiček zaslouží.

dana8437
04.05.2022 5 z 5

(SPOILER) Teda, tak to byla síla! Tak trošku jiný žánr, než je u autorky zvykem a musím říct, že kniha je napsaná skvěle. Dost mi připomíná knihy jedné nejmenované slovenské spisovatelky, kterou mám moc ráda. Byl to neskutečně smutný příběh, pořád jsem čekala, kdy se do příběhu promítne bývalý přítel, doufala jsem v “happy end” s ním, ovšem ne tímhle způsobem. Nedalo se od knížky odtrhnout, velmi mě zasáhla a určitě se k ní zase někdy vrátím. Nasadila tak vysokou laťku, že nyní se začíst do jiné bude velmi těžké. Tolik bolesti na jednoho člověka je moc, ale vše na sebe logicky navazovalo, nemám více slov.

RoseDadas
02.05.2022 4 z 5

4,5*
Kniha Volným pádem se zaměřuje ne na jednu problematiku, ale hned na několik závažných témat. Může něco takového fungovat na zhruba 330 stranách? Abychom si to shrnuli, tak zde máme domácí psychický teror, rakovinu dítěte, finanční problémy, závislost na alkoholu a pád až na samé dno. Nutno podotknout, že autorka v tomto díle svou ženskou hrdinku vůbec nešetří, naopak jí na bedra nakládá jednu těžkost za druhou. Kdekdo by si pomyslel, že přece není možné, aby se tohle vše dělo jednomu člověku, když se však nad tím zamyslíte... Proč by ne? Život není peříčko, a když se začne něco kazit, jde to rychlostí padajících dominových kostiček.

V určitých částech knihy je třeba mít při čtení trochu otevřenou mysl a přijmout věci mezi nebem a zemí. Do textu je to ale začleněno celkem nenásilně a k příběhu se to hodí.

majík1
01.05.2022 3 z 5

(SPOILER) Uf dočteno s balíkem kapesníků. Hrozná kniha, jak se může na jednoho člověka nabalit tolik neštěstí. Divím se,že jí nebyla nabídnuta pomoc od lékařů ,aby navštívila nějaká centra bezplatná,kde by se třeba setkávala s maminkami s podobným osudem.Konec také hodně nevěrohodný.Náhodou přivezou do stejné nemocnice,kde dělá bejvalýho partnera se źenou,oba zemřou a jí dají jejich dítě.?Horor se mění ve sladkou pohádku.