Divné údolí

Divné údolí https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514467/bmid_divne-udoli-ngV-514467.jpg 4 6 6

Vodácké detektivky série

< 6. díl >

Děj první části knihy s názvem Divné údolí časově předchází již vyšlým detektivním případům. Trampská parta se teprve formuje a při hledání místa pro svou osadu najdou náhodou velmi podivný a velmi záhadný svět. Čekají je tam zážitky a setkání jakých by se nikdy nenadáli. Druhá část s názvem Ve stejné řece navazuje na první příběh a jde v ní o to, že možná lze vstoupit znovu do stejné řeky i když filozofie tvrdí opak. Na trampskou partu čekají ještě větší podivnosti a spousta odhalení, pochopení a poznání........ celý text

Přidat komentář

Bepo
24.07.2023 4 z 5

Kniha mně příjemně naladila, přečetl jsem jí na jeden zátah. Jenom škoda konce kde mělo zůstat více utajeno a tím na čtenářově fantazii. Jak se říká, méně je někdy více. Jinak vynikající a často jsem si při čtení vzpomněl na mého oblíbenèho autora Jaroslava Velinského.

murdoch
17.06.2023 4 z 5

Moje první setkání s Hafranovou tvorbou (pokud tedy pomineme pár povídek z Trapsavce). Upřímně, něco podobného mi na trhu chybělo. Spojení sci-fi (? možná spíše "záhadna" obecně) a vandrování se moc často nevidí. Mám rád podobné neobvyklé kombinace. Kdo disponuje trampskou duší, ten rozhodně nebude zklamán.


Marla
23.05.2023 5 z 5

Zábavná a napínavá knížka. Může se neco z jejího obsahu stát opravdu? Možná ano, svět kolem nás je plný záhad a podivností kterým nerozumíme. A pokud bude někdo přesvědčený, že je to vše jen vymyšlené, pak sláva Hafranově fantazii! V každém případě já jsem se královsky bavila a až zase někdy budu na hradě Buchta, nezapomenu si pořádně prohlédnout okolí a studnu.

moničina
08.05.2023 2 z 5

Bohužiaľ, nenadchlo ma to. A nie je to len preto, že nejde o krimi, ale celé je to také strašne naivné s chaotickým dejom a nebavilo ma to. Chýbalo mi napatie, napr. nejake tajupne pôsobiace paranormálne záhady, a vyústenie a závery boli jalové. Jediné, čo sa mi páčilo bola atmosfera v ich partii, kamarátstvo, špecificky slengový žargón a opis prostredia. A info o tom, ako sa dali viaceré postavy vlastne dohromady. Obávam sa, že autor už asi nebude v buducnosti robiť nové krimi, i keď je tam náznak, že možno bude nejaký príbeh nekriminalneho žánru kde zapoji do deja deti trampov. Je to pre mňa obrovské sklamanie.

Marylaa
21.04.2023 4 z 5

Stejně čtivé jako detektivky, ale ty se mi líbily o dost víc. Tady je sem tam nějaká nelogičnost, nenarážím na ty všechny záhady a jejich vysvětlení, to má autor vymyšlené, spíš takové věci, že někdo někde je a pak tam není aniž by odešel. A že (trochu spojler) hrdiny až na konci zajíma jak to vlastně funguje v těch jiných realitách. A, což je slabina preqelu, nijak se tyhle divné zážitky neodrazily na životě hrdinů (snad až v předešlé knize bylo něco z těch podivných vlastnosti divného údoli, zřejmě už autor měl v plánu preqel).

Doug
20.04.2023 5 z 5

Čtivý a napínavý prequel série případů známé trampské osady. I když se tentokrát o kriminální čtení nejedná, nechybí zda pátrání ani záhady. Hafran coby autor knihy opět potvrzuje své mistrovství.