Pavoučí případ

Pavoučí případ https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424615/bmid_pavouci-pripad-cYU-424615.png 4 21 11

Vodácké detektivky série

< 3. díl >

Třetí autorova detektivka z trampsko-vodáckého prostředí. Byla kdysi dávno jedna tajná trampská osada Pavouci a její camp Pavučinec, jehož polohu neznal nikdo, kromě členů oné osady. Pak na místě campu vyrostla vojenská základna Bonanza a osada se rozpadla. Kapitán kriminálky Jan Sladký, mezi trampy zvaný Kozina a jeho manželka Klára dostávají svatební dar v podobě poukazu na únikovou hru na oné základně. Spolu s kamarády se přidávají k dalším hráčům a dostávají se tak do víru událostí, jež mají své kořeny právě zde. Pavoučí hra začala a oni zjišťují, že z ní není úniku. Je třeba ji hrát bez ohledu na tragické okolnosti Když už se zdá, že je případ s Pavoučí hrou vyřešen a pachatel je odváděn do vazby, zazní z jeho úst slova, která spustí sled dalších nečekaných a dramatických událostí. Komu byla slova určena a co základna Bonanza skrývá? Nebo je třeba hledat jinde? Kdo koho nakonec lapí do Pavoučí pasti, spleti stop a nástrah?... celý text

Přidat komentář

murdoch
17.06.2023 4 z 5

Obecně si nejvíc ulítávám na sci-fi, detektivky nevyhledávám - i když třeba Phil Marlow a Nero Wolfe mě docela bavili. Tuhle knihu jsem kupoval kvůli tomu, že se mi líbilo Podivné údolí a byl jsem zvědavý, jak vypadá Hafranova další tvorba. Trochu jsem se bál, jak mi sedne, ale obavy byly liché. Ani bych to nehodnotil jako detektivku jako takovou, spíš jako dobrodružný příběh. Přečteno za dva večery a je jasné, že to není poslední, co jsem od Hafrana četl.

Bedřich63
23.04.2023 5 z 5

Skoro po roce jsem si zase užil další knihu ze série, pro kterou jsem si zavedl výraz "naivní detektivky". Nemyslím to nijak zle, spíše naopak.
Tentokrát se nejedná o klasický čundr ani sjíždění vody, ale kupodivu o fenomén této doby - zážitkovou hru. K tomu další příběh z historie jako druhá rovina příběhu významně ovlivňující současnost.
Je to hodně odlišné psaní od jiných autorů a asi proto se mi knihy od Jana Fráni líbí.
Autor píše dál a tedy i já můžu číst další příběhy. Měl jsem možnost ho v rámci jednoho komponovaného večera zažít i jako vypravěče a poslechnout si pár krátkých ukázek v rámci autorského čtení.


Nočnípták
06.10.2021 4 z 5

Zase jsem byla s kamarády na trampu. Podle mě je kniha skvělá. Přecházení z první do třetí osoby, o kterém píše Marylaa, mně nevadilo. Když knihu hltám, tak si takových věci ani nevšimnu. Jsou pro mne nepodstatné. A utajený camp osady Pavouků, to bylo dobrodružství.

Marylaa
26.06.2021 4 z 5

Na jednu stranu se mi kniha líbila stejně jako předešlé, je stejně čtivá a akce dobře vymyšlená.
Ale tentokrát mám problém s tím přecházením z první do třetí osoby (a zpátky). V předešlých dílech si to čtenář mohl vysvětlit tak, že nám vypravěč převypravuje, co mu jiná postava vyprávěla. Tady to ale nefunguje.
Pohádky jsem přeskakovala s tím, že si je možná přectu potom, pokud by byly všechny až na konci brala bych to jako bonus, takhle je to zdržovačka.

Jiho226
18.04.2021 3 z 5

Bohužel nemohu sdílet nadšené komentáře níže. Příběh na mě působil jako pokračování Foglarových příběhů - ale pokračování dost překombinované, a díky desítkám jmen a přezdívek méně přehledné. Pro milovníky trampských osad, cancáků, žracáků apod. bude ale asi tato kniha dobrou volbou.

Swiss
09.03.2021 5 z 5

Opět výborná detektivka!

kuruteku
09.01.2021 5 z 5

Tentokrát ucelená kniha ze dvou na sebe navazujících případů. Jásám a smutním, že nějakou dobu bude trvat, než se objeví něco podobného. Okamžitě šířím mezi kamarády, detektivky podle mého gusta. Byli inspirací Pavoukovcům Kidovo Cesta pro vraha a TO Údolí pavučin? Až nebezpečné spojení!

moničina
05.07.2020 5 z 5

Opäť, jedným slovom skvelé. Zápletka, prostredie, jednotlivé postavy, všetko skvele vykreslene.

alnahu
24.03.2020 4 z 5

Ráda čtu knihy od českých autorů a tak jsem sáhla i po této detektivce z trempského prostředí.Pobavil mě název osady Pavučinec a jak vznikl .Kniha se mi četla dobře.

bazyk21
03.01.2020 5 z 5

Perfektní, skvělé, nenapodobitelné... třetí detektivní kniha autora a laťka napínavosti a dobrodružství stále stejně vysoko, ne-li výše... Čtivé až do konce... Těšil jsem se, hned, jak jsem před vánoci zjistil, že vyjde a jsem naprosto nadšen a nezklamán

Marla
27.12.2019 5 z 5

Každá nová autorova knížka je čtivější, zamotanější a dobrodružnější než ty předešlé. Nebo to alespoň tak vypadá. A zase jsem podlehla, bylo to úžasně napínavé, absolutně uvěřitelné a občas se mi zdálo, že některá zmiňovaná místa dobře znám a že už jsem tam někdy na vandru byla. Celé čtení mělo jen jednu nevýhodu - zase jsem četla skoro celou noc. Ještě že mám dovolenou....????