Případ zatoulanýho rybáře

Případ zatoulanýho rybáře https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346267/mid_pripad-zatoulanyho-rybare-xDe-346267.jpg 5 25 14

Vodácké detektivky série

1. díl >

Tři vynikající detektivky z trampského prostředí od známého a oblíbeného autora, v nichž najdete napětí i humor, které k trampingu patří odjakživa. Případ zatoulanýho rybáře: Příběh začíná na velkém vandru party kamarádů z trampské osady Daisy v okamžiku, kdy najdou mrtvého rybáře na tom nejméně pravděpodobném místě, v trampském campu, kterak daleko od jakékoliv vody „chytá ryby“ v ohništi. Čeká je setkání s kapitánem Sladkým z kriminálky, podezření z vraždy i dramatická noční návštěva. A je na kapitánovi, který byl kdysi mezi trampy známý pod přezdívkou Kozina, aby našel pravdu. Není na to sám, zdatně mu sekunduje kamarád Hároš z T.O. Daisy, detektiv-amatér, obdařený ovšem intuicí a až neskutečným detektivním štěstím. Red Rocks: Druhý případ nás zavede do bývalého vojenského prostoru Rudé Skály, který býval vždycky trampským rájem osady Red Rocks Rangers. Po odchodu armády se oblast stává středem pozornosti různých zájmových skupin a naši hrdinové se ocitají uprostřed podivných událostí, jejichž předivo není snadné rozplést. Madona: Na počátku třetího příběhu přivádí své nové kamarády kapitán Kozina do kraje, kde začínal svou kriminalistickou kariéru v naději, že mu Hároš pomůže zbořit jeden starý kriminalistický pomníček. Obnovený zájem o starý případ spouští nový sled událostí a jen společné úsilí obou vede k rozluštění většiny tajemství. Ale na to, aby odhalili to největší, nestačí. Naštěstí dostávají nečekaného pomocníka…... celý text

Přidat komentář

harena
25.12.2023 5 z 5

Výborná kniha pro odpočinek a relaxaci. Trocha dobrodružství, napětí, humoru a neschází ani pravé kamarádství. Moc pěkná kniha pro odpočinek od starostí světa.

Bedřich63
25.02.2022 5 z 5

Někde jsem si přečetl nějakou krátkou zmínku o knize, ani nevím, jestli to bylo tady na webu Databáze knih, nebo jinde. Asi mě zaujala a možná také obrázek udělal své.
No nelituji, knihu jsem si užil a už se těším na další vodácko-trampské detektivky. Ta partička mi sedla a rád se jim budu věnovat i dále.
Ani jsem nevěděl, že na čundrech se to tak moc hemží mrtvolama. :-)
Od této chvíle se asi vždycky v lese budu ohlížet přes rameno nejen po lesní zvěři, ale také z toho důvodu, jestli někde nezahlédnu buď vraha nebo oběť vraždy.
Ale co už...... "Kdo se bojí, nesmí do lesa".
Pro své dcery jsem vždycky na výletech, když už se jim nechtělo šlapat a byly unavené, měl trochu drsnou hlášku: "Slabí jedinci zůstávají v lese". Obvykle to pomohlo.
Takže jsem objevil dalšího spisovatele, který je blízký mému pohledu na svět.


kuruteku
09.01.2021 5 z 5

Trampská detektivka, resp. trampské psaní je svojský žánr, tady se prostě spisovně nemluví a nepíše. Ale na druhou stranu je tu hodně opravdového kamarádství, přiměřeného dobrodružství, romantiky. Nemůže to uspokojit všechny, ale trampové musí jásat. Já jásal nad tou druhou povídkou, protože jsem inspiraci oblastí poznal, navíc jde skoro o můj rodný kraj. Ještě že jsem koupil všechny tři knihy před Vánoci a k Vánocům si je dal na chalupě jako ňamku k snídani, obědu a večeři.

Swiss
10.09.2020 5 z 5

Napínavá oddechovka.

moničina
30.06.2020 4 z 5

Páči sa mi vykreslenie prostredia, akoby som to celé mala pred sebou. Tiež sa mi páči netradične prostredie a zápletky. Jediné, čo mi vadí je určita naivita vo vykresleni postav, resp.nevierohodnost v spravani postav. Celé myšlienka, že trampi budu riešiť prípad a že kozina im to dovolí znie trochu umelo.

Bepo
09.04.2020 5 z 5

Můžu napsat jen jedno, UMÍÍÍ!

Marylaa
09.02.2020 4 z 5

Přiznám se, že mi vadí pokud jsou knihy psané nespisovně. No mohl mě varovat název, ale asi se mi to v hlavě nějak automaticky opravilo a nevšimla jsem si toho :D Nakonec musím uznat, že spisovnost by tomu ubrala na vtipnosti, takže mi to až tak nevadilo a sice se hned nepohrnu shánět další díl, ale až budu přemýšlet co si ještě v knižním e-shopu koupit abych nemusela platit poštovné, tak si pravděpodobně na tohohle autora vzpomenu. Je to fajn oddychovka a jako detektivka taky dobré, protože pachatele jsem neodhadla ( a to fakt nesnáším tušit hned na začátku, kdo je vrah, tady jsem sice měla podezření, ale těch podezřelých bylo víc).
Co mi ale vadilo bylo vysvětlování v druhé a třetí povídce kdo to je ten Kozina a odkud ho tahle parta zná. Snad je to tím, že to asi původně nebylo zamyšleno jako jedna kniha, ale v takovém případě to mohl autor poopravit a vynechat.

maximus13
30.04.2019 3 z 5

Vtipná kniha se třemi krimi případy, které jsou psány s humorem a nadsázkou. Oddychová četba kterou zvládnete za víkend. Pokud hledáte knihu u které trošku použijete šedou kůru mozkovou a zároveň se občas zasmějete mohu jenom doporučit.

bazyk21
30.10.2018 5 z 5

skvělé, jedinečné.... pane spisovateli, chceme další knihu trempířskejch detektivek ;o))

KnihoMorka
16.10.2018 5 z 5

prahnu po další

Doug
23.08.2018 5 z 5

Díky vyvážené kombinaci sympatických hlavních postav, čtivosti příběhů a humoru jsem se od knížky téměř nedokázal odtrhnout. Detektivky mě obvykle příliš neoslovují, ale tato kniha mě nadchla (a přes drobné formální výhrady jsem se bez problémů přenesl). Trampové a vodáci ocení autorovu dokonalou znalost reálií a ostatním se dostane potřebné osvěty, takže se nemusí bát, že by se neorientovali.

medlovice
27.04.2018 5 z 5

Knížka, která mě chytla od začátku a čtení jsem si vychutnávala a těšila se na pokračování . Ti čtyři trampové mě bavili a styl psaní je velmi čtivý.
Není to kniha jen pro trampy, rybáře, myslivce, jeskynáře nebo motorkáře jak by se mohlo zdát a trampové Hastrman , Hároš ,Česnek a spol nejsou mladí nezodpovědní kluci ale ženáči , kteří si vyjíždí na tramp a pak je čekají jejich drahé polovičky, Ale panskou jízdu si spestřují vyšetřováním vraždy, když najdou mrtvolu rybáře, nebo se setkají se sektou zfanatizovaných mučedníků a trochu urbexu a tajemna najdeme ve třetím případě. Nejde říct , který ze tří příběhů se mi líbil nejvíce. Každý má něco a i kdyby kniha měla příběhů pět je zábavná. Autora si ještě vyhledám a něco přečtu. Za mě SUPER !

Marla
17.08.2017 5 z 5

Dortíček pro trampy, je vidět, že autor ví, o čem píše!/ahoj Hafrane :))/

Jirikk
27.07.2017 5 z 5

Pokud jezdíte na čundry, bude to něco pro vás