Čas slunečního svitu

Čas slunečního svitu https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94076/mid_cas-slunecniho-svitu-7Eh-94076.jpg 4 72 10

Viking Era série

1. díl >

Irka Zarabeth a arogantní Viking Magnuse z Norska se poprvé setkají v Yorku, kam se Magnus vydá za obchodem. Jakmile spatří Zarabeth, zamiluje se do ní a okamžitě se rozhodne, že se s ní ožení. Zarabeth však Vikinga z důvodů, které mu v tu chvíli nemůže sdělit, odmítne, a ten si ji nakonec odváží na svůj statek Malek jako svou otrokyni – spolu s její nevlastní sestřičkou Lotti. Magnusova sestra Ingunn rudovlasou otrokyni od prvního pohledu nenávidí, protože se bojí, že ohrozí její postavení paní domu, a snaží se jí znepříjemnit život týráním i těžkou prací. Zarabeth ústrky a nespravedlivé osočování dlouho mlčky snáší, ale nakonec pohár její trpělivost přeteče. Až poté se začínají oba hrdinové pomalu sbližovat a nacházet k sobě cestu. Je to cesta plná nedorozumění, omylů a bolesti, ale také lásky, pochopení a něhy…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Season of the Sun , 1991


více info...

Přidat komentář

Ludmila02
14.06.2020 4 z 5

Příběh je napínavý až do konce, líbilo se mi, že nebyl tak předvídatelný jako u jiných knih tohoto typu. Co bych knize vytkla, jsou některé dialogy, občas mi přišlo, jako by je psalo dítě.

petraj30
05.06.2020 3 z 5

Bohužel poslední dobou mě četba knih Catherina Couler tolik neuspokojuje.
Mělo to nápad, někomu se příběh samozřejmě zamlouval, ale na mě to působilo jako zoufalost. Nemyslím tím celkový příběh, ale osud hlavní hrdinky.
Musím obdivovat, jakou měla odvahu a výdrž, protože já bych tohle všechno trýznění nevydržela a spáchala bych buď sebevraždu nebo několikanásobnou vraždu.
Tušila jsem, jak příběh pravděpodobně skončí, tím pádem byla ta "nehoda" absolutně zbytečná, ale když utrpení, tak utrpení se vším všudy i když to bylo jen dočasné. Možná chtěla autorka jen něčím vyplnit děj.
Tahle kniha mě tolik neoslovila. Sice jsem měla radost, že hlavní hrdina nebyl takový tupec a tyran, ale v těch ostatních mukách to rychle zaniklo. Dám šanci ještě ostatním dílům


evka44
08.02.2020 5 z 5

Veľmi pekna kniha, niektoré situácie boli veľmi napináve a niektoré naopak zábavné. Samozrejme, každý môže mať iný názor ale ja túto knihu odporúčam.

moudivlacek
01.04.2018 5 z 5

Kdo má rád příběhy o Vikingách, trochu romantiky, tak si s touto knížkou přijde rozhodně na své, stejně jako já. Každopádně hlavní hrdinové Zarabeth a Magnus nemají uhlazenou životní cestičku, a i když to tak vypadá, že to tak zůstane, velké hoře je spojí, ale oba se stáhnou do sebe, najdou zas k sobě lásku a cestu a hlavně i důvěru, a najdou to, v co věří?
Moc se těším na další díl.

Lembac
08.11.2017 3 z 5

Magnusovo namlouvání Zarabeth je až brutálně upřimné, a proto se nedivím, že hlavní hrdince nejdřív spadne údivem brada, když to na ni chlapec vybalí. Nicméně Magnus je hezký, silný a udatný, tak proč by si ho vlastně neměla vzít? Jenže podlá rodina tyto plány překazí a oba mladí lidé musí projít téměř peklem, než se vše v dobré obrátí. Záporné postavy jsou v knížce extra hnusné a brutální, stejně tak popis dobových reálií dává tušit, že středověký York nebyl zrovna lehké místo pro život.
Příběh je to velice rustikální a syrový, ale čte se poměrně dobře. Moc se mi líbila Magnusova odhodlanost a Zarabethina oddanost malé sestřičce.

janesy
15.07.2016 3 z 5

Na tohle léto jsem si naplánovala nenáročné, odpočinkové čtení a Viking Era nezklamala :)

havrmoni
25.06.2016 5 z 5

Hezký příběh. Já to četla ve čtečce a neviděla jsem žádné chyby a podle mě to byl srozumitelný příběh z vikingské éry. Středověká série byla víc násilnická a syrová než tento díl a i přesto se mi líbila,zrovna jako tohle. Za mě dobrý.

evelýny
24.09.2015 1 z 5

Tak z tohoto veledíla mi jde hlava kolem. Špatný překlad, hodně chyb a k tomu děj, nad kterým mi zůstává rozum stát. Určité pasáže knihy jsou tak mimo, že je s radostí přeskakujete, někdy si říkáte, co má autorka za problém, některé pasáže vás zase docela pobaví - prostě schizofrenie. Z mého pohledu však toto dílo mělo zůstat v Americe.

Evaevelína
04.05.2014 1 z 5

překlad je šílenej,dialogy jsou o ničem,prostě hrůza děs a chvílema nevíte, kdo vede dialog.Další rozhořčení je, že na každé stránce chybí písmenko či jsou spojky dvakrát nerozumně za sebou a nebo vůbec nejsou...jak toto může vyjít??!! Hvězdu dávám autorce C.C. ta to určitě nepos...a

Nibiru
09.05.2012 5 z 5

Tato kniha patří mezi ty lepší, které autorka napsala. Její styl psaní se mi líbí, neboť je zemitý, místy až syrový a dobře vystihuje atmosféru těch dávných dob, o kterých vypráví. Hlavní hrdinky mi bylo místy až líto, protože musela prožít neskutečné utrpení, než došla ke štěstí a našla ztracenou lásku, ale její hrdinka je statečná a nesobecká žena, která se umí s překážkami poprat a hned tak něco ji nezlomí.

Štítky knihy

Vikingové historické romance

Autorovy další knížky

Catherine Coulter
americká, 1942
2004  83%Tajemná nevěsta
2002  81%Bohatá nevěsta
2000  86%Bludiště
1998  82%Ohnivá píseň
2002  79%Svůdnice

Kniha Čas slunečního svitu je v

Přečtených108x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce82x
Chystám se číst21x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x