Vetřelci a lovci

Vetřelci a lovci https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405861/bmid_vetrelci-a-lovci-SGL-405861.png 5 4 2

Knižní vydání tří povídek o šedé kriminalitě. Kniha inspirovaná skutečnými kriminálními případy podle původního scénáře Josefa Klímy. Vetřelci existují mezi námi. Nastěhují se lidem do života a vysávají je. Důvody jsou různé: touha po majetku, po pomstě, anebo jen po pobavení. Oběti vetřelci mohou zničit - psychicky i fyzicky. Jejich činy jsou těžko prokazatelné, a tedy i nepotrestatelné. Naštěstí existují také lovci vetřelců. V tomto případě starý záhadný muž Zahálka a jeho pomocnice Věra, sestra z psychiatrie, která osobně zažila útok vetřelců. Investigativní novinář Josef Klíma se inspiroval skutečnými kriminálními případy a napsal scénáře k filmovému triptychu pro Českou televizi. Nyní tyto příběhy vycházejí v knižním zpracování.... celý text

Přidat komentář

Lena79
02.01.2022 5 z 5

Naneštěstí pro nás jsou mezi námi stále lidi, kteří se přiživují a parazitují na ostatních lidech. Při čtení této knihy se mi často vybavily filmové scény natočeny podle scénáře Josefa Klímy. I po letech je bohužel téma "Vetřelců" stále aktuální.

Péťa1950
17.03.2019 4 z 5

Jak zničit život člověka, nový druh kriminality po roce 1990, hra likvidující životy lidí. Složité prokazování takových zločinů, beznaděj obětí. Pomoc ze strany člověka, který si vykupuje špatné svědomí z doby totality.To byl začátek, jaké je pokračování po třiceti letech? ?????