Velký Gatsby a jiné příběhy jazzového věku

Velký Gatsby a jiné příběhy jazzového věku https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78053/velky-gatsby-a-jine-pribehy-jazzoveho-veku-78053.jpg 4 29 3

Sbírka próz představitele "ztracené generace" zachycuje životní osudy Američanů, jejichž lidské hodnoty byly otřeseny první světovou válkou a kteří hledali nové jistoty v bohatství let poválečné konjunktury. Obsahuje román Velký Gatsby, tragickou historii gangstera, a autorův nedokončený román Poslední magnát z hollywoodského prostředí filmových tvůrců. Do tohoto rámce zařadili editoři šestnáct autorových povídek, vážných, humorných, psychologických i s fantastickou tematikou.... celý text

Přidat komentář

Afilada
29.10.2020 5 z 5

Vysloveně všechno považuji za vynikající, zvláště pak "Poslední magnát"

D.-e.-e.-
22.11.2015 3 z 5

Pozor, může obsahovat SPOILERY.
Velký Gatsby (5 hvězd): Mnohokrát jsem četla a slyšela, jak ženy pronášejí, že se zamilovaly do pana Darcyho z Pýchy a předsudku. Já jsem zasažena až nyní… a to Gatsbym! Zamilovala jsem do jeho neutuchající snahy, naděje, víry… Kdo četl, možná mi porozumí. Všechno, co kdy Gatsby udělal, udělal pro tu dívku! Svůj boj nevzdal, lpěl na budování vytouženého snu až do úplného konce. Srdce mi usedalo… A přízvisko Velký není dostatečně velké, aby ho kdy vystihlo.

Povídky (suma sumárum 2,5 hvězdy): Některé nebyly špatné, některé jsem zřejmě nepochopila. Také se musím přiznat, že jsem se už těšila, až je konečně dočtu.

Poslední magnát (2 hvězdy): Monroe Stahr byl pro mě charismatickou postavou. Do příchodu Kathleen Moorové jsem se však ve filmovém světě zoufale nudila.


Sarinkaa31
14.10.2014 4 z 5

Velmi dobře čtivé, zábavné. Na cesty úplně nejlepší. Není co dodat.