Kniha astronomie

Kniha astronomie https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393031/bmid_kniha-astronomie-blh-393031.jpg 4 8 2

Jak změřit vesmír? Co je temná hmota? Jak jsme úspěšní v pátrání po mimozemské inteligenci? – Již po několik tisíciletí astronomická věda posouvá hranice lidského poznání ve snaze porozumět vesmíru a našemu místu v něm. Další titul ze série přehledových oborových publikací, určených pro nejširší veřejnost od úplných začátečníků až po pokročilé studenty a odborníky, nabízí vedle úvodu do historie astronomie srozumitelná vysvětlení, názorné ilustrace a přehledné diagramy, osvětlující složité teorie.... celý text

Literatura naučná Věda Vesmír
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

The astronomy book , 2017


více info...

Přidat komentář

Skyer
04.01.2020 5 z 5

Kniha je vhodná pro začátek, když se chcete něco dozvědět o astronomii. Je hezky zpracovaná a zabývá se historickým vývojem poznání - na to pozor, není to soubor všeho, co už víme, ale toho, jak se na to postupně přicházelo.

mira.l
03.10.2019 4 z 5

Docela dlouho jsem tuhle knihu posouval v hromádce knih na přečtení pořád dolů, ale i na ni už došlo. Je to docela zajímavě udělaná historie tohoto vědního oboru, prakticky od jeho starověkých počátků až do dnešní doby, poměrně čtivě pojatá, trochu jsem se bál nezáživnosti a dlouhých pasáží, kde se bude řešit něco, o čem vůbec nebudu vědět, o co jde. A i když se našlo několik kapitol, u nichž mi buď zcela unikalo, co vlastně bylo jejich předmětem nebo několik takových, kde jejich pointa je prostě mimo moje chápání:), tak jsem se dozvěděl nějaké nové věci, trochu si zopakoval některé věci z fyziky, no a že jsem něco z toho nepobral?? Jeden přece nemůže vědět všechno, žeano:)??
Co hodnotím velice kladně, je krásné grafické zpracování, přehlednost knihy, sympatické rozměry, které z ní neudělaly bichli typu "Zvíře" nebo Prehistorie".
Co mě zase tak moc nepotěšilo, bylo dalo by se říct větší než malé množství překlepů, někdy i takových, které poněkud měnily smysl věty, a taky několik zaměněných pojmů, faktických nesmyslů (dle mého názoru, ač v oboru laik, když jsem to četl, prostě mi to přišlo divné), které zcela obrátily třeba význam popisky u obrázku, u kterého byly. To by se asi u takové knihy stávat nemělo.