Velká kniha superschopností

Velká kniha superschopností https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457212/bmid_velka-kniha-superschopnosti-GXp-457212.jpg 4 14 4

Marek nosí kouzelné brýle, kterými vidí sklenici vždycky z půlky plnou. Daniel je expert na to, jak zachovat klid, a složitým situacím čelí s chladnou hlavou. Lukáš zase není z těch, kdo nedotahují věci do konce. Když je třeba, zdolá hory, i kdyby sahaly třeba až do oblak. Maruška nedá dopustit na svoje housle, když na ně hraje, poletují noty vzduchem jako ptáci a kreslí na tváře úsměvy. Optimismus, trpělivost, vytrvalost, hudba. Všichni máme nějakou neuvěřitelnou superschopnost. Superschopnosti z nás dělají jedinečné a neopakovatelné bytosti. Jaká je ta tvoje? Kniha je určena dětem od 5 let.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Pro děti a mládež
Vydáno: , Pikola
Originální název:

El gran libro de los superpoderes , 2017


více info...

Přidat komentář

Bonda
24.01.2024 3 z 5

Je to krásný nápad, ale nadsázka u nás sehrála negativní roli. Dcera začala mít pocit, že je úplně k ničemu. Jak by ne, když popsané děti jsou tak nesmyslně skvělé. Možná je dcera už schopná pochopit, co je nadsázka, ale stejně ji to frustruje.

jitka_dankova
12.02.2022 5 z 5

Půvabná kniha pro děti, díky které se každé dítě může cítit jako superhrdina. Skládá se z jednotlivých příběhů, co dvojstránka, to příběh nějakého kluka či dívky. Ve třech odstavcích je tam představena superschopnost toho dítěte a doplněna je působivými obrázky. Knížka je super na čtení menším dětem. Sám ji potom syn četl ve druhé třídě a u každé stránky jsme spolu přemýšleli, který z jeho kamarádů a známých třeba tu danou superschopnost má. Jedinou výtkou je způsob psaní. Je hodně, no vznosný, fantazijní, až lyrický bych řekla. Takže se mi v tom syn trochu ztrácel, prostě on spíš stojí nohama na zemi a vnímá realitu a tak ne vždy chápal, co se těmi texty snažil autor říct, no. Musela jsem vysvětlovat, jak je to myšleno. Na knize je napsán věk 5+, ale přišlo mi, že ty texty jsou víc psány jakoby pro dospělé.


muchomurka
21.04.2021 4 z 5

Strašně moc moc moc jsem si užívala ilustrace. Byly krásné, milé a úplně by mi stačila knížka těchto obrázků dětí. Příběhy byly akorát dlouhé, líbí se mi množství různých slov, které v knížce jsou. Občas to bylo krkolomné, ale jinak jsem si to užívala. Sice mi přišlo, že některé superschopnosti neodpovídaly popisu, ale je super, že například takové čtení či matematika a další jsou superschopnosti.

TerJac
28.12.2020 3 z 5

Některé schopnosti jsou pěkně popsány, ale něco se mi zdá zase nedotažené. Ilustrace moc pěkné.