Hrozálie se chce stát čarodějnicí

Hrozálie se chce stát čarodějnicí https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521744/bmid_hrozalie-se-chce-stat-carodejnici-64ecb5bcc299d.jpg 5 24 6

Zloduška série

1. díl

Proč všechny holčičky chtějí být princezna Elsa, když Anna je stejně hezká, a k tomu ještě o dost vtipnější? Přece proto, že Elsa umí čarovat! Magie, kouzla, tajemství… to je zaručené lákadlo. A když je navíc hlavní hrdinka natolik svérázná jako Hrozálie, nehrozí, že by se malé adeptky čarodějnického řemesla u této knížky nudily. Kouzlit se nejspíš nenaučí, i když na míchání elixírů samozřejmě také dojde, ale možná zjistí něco o sobě, o tom, že je dobré jít si za svým a nenechat se odradit prvním nezdarem. Příběh využívá pohádkový půdorys, ale nebojí se bořit stereotypy. Hlavní hrdinka vtáhne děti do příběhu od první stránky. Koktejl přiměřeného napětí, roztomilosti a vtipu vám možná připomene malou čarodějnici z večerníčku, Hrozálie však bude řešit i aktuálnější problémy, než jak vyzrát na tetu Bimbulu. Hrozálie musí zrušit pár zlých kleteb, obhájit si svůj přístup ke světu, a navíc v jednu chvíli najde skutečného kamaráda. A s ním to bude napříště ještě zábavnější, to si pište.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

Malvarina. Quiero ser bruja , 2022


více info...

Přidat komentář

PolBara
23.04.2024 5 z 5

Knížku jsem si půjčila pro děti do MŠ na čarodějnický den. Zaujala mě a celou ji během chvilky přečetla. Krátký, veselý příběh a hezké ilustrace. Snad se bude líbit i dětem.

domiii97
07.03.2024 5 z 5

Knížka je originálně zpracovaná tak, aby zaujala na první pohled a hlavně na první omak. Velikým plusem Hrozálie je, že komunikuje se čtenářem. Ten má například hádat, která kočka patří které čarodějnici.
Roztomilé ilustrace potěší nejedno čtenářovo oko. Moc hezký jsou popsané místnosti či místa, kam se Hrozálie podívá.
Hlavní hrdinka Hrozálie je svá. Chce si najít svůj styl a způsob čarování a neopičit se po starých čarodějnicích. Takže třeba místo hrůzostrašné čarodějnické kočky bude mít krásného růžového králíčka Lilu.
Kniha je vlastně návodem pro všechny malé/velké čarodějnice a čaroděje. A pozor! Hrozálie má mít ještě pokračování jejích dalších dobrodružství.
Pokud máte chuť si přečíst sami nebo svým dětem knížku, kde dobro zvítězí nad zlem, s příběhem tak akorát roztomilým a hravým, určitě doporučuji tuto.
Kouzlům zdar


Mojepočteníčko
10.01.2024 4 z 5

Hrozálie vlastně vůbec není hrozná, i když tomu její jméno moc nenapovídá. Ba naopak. Je to malá, čilá, bystrá a velmi odvážná holčička. Takovej ten typ dítěte, který se od vlastního úmyslu nedá odradit ani když se před ním objeví ošklivej a hodně přísnej obličej

Chce se stát čarodějnicí, a proto zavítá do zámku, kde sídlí Kornélie, Klapálie a Mechomorka, osoby v tomto směru více než povolané. Kde kdo se jim raději vyhýbá obloukem, to však není Hrozáliin případ.

Perfektní knížka pro všechny budoucí čaroděje a čarodějky. Spousta krásných ilustrací, textu tak akorát, trocha magie, trocha dobrodružství, nějaké ty lektvary, spousta kuráže a taky přátelství.

Hrozálie vám dodá odvahu k překonávání překážek uskutečnění vlastních snů. Ať už jsou jakékoli

Doporučuji :)

muchomurka
02.01.2024 4 z 5

Knížka se nám líbila, Bambulka byla nadšená. A doufáme, že brzy bude pokračování, protože to skončilo, když to začalo být hodně zajímavé a teď nevíme, jak to dopadne. :)
Jinak ilustrace byly pěkné (až mě to překvapilo). A ten humor se nám líbil, dost jsme se pobavily.

blackoutzuzi
01.11.2023 5 z 5

Já tušila, že tahle knížka bude skvělá! Ideální pro malé (ale klidně i dospělé) čtenáře, kteří si chtějí užít nějaký ten strašidelný příběh a naladit se tak na Halloween.
Vtipné, lehoulince napínavé, děsně roztomilé čtení s krásnými ilustracemi :)

Knižní střípky
02.10.2023 5 z 5

HROZÁLIE je správná žába, originální každým coulem, ke všem úkolům od svých čarodějnických učitelek přistupuje poněkud jinak, než bylo očekáváno, tím větší zábava to je. Dejte si to s dětmi, nebudete litovat. A věřím, že ji nebudete číst pouze jednou.

Autorovy další knížky

Susanna Isern
španělská, 1978
2020  87%Myška a sedm postýlek
2020  81%Velká kniha superschopností
2023  90%Hrozálie se chce stát čarodějnicí
2021  90%Tohle není džungle
2022  90%Veľká kniha super pokladov

Kniha Hrozálie se chce stát čarodějnicí je v

Přečtených24x
Knihotéce6x
Chystám se číst15x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x