Vášnivé vzplanutí

Vášnivé vzplanutí https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516222/bmid_vasnive-vzplanuti-XqJ-516222.jpg 4 18 3

Pestrý, podmanivý a líbivý příběh s prvky kolonizace amerického území je i vášnivým příběhem lásky a dobrodružství v druhé polovině 19. století. Malá Antonie uslyší výstřely a přiběhne do rodného domku, kde spatří mrtvé rodiče. Ve dveřích se objeví hledaný bandita Juan Ramirez, který však nemá její rodiče na svědomí. Je dojatý krutým zvratem v osudu nešťastné holčičky, přijme ji za vlastní a vychová z ní zdatnou pistolnici. Ve svých třinácti letech se Antonie setká s mladým Royalem, majitelem ranče, který ji na přání Juana jednou políbí. Mladí lidé se znovu setkají za sedm let za dramatických okolností. Antonie zachrání Royalova bratra a sestru před jistou smrtí. Navíc svému adoptivnímu otci Juanovi slíbila, že splatí jeho dluh Royalově rodině a pomůže mu udržet ohrožený ranč. Splatí i svůj vlastní dluh tím, že ohromeného Royala políbí před zraky všech sousedů pozvaných na oslavu do jeho domu. Tento polibek roznítí v mladých lidech vášeň a lásku. Ve hře je ovšem hezká sousedka Marilyn, která má na Royala políčeno už dlouho a čeká, že se s ní mladý rančer ožení. Které z mladých žen dá Royal přednost?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

A Taste Of Fire , 2016


více info...

Přidat komentář

kacenka6144
06.12.2023

Miluji autorčiny historické romance ze skotské Vysočiny a byla jsem zvědavá, jak si poradí s jinou dobou i světadílem. A docela se jí to podařilo. I když byl děj předvídatelný, pořád mě knížka vtahovala do děje. Knížka není součástí série, ale myslím si, že poznat příběhy dalších bratrů Bancroftových by nebylo vůbec špatný.

biki
24.06.2023 4 z 5

Měla jsem trochu obavy z další autorčiny knihy z prostředí amerického Západu. Ale s potěšením musím konstatovat, že tento příběh je o hodně lepší než série Sedm nevěst ... První část zápletky je poměrně originální a nezvyklá, i když další vývoj - rozvíjení vztahu mezi oběma hlavními hrdiny - již odpovídá tomuto žánru i předchozím knihám H.H. V knize je dostatek dramatických situací, samozřejmě nechybí ani žhavější scény, a musím ocenit i pár kvalitních vedlejších zápletek. Hlavní padouch je sice snadno odhalitelný (aspoň pro nás čtenáře), ale i tak stačí napáchat dost škod.
Příběh se mi tentokrát opravdu moci líbil, ale jednu * přece jen strhávám za trochu rozvláčnější druhou polovinu knihy.


rampapa
27.05.2023 5 z 5

Moc krásný příběh o lásce. Na knížku jsem se hodně těšila a jsem jí nadšená. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další knížku od této autorky.

Štítky knihy

historické romance

Kniha Vášnivé vzplanutí je v

Přečtených23x
Doporučených1x
Knihotéce53x
Chystám se číst24x
Chci si koupit7x