Vandrovní apatykářka

Vandrovní apatykářka https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481266/bmid_vandrovni-apatykarka-tS2-481266.jpg 4 60 24

Vandrovní apatykářka série

1. díl >

Durynsko na prahu 18. století. Klára je dcerou vandrovního apatykáře Martina, který se na cestě beze stopy ztratí. Rok nato zmizí i Klářin bratr Gerold a rodina se octne v obrovské nouzi. Mladá Klára se srdnatě vypraví ke knížeti, aby ho požádala o pomoc. Chce se stejně jako její otec vydat na cesty a prodávat léky. Ale cesta je drsná a plná nebezpečí. A to největší hrozí z vlastní rodiny: strýc Alois se chce zmocnit pokladu, který jeho bratr, Klářin otec, údajně schoval. Vrchnost a církev mladou ženu dokonce nařknou z čarodějnictví. Klára však není sama, neboť jí po boku stojí vynalézavá kamarádka Marta, a kromě toho je zde i Tobias, kterého Klára tajně obdivuje a miluje… Nová úspěšná historická série bestsellerového dua Iny Lorentzové!... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Die Wanderapothekerin , 2017


více info...

Přidat komentář

Siege03
24.03.2024 5 z 5

Za mě perfektní,těším se na pokračování

Szilvia1
18.02.2024 4 z 5

Příběh o vandrovní apatykářce je předvídatelný,je to pohádka,která je docela dobrá,je tam docela dost akcí ale hlavní postava(Klara) musí zvítězit,aby uživila matku a bratři.druhý díl přečtu,jsem zvědavá co čeká na Klaru a její přítelkyní Martu.


Lenka541
04.02.2024 4 z 5

Když jsem četla níže napsané komentáře o knize, musím dát skoro všem za pravdu. Půjčila jsem si ji v knihovně náhodou dle obalu, který mě zaujal a chtěla jsem se něco dozvědět z historie vandrovních apatykářů. Ale obsahem to odpovídalo spíše pohádce,kde dobro zvítězí nad zlem. Druhý díl už číst nemusím.

orinka3
13.10.2023 odpad!

Tedy....vážně jsem se snažila. Věděla jsem, že si neberu veledílo, potřebovala jsem něco na oddech, trochu jako pohádku před usnutím. Ano, pohádku, protože to, co se tam odehrávalo a v jakých kulisách, by v normálním životě obstálo jen těžko a já to ze začátku respektovala. Ovšem postupně jsem se přestávala uklidňovat a nabralo to směr docela opačný. Spánek se nedostavil, ale zlostí nad tím, co to čtu, jsem se dočista probrala. Protože ti přitroublí lidé, kteří tam vystupovali - a nebyl mezi nimi ani jeden aspoň trošku chytrý - tak to ani v té pohádce možné není. No vezměme si třeba hlavní hrdinku Kláru. Tak ona se vydá s obří nůší skleniček do světa a k pasu si nepřiváže ani čutoru s vodou, takže po značnou část svého putování trpí žízní. Je to normální?? To je jak z Pytlákovy schovanky, když se v bouři a průtrži mračen dobývá do chalupy pocestný a první, co vysloví, když se svalí na zem celý promáčený, tak "VODUUUU" !!! Podobných skvostů je plná kniha, vesničané jsou opravdu pitomí na kvadrát, pověrčiví až běda a šlechta jim nezůstává v inteligenci nic dlužna. Soudce, který soudil Kláru s Martou a posléze i toho zlotřilého Benna, sypal rozsudek z rukávu téměř bez přemýšlení a kosmickou rychlostí. Dialogy jsou tu primitivní, úsporný eintopf je na jídelním lístku pořád dokolečka, milostné úvahy jsou k pláči i smíchu současně....ne, tohle je naprostá literární hrůza, německy humpolácká a číst se to opravdu nedá. Nechápu, za co ti dva autoři, co si říkají Iny Lorentz, tu cenu dostali. Vždyť je to naprostý úpadek ducha.

zuzad
12.09.2023 4 z 5

Vím, že to je spíš pohádka, ale pěkná a historicky podklad to má. Ono, co by se taky mělo na pouti Kláry dít, aby příběh nebyl nudný. Za mě ano.

uzivatel1190
02.05.2023 2 z 5

Bohužel jsem nedočetla, nezaujal mě vůbec styl psaní, možná se k ní někdy vrátím.

gabriela8704
01.05.2023 5 z 5

Narodit se v jiným životě, tohle řemeslo by mě bavilo. Kniha suprova už mi tu leží 2.dil.

TeaPeter
30.04.2023 3 z 5

Docela hezká pohádka pro dospělé klasického střihu. Nevím jestli to bylo originálem nebo spíše slabým překladem, ale text působil dost neosobně a suše. Rozhodně povedená je ale obálka knihy.

Maky806
28.04.2023 5 z 5

Moc se mi líbil obal knihy, ale po přečtení komentářů jsem si od toho moc neslibovala. Ale musím říct, že mě to moc bavilo a jdu na druhý díl. Nechápu, jak dřív mohli ujít takovou štreku pěšky, spát v lese... no zajímavé čtení

zimolka
28.04.2023 4 z 5

Je pravda,že je to tak trochu pohádkové čtení,ale i tak jsem byla spokojená.Další díl si určitě přečtu.

Dádulka67
21.02.2023 odpad!

Kniha na mě působí, jakoby ji psalo tak čtrnáctileté naivní děcko. Nebo je překlad katastrofální, nevím. Příběh by možná nebyl špatný, jen je to všechno takové přeplácané, hloupoučké...Dlouho mi trvalo se do děje začíst a budu ráda, až knihu zase vrátím majitelce. Něco takového bych ve své knihovně opravdu nechtěla. A to mě čeká ještě druhý díl.

tittanie
04.02.2023

Dostala jsem druhý díl k Vánocům, takže jsem si v knihovně náhodou půjčila první díl.
Už jsem od Lorentz četla Kočovnou nevěstku a musím říct, že knihy jsou na jedno brdo, ale čtou se velice dobře.
V knize se Kláře stalo na cestách snad všechno, co vás napadne - jed, řešila porod, kacířství, byla chirurgem, medvěd,... takže souhlasím s komentáři níže...
Na to jak se kniha dobře četla, tak mě překvapilo nižší hodnocení.

babicka_amalka
13.01.2023 4 z 5

příjemná pohádka s přidanou hodnotou - popisem života a cest vandrovních apatykářů, místopisem, obrázkem života na různých panstvích;
četlo se dobře a těch více než 500 stran bylo najednou pryč, ani se člověk nenadál;

AndreaP.
10.01.2023 4 z 5

Co se mi na této knize líbilo, je historie vandrovních apatykářů. Je zajímavé číst, jak to fungovalo. Jinak děj celé knihy je značně neuvěřitelný, hlavní hrdinka byla opravdu něco jako Xena, a těch jejich zážitků a náhod bylo na jednu knihu ažaž, nicméně moc hezky se to četlo a jako oddechovka je to skvělý počin.

JaniMa
14.12.2022 3 z 5

Je to zvláštní pohádková parodie převlečená za historický román. Snadno se to čte, ale postavy jsou černobílé, jako by svět dělila tlustá čára mezi padouchy a světci. V knize bylo pár zajímavých pasáží, ale jejich vyústění bylo většinou předvídatelné. Nebýt krátkých kapitol, možná bych knihu ani nedočetla. Ne proto, že by se nedala číst. Je to odpočinkové čtení, u kterého se mozek moc nezapotí. Nicméně to, v jaký vyústí happyend, lze předpovědět už po přečtení prvních kapitol a okolní omáčka není sama o sobě dost zajímavá.

martina.culik
24.08.2022 3 z 5

Knihy Iny Lorentzové mám ráda, ale tentokrát mi přišlo, že se toho na jednu knihu stalo až moc. Během putování Kláry se objevuje jedno dobrodružství za druhým, ještě než stačí čtenář strávit to předchozí. Ovšem historie vandrovních apatykářů je sama o sobě zajímavá, takže kniha určitě stojí za přečtení.

ivulka15
28.07.2022 2 z 5

Toto byl takový Chuck Norris v sukních.

dzeta
14.07.2022 5 z 5

Příjemné dobrodružné počtení.

Atara16
31.05.2022 5 z 5

Krásná knížka,četla jsem jedním dechem celý večer - je o lidské závistí kam až je člověk schopen zajít, o lásce, odvaze, pochopeni, pomocí, milosrdenství.
Dobrodružství a nástrah :-)
Mě se líbila, doporučuji :-) A zaujala mě obálka moc!!!!

Lenka4
09.05.2022 1 z 5

Báchorka vypravěčsky naprosto nezvládnutá. Podivné jazykové výrazy (rašplovat nervy) i zcela neuvěřitelné scény (zdlouhavé vraždění v zámku). Záporné postavy vynikají obzvlášť rafinovanými zlými skutky a neskutečnou hloupostí. Škoda, že na obálce není hrdinka vyobrazena se svým zavazadlem. S krosnou na zádech si ji ještě umím představit, s almarou tedy ne.