Valerie, návrat na Cotton Fields

Valerie, návrat na Cotton Fields https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382154/mid_valerie-navrat-na-cotton-fields-PTI-382154.png 3 20 5

Valerie série

< 6. díl

Valerii nemá pokoj a pohodu. Nenávistný, krutý nevlastný brat Stephen prepadne jej dom, zapáli plantáže a utýra Valerie a jej otrokov. Skoro umierajúcu Valerie odvezie Kendrik do svojho domu v New Orleanse. Kapitán Meliville sa v tejto dobe vrhá do vojny Juhu proti Severu, lebo sa snaží prekonať bolesť z rozchodu s Valerie. Nezáleží mu na živote, bezhlavo riskuje a pri pokuse o prelomenie námornej blokády je zajatý a odsúdený na smrť. Valerie sa medzitým dozvie skutočnú pravdu o pozadí jeho nevery, ale zdá sa, že ich šťastie je už navždy stratené. Jediný človek, ktorý ho môže zachrániť, je Kedrik. A Valerie ponúka vysokú cenu – ak sa právnik Mattehwova prípadu ujme, je ochotná splniť jeho staré prianie a stať sa jeho ženou.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Noxi
Originální název:

Valérie. Rückkehr nach Cotton Fields , 1991


více info...

Přidat komentář

georginaa
19.11.2020 2 z 5

Poslední díl série, ještě že ty knihy nejsou tak silné. První díl jsem byla nadšená a s každým dalším dílem to šlo s kopce. Jenže jsem chtěla vědět jak to vše nakonec dopadne.

lenka9044
01.01.2020 2 z 5

poslední knihu jsem četla jen proto, že mi přišlo líto nedočíst celou sérii. Kvalita od prvního dílů značně poklesla... o válce tam toho také moc není... od třetího dílu už mě to docela zklamalo, bohužel


waltlenka5
28.01.2015

líbilo se mi to

helenkan
29.09.2013 2 z 5

Konečně jsem dočetla serii o Valerii,dědičce plantaže. . S každým dočítaným dílem jsem si říkala zda mam pokračovat a sahnout po dalším. Bylo to šest dílu,které by se daly shrnout do jedné knihy a ještě nic moc.
Od Ashley Carringtona jsem četla poprvé,tak nemohu soudit jiné dílo,ale tohle se mu opravdu nepovedlo.

Nikol18
06.03.2013 odpad!

Díky za to, že je tohle už poslední díl. Všechny knihy a série dočtu do konce, ale při téhle jsem se opravdu musela přemáhat, abych to dočetla, protože takovou příšernost jsem snad ještě nečetla. Teď vím, proč nečtu historické romány. Láska, o které se v nich píše jsou jenom prázdná slova, která by si lidi ve skutečném životě neřekli a je to tak trápení lidí, kteří lásku nezažili a mají o ní takovéhle představy. Což není vůbec pravda a ve skutečném životě to tak nechodí.
Prosím, ať mi autor netvrdí, že je to román z období války Jihu proti Severu, a když už se něčím takovým ohání, tak to má mnohem lépe popsat a ne se tam v jedné nebo dvou kapitolách uchýlit k nic neříkajícímu proslovu o vývoji událostí, který je nudnější než učebnice historie. Kazí to celkový dojem knihy a naprosto podkopává tento válečný konflikt.
Valérie je od začátku do konce naprosto dětinská postava, která ztratí veškerý zájem, když jí někdo ublíží a žije poté v naprosté izolaci, když už to chtěla, měla se připravit na to, co se může nevyhnutelně stát. Nebudu se jí zastávat a litovat ji, jaká je chudinka, když chtěla vydobít svého dědičného práva v místech, kde se takové věci netolerují, když to chtěla, musela si uvědomit, že jí lidi budou házet klacky pod nohy.
Travis Kendrik je asi jediná postava z celé série, co za něco stojí. Výstřední, ale tvrdě si jde za svým a je srozuměn se skutečným stavem věcí a předpokládá různé scénáře, toho jediného mi bylo líto.
Kapitán Menville je typický chlap, který je přesvědčen o své dokonalosti a bezbřehosti s tím, že se všichni před jeho pohledem budou plazit a prosit, aby na ně hleděl déle.
Rhonda dostala, co si zasloužila.
Stehen je od začátku do konce hulvát a měl zemřít. S tím sdílím názor Travise Kendrika.
Čtení této série jsem ztratila zbytečně moc času a iluzí o historické tvorbě. Muži by historickou tvorbu psát neměli a ženy by se měli zamyslet spíš nad tím, jak se žije teď a ne před sto padesáti lety.