Dáma Měsíčního svitu

Dáma Měsíčního svitu https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417071/bmid_dama-mesicniho-svitu-KO9-417071.jpg 4 74 23

Příběh o lásce, osudu a smrtelné nenávisti Mallory Kendricková sní americký sen o lepším životě, avšak na své malé rodinné farmě ve Virginii se musí uskromnit, jak to jen jde. Píšou se dvacátá léta, doba prohibice, když v sobě Mallory objeví nebezpečný talent. Pro vynikající pálenku, kterou sama vyrábí, se jí brzy začne říkat „Dáma Měsíčního svitu“. Dostává se stále více do vleku třpytivého polosvěta a z mladé nebojácné paličky černého alkoholu se stane sebevědomá žena, která sleduje zcela vlastní cíle – obklopená pochybnými ctiteli, ochránci zákona a bezskrupulózními gangstery nechvalně proslulých „bouřlivých dvacátých let“.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Lady Moonshine , 2017


více info...

Přidat komentář

Naďa2411
24.08.2023 5 z 5

Mám ráda knihy, ve kterých ženy dokáží bojovat za svá práva a bojují za své cíle. Mezi ně patří i tato 500-ti set stránková kniha. Nenechte se odradit svou tloušťkou, autor píše tak empaticky, že skutečně jsem měla pocit, že jsem přímým účastníkem ne pouhým čtenářem. Hlavním tématem knihy, zda-li bude dokonána pomsta za otcovu smrt. Krásná obálka již napovídá, že děj se točí kolem nelegálního pálení alkoholu, na než má hrdinka zděděný recept. Hrdost, neústupnost, nezávislost jsou její hlavní vlastnosti, dámy, která je právem nazývána Dama Měsíčního svitu. Kniha se mi velmi líbila, mrzel mě konec.

ivousekk
07.06.2023 5 z 5

Super to bylo. Opět kniha, co rozšíří obrzory, co se historie týče, ale jště to osvěží romantickou zápletkou. Přesně tak, jak to mám ráda :-).


karin4338
28.04.2023 5 z 5

Prohibicia a mafia. Zaujimave historicke obdobie.
Akurat ma sklamal otvoreny zaver. Tam by sa nieco este hodilo dodat. Pribeh bezi a zrazu padla opona.

Pavlaj
18.04.2023 5 z 5

Po oceňovaném Nebi, na kterém nesvítily hvězdy moje druhá knížka od autora a zase kvalitní. Zajímavá doba prohibice, černých palíren a bojů mezi pašeráckými mafiemi. A taky jazzu a počátků ženské emancipace. Možná bylo těch neštěstí, které hlavní hrdinku postihlo, až trochu moc? Nevím, možná ne, ta doba asi byla taková. Okolo 90 %.

LuckaDea
20.01.2023 4 z 5

Skvělá kniha o lásce, síle, odvaze, prohibici a mafii. Kniha nabízí náhled do historie i zajímavé lidské osudy. Příběh se dobře četl, nemohla jsem se odtrhnout. Rozhodně doporučuji.

Han-nah
20.12.2022 4 z 5

Příběh "Dámy Měsíčního svitu" - Mallory začíná ve 20tých létech minulého století v Americe na rodinné farmě ve Virginii. Doba prohibice , Volsteadův zákon znamenala, že existovaly tajné palírny. Otec Mallory zjistil její vynikající talent a nesmírný cit pro chuť a vůni, bez ztráty kvality , pro výrobu pálenky. A tím se začíná odvíjet její další život, ve kterém je odříkání, ponižování, vydírání , zmanipulování myšlení jejího bratra, ale i lásky a přátelství. Jsou to bouřlivá léta bohémského života těch, kteří na to mají, zakládání různých zábavných podniků, ale i o těch, kteří nad tím vším drží pomyslnou ruku s pomocí vyděračských mafiánských gangů, které se neštítí ničeho. Je zde i zmíněn Ku-klux-klan , protože od dětství je jejím přítelem černoch Homer a to taky některým lidem vadí.
Tím vším těžce prochází Mallory, která se vším odhodláním jde přes všechny překážky za svým cílem. Najde svou opravdovou lásku a svou svobodu i svého bratra nebo jí jen zůstane třpyt těžce vydělaných peněz?

kusma
22.11.2022 5 z 5

Moc pěkná a čtivá kniha. Osudy hlavních hrdinů mě nadchly, hlavně první dvě části. Moc by se mi líbilo, kdyby vzniklo pokračování.

Ludus75
31.08.2022 5 z 5

Drsné téma rovná se drsný příběh, ale velmi pěkně napsaný. Konec je otevřený, autor nám neřekl, jak přesně to dopadlo, kdo chce může Mallory to štěstí přece jen dopřát třeba to byl ten druhý...

quendery
24.07.2022 5 z 5

Kniha se mi dostala do ruky náhodou, a protože jsem od tohoto autora četla Nebe, na němž nesvítily hvězdy, která se mi velmi líbila, byla jsem plná očekávání. A nebyla jsem zklamaná. Drsná dvacátá léta v Americe nebyl opravdu žádný med a obstát nevylo jednoduché. I když člověk hlavní hrdince přál celou dobu alespoň kousek štěstí, nemohla, bohužel, kniha skončit jinak. Přesto ji doporučuji a velký dík panu spisovateli .

ANDY28
17.03.2022 5 z 5

Klobouk dolu před panem spisovatelem, bravo!!!

JJJ007
08.03.2022 5 z 5

Příběh slečny a pak dámy mě velmi překvapil. O mafii toho teď vím o trochu víc. Knihu doporučuji

AlenaF
23.01.2022 5 z 5

Tak tento příběh se mi líbil. Vše ostatní popsáno v komentáři Leona333, lépe knihu hodnotit neumím. Doporučuji k přečtení.

Leona333
31.10.2021 5 z 5

Moc dobře napsaná knížka. Ani na vteřinu jsem se při ní nenudila. Dobové reálie vykresleny a popsány víc jak znamenitě. Konkurenčnost a surovost prostředí ve kterém se hlavní hrdinka pohybovala, mne opravdu dostala. Mallory však ukázala, že umí obstát ve všech zkouškách, kterým jí život vystavil. Jen za odměnu - ve finále, dostala na oplátku velmi málo...

Alenka_pokorna
11.07.2021 3 z 5

Této knize se musí nechat jedno. Přímo z ní prýští atmosféra toho místa a té doby. Zlatá dvacátá léta, USA. Nádherná auta, krátké sukně, lehčí mravy, ale také prohibice, mafie, pašování alkoholu... Vše je tak dokonale vykreslené, jako bych tam byla. Opravdu mě to přeneslo zpátky v čase.

Noisette73
07.07.2021 4 z 5

Tato knížka to je opravdu zajímavá sonda do Amerických dějin, je historicky velice propracovaná a autor píše velice hezky, tak že to člověka úplně pohlcuje a hladí po duši, ale něco mi přece jen scházelo, chtělo by to nějakou zajímavou zápletku a příběhy hlavních hrdinů by to trošku ozvláštnilo, takto se tam mlátila prázdná sláma a v příběhu nebylo nic co bychom důvěrně neznali už od jiných.

Katerina015
28.05.2021 4 z 5

Kniha mi dala celkem zabrat, dost jsem se s ní natrápila. Několikrát jsem jí chtěla odložit, ale jsem ráda, že jsem to naštěstí neudělala.
Moc hezký příběh, který má v sobě lásku, napětí....

TVer
26.05.2021 2 z 5

Kniha se mi nelíbila, nedokázala jsem si dočíst. Kolem stránky 150 jsem to vzdala, připadá mi moc táhlá

bábuška
24.03.2021 4 z 5

Román je složen ze tří částí a odehrává se v době prohibice ve Spojených státech. Hlavní hrdinka je dvacetiletá Mallory, žijící s otcem a bratrem na chudé farmě ve Virginii. Jejich hlavním příjmem je tajná palírna v horách, o dokonalou kvalitu se stará právě Mallory a to je právě značka Měsíční svit. První dvě části knihy se zabývají tvrdým bojem o ovládnutí jak výroby tak i prodeje, překupníci se neštítí ani vražd a vydírání. Ve třetí části knihy se Mallory dostane mezi gangstery a dlouho jí trvá, než se dostane k vlastnímu majetku a na troskách jejich bývalé farmy si zbuduje nový domov. Příběh ovšem nekončí happyendem, láska se jí vyhýbá až do konce příběhu.

milena8281
25.05.2020 3 z 5

Příběh se mi líbil, hezky se četl.
Zajímavé téma - celkem přelomová doba. Po skočení 1.SV se společnost radikálně změnila, doba přála připraveným a podnikavým, bohužel i těm na "špatné" straně. A prohibice byl nepodařený experiment, který ovlivnil život celé tehdejší generace. Totéž platí o následném krachu burzy. Lusknutím prstu mohl člověk pohádkově zbohatnout nebo naopak přijít úplně o všechno. Mallory tím proplula zdánlivě bez pohrom. A spousta lidí by jí nejspíš měla co závidět ... z chudého děvčete, které muselo tvrdě dřít na rodinné farmě, se stala bohatou dámou, žijící v luxusu. Ale to bylo jen pozlátko, tvrdě zaplacené jejími sny a touhami.

Blanche2913
07.04.2020 4 z 5

Příběh lásky, nenávisti, pomsty a obrovského odhodláni na pozadí americké prohibice 20. let dvacátého století.