Paní na plantážích

Paní na plantážích https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20648/valerie-2-pani-na-pl-20648.jpg 3 24 4

Valerie série

< 2. díl >

Valérii se podaří z otroctví uprchnout a po strastiplné pouti se dostává do bezpečí k svému snoubenci kapitánu Mevillovi. Inkognito spolu navštíví Duvallovu usedlost, kde zjistí, že dívčin otec mezitím zemřel. Zdá se, že sen o Cotton Fields se rozplynul... Když se navíc Valériini nevlastní sourozenci s matkou Catherine dozvědí, že jejich úkladný plán nevyšel a nenáviděná vetřelkyně stále žije, vymýšlejí nové intriky jak se jí zbavit za každou cenu. Valérie je ale rozhodnutá nejen splnit otcovo přání a stát se paní na bavlníkových plantážích, ale zároveň se pomstít těm, kdo jí způsobili tolik utrpení. Jediný právník v Louisianě, který má odvahu zastupovat mulatku a dceru otrokyně proti vážené bělošské rodině, je mladý Travis Kendrik...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Noxi
Originální název:

Valerie, Herrin auf Cotton Fields


více info...

Přidat komentář

Sianym
12.06.2023

Nebyť toho strašného prekladu kniha by bola o dosť lepšia, kvôli tomu len dve hviezdičky

georginaa
19.11.2020 2 z 5

Ve druhém díle se Valerie dostane z otroctví a bude potřebovat pomoc od právníka Kendrika, který se postupně do Valerie zamiluje. Získat právoplatně dědictví je vždy ošemetné , když vám hází nevlastní rodina klacky pod nohy.


lenka9044
10.12.2019 4 z 5

lepší než první díl, ale i tak stále až moc popisných pasáží, které se daly přeskočit

Nikol18
06.01.2013 3 z 5

Ano, tenhle díl byl skutečně lepší než ten první, sice situace byly vyhrocovány až na hranici uvěřitelnosti, přesto se chování Valerii zlepšilo, není už tak naivní dívenka jako v prvním díle, otroctví zřejmě není žádný med, přesto její tvrdohlavost v cestě za vlastnictvím COTTON FIELDS naprosto chápu. V podstatě jde o princip a není divu, že se proti němu chce postavit, ve světě je mnoho bezpráví a určitě je jen málo lidí, kteří mají tu sílu proti němu bojovat.