Válečná smršť

Válečná smršť https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483491/bmid_valecna-smrst-xiS-483491.png 4 265 56

Za každé vítězství se platí. Mare Barrowová to ví až moc dobře. Když ji zradil Cal, málem ji to zničilo. Nyní je odhodlaná bránit své srdce a zajistit svobodu Rudým i novokrevným. Musí zničit království Norty jednou pro vždy… Jenže to nemůže dokázat sama. Nastane čas, aby spojené síly Calových Stříbrných přívrženců a Šarlatové hlídky ukázaly, co umí. Mavenova posedlost Mare je však tak silná, že ho nic ani nikdo nezastaví. Nadchází válka a jisté je jen to, že ne všichni přežijí.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

War Storm , 2018


více info...

Přidat komentář

kačuleee29
16.01.2023 5 z 5

(SPOILER) UF.. můj nejoblíbenější díl série. Rozhodně. Co jí ale vytknout musím je fakt, že pod lavicí se četla opravdu špatně nenápadně :d. Ale já miluju bichle. Ta knížka má toho v sobě tolik! Připouštím někde až moc zdlouhavé popisy, ale já ty detaily miluju. Byla tam hrozně hezká přirovnání a celé to bylo moc hezky napsané. Název se nakonec přes vše uplatnil velmi dobře. Já to miluju. Vír emocí po celou knihu. Smála jsem se nahlas i brečela nahlas. Postavy mi přirostly k srdci ještě víc. Mare jako by vyrostla. Jsem na ni pyšná. Cal si také zvolil co bylo správné. A Evangelina?? Nepodařilo se mi potlačit hrdý úsměv při čtení její poslední kapitoly. Kdo by byl řekl, že po prvních dvou knihách ji budu mít kdy ráda? Zato u Mavena, kterého jsem milovala od samého začátku až po konec. Naději si ale pořád nechávám. Jeho kapitoly mě hodně překvapily a bolely. Myslím, že se přes něj ještě dlouho nepřenesu :d.
Já se vrátím. Konec skončil sice otevřeně, což mě většinou štve, ale tady ne. Tady mi hezky seděl.
Cítím se trochu prázdně, vzhledem k tomu, že tohle je tak nějak oficiálně poslední díl série :d. Ale na Zapovězený trůn se moc těším.
Celkově? Úžasný. Celá série je zpracovaná a napsaná moc pěkně, oddychově i napínavě. Co si nalhávám? :d Hlavně napínavě. Každý může zradit.

Artep071
27.10.2022 3 z 5

UF ... tak skvělý potenciál v prvních dvou dílech a dokonce i třetí díl v druhé polovině začal opět hezky šlapat, ale tady to autorka absolutně pohnojila. Chybí mi zde hloubka, vášeň a dokonce i napětí ... pořád jsem čekala kdy to začne gradovat. Válečná smršť .. no nevím smršť bych to nenazvala .Měla hsem pocit, že 200 stran je příprava na boj a 2 strany boj, Jako by autorka v mnohých situacích tápala a nevěděla jak to uchopit, což mě jako čtenáře strašně rozhodilo ... Myslela jsem si, že mi někdo vytrhl stránky.
Co má Victoria za problém s láskou?? To neumí postavám vdechnout trochu jiskry??
Maven trpí obsesí po Mare a přesto při věnované kapitole necítím nic, pořád jen čekám co vypustí, co cítí na co se soustředí a proč , a NIC. Nic jen plytkost a ta RUDÁ HOLKA. ?? Jako vážně?? 2400 stran a jeho postava ze sebe nic nevykřeše? Victorieeeeee ty huso!!! :)
Naše romantická linka.... OK Mare by za Cala položila vlastní život ...o on?? Z jeho pohledu jsme se dočkali , že mu Mare chybí?? xi xi tak to je vrchol vášně:)) palec dolů za tohle ble!
Nechci spoilerovat, ale opravdu 620 stran a závěr je..........já se vrátím??? To fakt???
Velké zklamání ... v podstatě jsem naštvaná, že jsem naivně čekala nějaký zvrat a epický závěr s vášní a zde jsem se nedočkala.
Čeká mě poslední kniha ...zapovězený trůn ... pořád doufám ... tak co dostanu další kopanec??? :)

Rudá královna mě pohltila a v podstatě jsem se do tohoto příběhu zamilovala , bohužel ten potenciál podle mě autorka v dalších dílech udusila , ale nenechte se mnou odradit ...takže doporučuji přečíst a udělat si vlastní názor :)


Thalin
25.10.2022 3 z 5

Celé je to zbytečně natahované. Od konce prvního dílu se další knihy hlavně kecá, sebelítost a fňukání lítá na všechny strany a děj se táhne. Tady se sice Mare už trošku vzchopila, ale pořád se mi to nečetlo dobře a měla jsem tendence přeskakovat. Pořád se tam jen něco řeší, ale málo koná. Kdyby autorka sérii zkrátila a napsala třeba jen dva pořádné díly, udělá mnohem lépe. Protože nejlepší byla jednička a pak už to šlo z kopce.

DendaRA
03.08.2022

Nedočetla jsem. Celá série se mi četla velmi špatně.

denniys
23.06.2022 4 z 5

Kupodivu nejlepší díl série.. Válečnou smršť v pravém slova smyslu si představuji teda jinak, ale je pravda, že mě tato kniha překvapila a závěrečných zhruba 100 stran byl celkem fičák. Přesto jsem ráda, že jsem Rudou královnu uzavřela, ty 4 díly byly jako jízda na horské dráze - nahoru dolu a pořád dokola.

kejtymau
29.05.2022 4 z 5

Ze začátku jsem byla trochu nešťastná, protože mě ty popisy prostě nebavily. Ale nějak jsem je přelouskala a dobře jsem udělala, pak mě ta kniha naprosto pohltila. Skvělé scénky, někdy jsem se i dost zasmála (ale taky pobrečela), a akce tam bylo víc než dost, kniha dostála svému názvu. Evangelina byla neuvěřitelná a nečekaně skončila mezi mými nejoblíbenějšími postavami. Potvora jedna skvělá :D
Otevřeného konce mi bylo trochu líto.

AndyYoggy
08.04.2022 3 z 5

Poslední kniha pro mě byla stejně dobře čtivá jako třetí díl. Dobrý, otevřenější konec. Doufám, že se někdy dočkám pokračování.

janka2000
15.02.2022 4 z 5

Čtvrtý a závěrečný díl série Krvavá královna příběh konečně uzavírá. Přestože nám je závěr morálně jasný už od začátku, trvá poměrně dlouho, než k němu dojdou i hlavní hrdinové. Očividně laska není vždy tak jasně přednější.

Kaila146
03.02.2022 5 z 5

(SPOILER) Tak jo, miluju tuhle sérii.
I přes nějaké ty zdlouhavé popisy na začátku tuhle knihu považuju za nejlepší ze série. Přesně to, co název slibuje, jsme dostali a já tomu okamžitě propadla. Kniha byla napínavá jako už dlouho nic ne. A to jsem nedávno četla druhý díl Skleněného trůnu. Po konci jsem si říkala přesně to samé jako u trojky, a to WOW. Ten otevřený konec mi tam sedl, přesně takové konce zbožňuju. Evangeline byla jako dohazovačka úžasná a u většiny jejích scén jsem se smála nahlas. Iris byla pořád stejná mrcha, ale já ji nedokázala nenávidět, stejně jako Mavena, klterého jsem spíš litovala (pořád doufám, že není mrtvý). Dokonce i Cal mi přirostl k srdci. Mare byla úžasná (už nefňukala).
Jen je mi líto, že tahle wow jízda už končí.

ZNellyZ
25.11.2021 5 z 5

Celá série mě bavila, i když občas se moc zaměřovala na myšlenky a pocity. Střídání pohledů byla také zajímavá taktika, protože nám ukázala, že Maven není jen panák a moc dobře ví, co chce Iris udělat. Evangeline jako dohazovačka mě neskutečně bavila. Co se týká konce, tak jsem trochu šťastná, že jsme nedostali happyend, který jsme všichni chtěli a kniha je svým způsobem neuzavřená. Stále se nám nabízí spousty otázek ohledně Jezerníků, Norty, Cala i Mare. Pokud bych měla shrnout celou sérii i poslední díl, tak dávám plný počet hvězd. Děj byl promyšlený a ačkoliv tam bylo dost popisu myšlenek, které se často opakovaly, ani mi to nevadilo. Všechny postavy byly vytrhnuté ze svého světa a museli se za chodu přizpůsobit nastalé situaci. Autorka přesně věděla, co nemá a každá kapitola posunula příběh dál a nebyla pouze vycpávkou. Sérii jsem naprosto hltala, poslední 3 díly jsem přečetla během šesti dnů a už dlouho mě nějaké knihy tak neuchvátily. Dokázaly mě naštvat, rozbrečet, donutit přemýšlet a nikomu z postav pořádně nevěřit. Chápu, že ne každému sedne, ale já ji s klidným svědomím budu doporučovat dál.

marky7739
05.10.2021 2 z 5

(SPOILER) Celkově celá série, zbytečně zdlouhavé... Nelogické myšlení hlavní postavy. Dokola jen ufňukaná kolik lidí zabila a že za vše může, chlapa co jí chtěl zabít pořád omlouvala.... Měla jsem skončit u jedničky a nebyla bych naštvaná ze ztráty času..... No a ten konec? Nechat království bez vládce aby mohl kdokoliv jen trochu ambiciózní nastoupit....... Škoda slov.

knihomolka_eli
27.06.2021 4 z 5

(SPOILER) Teraz, keď je už celá séria dočítaná, môžem zhodnotiť, že mne sa najviac páčila práve prvá a posledná časť. Bolo mi jasné (už len podľa názvu), o čom bude posledný diel a nesklamal. V podstate to bola vojna každého s každým. Napriek tomu,že by som knižķy skrátila,hlavných hrdinov som si obľúbila. Pri Mavenovi mi bolo ľúto, čo z neho vlastná matka spravila. Mare bola stále Mare,no pre mňa príliš nerozhodná a taký rojko. Cal sa zachoval správne hoci koniec ma dostal. Chcela som, aby to skončilo inak. Najviac som si obľúbila Evangeline, ktorá hádam ako jediná prešla skutočnou zmenou seba samej od prvej časti po poslednú a veľmi som jej priala to, po čom túžila. Monfort bol zaujímavým kontrastom Norty, Jazerozeme a Piedmontu a som rada, že Norta prešla akou takou premenou. Hoci ruku na srdce, autorka príbeh natiahla na 4 knihy,ale záver bol doslova odfláknutý. Ak tvrdí,že to je posledný diel,tak ho mala aj patrične ukončiť. Čitateľ netuší, čo sa stane s Jazerozemou, netuší či sa Cal dočká svojho happy endu a ani netuší, ako nakoniec prijali zmeny obyvatelia Norty a či vôbec. Minimálne v epilógu mohla autorka spraviť aký taký záver. Ale séria sa mi páčila :) najskôr sa mi podobala na všetky, čo som už čítala, ale nakoniec mi prišla originálna práve svojou hlavnou myšlienkou. Ak vyjdú poviedky, určite si prečítam aj tie.

anelise
24.04.2021 3 z 5

Celkově se mi z této série nejvíc líbil první díl. Další díly byly strašně zdlouhavé a nezáživné. Tento díl se mi líbil až v druhé polovině, protože se neustále vlekl. Ale jsem moc ráda, že jsem se k této sérii dostala.

NudeRose
10.03.2021 3 z 5

(SPOILER) První polovina knihy byla nudná, tak jak už je to u této série s výjimkou prvního dílu zvykem. Čekala jsem další proměnu psychiky Mare (nakonec celá tahle série je takovým psychologickým melodramatem), a poté, co se Mare dostatečně politovala, k ní opravdu došlo. Pak už, jak jsme všichni očekávali, nastala velká bitva a bohužel musím říct, že i na to, že jsem neměla valná očekávání, mě konec zklamal, protože zůstal dost otevřený. Sice Mare Mavena zabila, ale Mavenovo tělo zmizelo, takže si autorka dělá alibi pro další knihu, nebo se bojí, aby neurazila čtenáře, kterým se Maven líbil. Kdo by čekal, že konečně alespoň Mare a Cal zůstanou spolu a pořádně si to užijou, tak i ten zůstane zklamaný. Příslib možné budoucnosti, ale nic z toho.

Abych nebyla jen negativní, poprvé jsem zaznamenala větší politický přesah knihy, což mě mile překvapilo. A finále nakonec také nebylo špatné, pominu-li úplný závěr, u kterého vlastně nevím, co si mám myslet.

Laerry
27.02.2021 5 z 5

Výborné finále, se zakončením jsem spokojena.

Eponka
31.01.2021 5 z 5

Dobře se mi to četlo a bavilo mě to doufám že bude další díl konec byl pro mě dost otevřený.

Fortuna7
30.01.2021 1 z 5

Hrůza. Je to pořád jenom bitva, výplň, bitva, romantická výplň, bitva, politická výplň. Je to fakt strašné zakončení série...

Alex.Barunka
28.12.2020 2 z 5

Povím vám něco o autorce, která kdysi napsala docela obstojný první díl příběhu, jež je podobný Hunger Games a Selekci. Ale pak se něco pokazilo a všechno upadlo do stádia sebelítosti, točení se v kruhu a předvídatelnosti tak velké, že těchto skoro 700 stran bylo naprosto zbytečných.

Parwana
22.12.2020 2 z 5

Chce se mi říct.. konečně. Konečně jsem dočetla tento sáhodlouhý romantický místy akční epos. První díl série byl boží a já se namlsala na druhý. Druhý však byl dosti rozvláčný, třetí díl byl ještě rozvláčnější a čtvrtý, poslední, nejtlustší bichle z celé série, byl dovršením toho všeho. Kdyby se vynechaly pseudotrapné milostné repliky mezi postavami, mnohdy zbytečné popisy a neustálé pocitové pochody hlavních hrdinů, mohla se kniha smrsknout na třetinu a značně zestručnit. Po třech dílech už pomalu nevím, kdo je kdo, co kde dělal a proč o něm čteme. Naštěstí měla kniha jakž takž reálný konec, ale dospět k němu byl porod. Dá bůh, a já už o vnitřně rozervaném Calovi, přeprogamovaném Mavenovi, blýskající holce Mare, která neví, kdo je a co chce, a o jejich rodinných příslušnících, kteří jim v tom zdatně sekundují a plácají se v tom s nimi, nikdy neuslyším.

Alnima
09.11.2020 3 z 5

Jako odpočinkové čtení v tomto žánru dobrý, ale nic nového mi tato knížka nenabídla.