Nedostižný přízrak

Nedostižný přízrak https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145138/bmid_nedostizny-prizrak-oRY-145138.jpg 4 208 19

V říši Lorů série

< 4. díl >

Sourozenci Wrothovi potřebují zabránit bratrovi Conradovi v tom, aby svým trápením ubližoval jiným. Nakonec ho uvězní v opuštěném domě. Upír Conrad záhy zjistí, že v něm není sám. Domem se prohání překrásná tajuplná žena, kterou nevidí nikdo jiný než on, a dohání ho k šílenství, jemuž chtěl v opuštěném domě uniknout. Tou tajuplnou bytostí je slavná tanečnice Néomi Laressová. Na konci dvacátých let dvacátého století ji zavraždil snoubenec a té noci se stala přízrakem. Osud ji obdařil nadpozemskými schopnostmi a nikdo živý ji nemůže spatřit. V podobě ducha bloudí po svém domě a nemilosrdně odhání každého, koho si ve svém domově nepřeje. Jednoho dne se tu setká s nelítostným nesmrtelníkem, který dokáže být ještě krutější než ona. Jenže i ona má silné zbraně. Začne ho trýznit vášní, sužuje ho nenaplněnou touhou. Postupně se však sama lapí do vlastních pastí… Jen kdyby se jeden druhého mohli dotýkat. Néomi totiž není tělesná, je pouhým přízrakem. -- 1. vydání.... celý text

Romány Pro ženy Fantasy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Dark Needs at Night's Edge , 2012


více info...

Přidat komentář

havrmoni
09.11.2023 4 z 5

Tohle mě taky bavilo. Začíná se mi to líbit čím dál víc.

Ameeiz
05.11.2020 5 z 5

super a super ta vášeň.. vrr


marie2577
28.09.2020 5 z 5

A další skvělé pokračování

Catyna
09.03.2020 5 z 5

Výborná série doporučuji

jinbr
08.01.2020 5 z 5

Bože ano, bylo to taak milé... Ráda čtu knihy s romantikou, navíc zasazení do země Lorů dává mnoho možností, jak příběh nenchat spadnout do nudného klišé. A navíc, kdo by nesnil o tom být vyvolená pro jednoho, jehož jediným smyslem na světe je starat se o ženu? Jinak já nevím jak vám, ale mě se hodně líbí Lykajové, to zvíře v nich ve evokuje tu vzrušující živočisnot. No, co dodat... :-)

Evka3814
13.02.2019 5 z 5

Miluju knihy o upírech,takže tuto sérii si maximálně užívám. Tento díl byl zajímavej díky duchovi. Byl to napínák až do konce:)

Maruš.D
29.09.2018 5 z 5

Tento díl byl velmi zajímavý nejen tím, že se upír zamiloval do ducha, ale i svou zápletkou.
Bylo kouzelné, že Neómi mohl spatřit pouze Conrad. Do knihy jsem se zamilovala hned na začátku. Zhruba 50% knihy se odehrávala v domě, kde se poznávali. Až potom se začalo dít něco víc, ačkoliv mě už bavilo i to namlouvání. Zvlášť mne bavila proměna, která se odehrávala v Contádovi. Skončilo to skoro neuvěřitelně a moc se těším na další díl *-*

TerezaMondeková
24.02.2018 5 z 5

Okamžitě mě zaujala hlavní myšlenka na příběh. Upír a duch? Upír a duch? Zajímavý, jak by upír a duch mohli být spolu. Dost divný, ale na druhou stranu krásný a originální. Byla jsem zvědavá, jak se bude jejich vztah vyvíjet, jak bude jejich vztah vypadat. Vztah hlavních hrdinů se mi hodně líbil. Líbila se mi ta energie, to jiskření mezi nimi. V příběhu rozhodně ani teď nechybělo napětí, nebezpečí, akce, sex, erotika, romantika, láska, překvapení, zvrat. Kniha rozhodně není zbytečně zdlouhavá... spíš mi přijde moc krátká. Kniha se mi moc líbila. Patří mezi mé oblíbené.
Néomi se mi hodně líbila. Byla milá, citlivá, cílevědomá, upřímná, nesobecká a vášnivá žena. Myslím si, že to, co jí udělal její zhrzený snoubenec si rozhodně nezasloužila a bylo mi jí líto. Opravdu Conradovi pomáhala a to hlavně v té psychice. Conrad a Néomi se k sobě skvěle hodili.
Conrad se mi hodně líbil. Asi proto, že byl jiný tím, že byl rudooký a taky se mi líbilo to, že neměl vůbec žádné zkušenosti. On byl nezkušený, nepolíbený... nikdy neprožil sex, nikdy se nezamiloval, prostě žádné zkušenosti. Lišil se tím od ostatních upírů, mužů... to se mi na něm líbilo. Taky se mi líbilo, že byl opravdu odhodlaný udělat cokoliv, aby mohl být s Néomi a když se tak stalo, tak byl odhodlaný ji chránit za každou cenu. Conrad se pomalu měnil a i jeho psychika se lepšila. Ze zuřivého, naštvaného, šíleného upíra se měnil ve vášnivého, ochranitelského, majetnického, citlivého manžela.

elisabetth
18.04.2017 2 z 5

Pátý díl o mezidruhovém páření. Tentokrát padlý upír Conrad (vysává krev) a duch baletky Néomi. Šílenství a průsvitná telekineze. Jak autorka vyřeší upírovu touhu po erekci, to je na tom asi nejzajímavější. Jakmile se to vyřeší, začíná to být nuda. Prolínání postav z minulých i budoucích dílů je příjemné, postavy se lehce vvyvíjí, jen mají málo prostoru, své šťastně až navěky (nebo než jim setnou hlavu) mají již za sebou, či je to ještě čeká.

Ivanka83
06.03.2017 5 z 5

Kresley opět nezklamala. Sice to nepředčilo příběh o Mati a Bouwenovi, ale i tak dávám 5*. Vřele doporučuji

Xena011
21.02.2016 5 z 5

Život a příběhy valkýr, upírů, čarodějek, vlkodlaků a dalších, které se v jednotlivých dílech prolínají a stojí za to je poctít svým časem.

Haňulec
13.10.2015 5 z 5

Knížka mě zaujala až v druhé polovině, ale i tak stála za to. Jen jsem na konci knihy čekala, že bude Néomi těhotná, tak uvidíme v další knize něco posune dál. Knihu mohu doporučit :-)

*Pájuše*
28.02.2015 3 z 5

Autorčin styl psaní mi naprosto vyhovuje. Dokáže udržet moji pozornost na dlouhou dobu, ale tahle kniha mě oproti předchozím dílům nudila. Byla jsem schopná ji odložit a čtení jsem si díky pauzám moc neužila.
Ze začátku jsem nemohla přijít na chuť ani jednomu z hlavních hrdinů. Fakt mě dostalo myšlení hlavní hrdinky! Tu ženskou jsem nesnášela, nesnáším a budu nesnášet ještě hodně dlouhou dobu! Nesmazatelně ji mám v rytou do paměti jako tu nejhloupější ženu/děcko! * SPOILER * Situace, kdy má člověk klíč ke svobodě a záměrně mu je odmítá vydat ať už z toho či onoho důvodu chápu, nicméně co přišlo potom, když si Conrad usekl ruku mě přinutilo knihu odložit. Hlavní hrdinka nepociťovala ani lítost natož vinu, když mu předala klíč k jeho svobodě a pak byla schopná ještě brečet nad tím, že se k ní choval zle, hlavně že celou tuhle eskápadu hodila na triko chudáku Conradovi s tím, že je to jeho vina! Neschopnost uznat si svou chybu se u mě hlavní hrdinka propadla až na nejnižší příčku! * KONEC SPOILERU *
Co se týče Conrada... nevím, co si o tom chlapovi myslet. Přišel mi zvláštní. Doteď nevím, jestli v tom dobrém smyslu nebo špatném. Nicméně, ke konci knihy jsem si na jejich divné povahy zvykla.
Knihu hodnotím jako průměrnou, ačkoliv mám pořádnou pifku na hlavní hrdinku, díky čemuž bych nejraději strhla ještě jednu hvězdu dolů. :-/

NeliQ
18.01.2015 3 z 5

Tato kniha mi zo serie prisla zatial najslabsia. Stale mi tam nieco chybalo. Ziadna velka akcia sa nekonala, trochu nuda.

angelbooks
23.11.2014 4 z 5

Od K. Cole a zároveň z této série jsem přečetla všechny díly až na 3. ( Závod o život, který mám v plánu v budoucnu přečíst )...
Kniha mě docela bavila, ale furt jsem měla pocit, že tomu něco chybí. Znovu bych si ji nepřečetla, možná až na těch posledních 30-50 stránek.
Nedostižný přízrak není jednou z těch vyloženě nudných knih, ale taky není zrovna něco extra, i když 4-5* si zaslouží ( ten půl bod prostě strhnout musím, něco mi tam pořád chybí ).
Néomi a Condar... Musím uznat, že je to zajímavá kombinace :D...
A na přečtení to doporučuju, když např. nebudete vědět co číst, a nebo když budete mít chut na knihu od této spisovatelky ( mimochodem, její knihy jsou opravdu super :) ), tak klidně po této hrábnete, nemyslím, že budete lidovat, jen si nejspíš na konci řeknete, že znovu to číst nepotřebujete, nemusíte, nechcete... Zálaží jaké budou vaše pocity.

psirena
19.10.2013 4 z 5

Knihy rozděluji podle několika kritérií. Jedno z nich je, jestli se k nim znovu vrátím. Jestli si je přečtu po čase ještě jednou. A o téhle vím, že si jí znovu nepřečtu. Příběh je zajímavý. Jsou tam i postavy z předchozích dílů ze série V říši Lorů, což dává knize plus. Ale přesto tomu něco chybělo.

sisulisa
25.09.2013 3 z 5

Kniha sa celkom dobre čítala, ale miestami bola dosť nezáživná a nudila. Bola taká nejaká deravá, chýbalo tam napätie, či humor, ktorý by deju dal aktívnejší spád. Keďže túto sériu od autorky milujem, čakala som viac.

kneslova
05.08.2013 3 z 5

Přečte se docela v pohodě, ale je to slaboučké...

FreedoomKate
13.05.2013 3 z 5

Ikdyž jsem knihu přečetla během chvilky, tak mě z celé série zaujala nejméně. V knize bylo několik pasáží, které jsem chtěla přeskočit, protože mi přišly příliš nezáživné, ale má poctivost přečíst knihu od začátku do konce mi to nedovolila. Myslím si, že ohodnocení tři hvězdy je tak akorád.