Hlad jako žádný jiný přehled

Hlad jako žádný jiný
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127170/bmid_hlad-jako-zadny-jiny-COy-127170.jpg 4 348 348

V říši Lorů série

1. díl >

Vlkodlak Lachlain MacRieve je už víc než sto let týraným vězněm upírů. Jednoho dne vycítí, že se objevila žena, která byla stvořena pouze pro něj. Využije chvilkové nepozornosti trýznitelů, vysvobodí se z okovů a vydává se na cestu do Paříže. Tam sice stopu ztrácí, ale nenechá se odradit a hledá svou vyvolenou ženu dál. S hrůznou zjišťuje, že je jí upírka Emmaline Troyová. Lachlain ovšem netuší, že Emma je napůl upírka, napůl valkýra. Unese ji k sobě domů, do Skotska. Při společném životě pak poznávají nejen jeden druhého, ale i každý sám sebe. Plachá a bázlivá Emma se proměňuje v silnou ženu, která ví, co chce. Lachlain je původně odhodlaný, že ji prostě přiměje k tomu, aby žila po jeho boku, ale ve hře zdaleka nejsou pouze jeho přání. Upíři navíc zjistí, kdo Emmaline je, a chtějí ji získat pro sebe…... celý text

Horory Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Warlord Wants Forever; A Hunger Like No Other , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlad jako žádný jiný. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (43)

Senza Jenka
05.10.2023 3 z 5

Řekněme, že to nepostrádá zajímavé a neotřelé myšlenky ohledně původu a vlastností nelidí. Na druhou stranu je to opět kniha tak poplatná té eroticko/romantické lince, až je to na škodu.

SPOILER: Po 1200 letech hledání konečně ucítí svou vyvolenou a to ho naspíduje tak, že rozerve okovy, utrhne si nohu a vyrazí za ní (plížením, plazením vpřeeed!!). Následuje bizarní scéna únosu jeho "milé" - dobře, po 160 letech umírání v ohni pekelném se nedá předpokládat, že bude úplně při smyslech. To je docela akční a zajímavé.
Dalších iks stránek se ale zabývá stále stejným motivem cesty autem přerušované hotelovými pokoji a jeho snahou ji během nočním můr nezabít a za bděla svést (jo, šílený snoubenec umí nakopnout libido).
To pokračuje i po dosažení jeho sídla. Celé se to snaží stihnout do úplňku, protože tu noc se NĚCO stane. A protože je to romanťárna, úplněk zacvičí i s ní a je z ní opravdu jeho vyvolená. Nudně natažená pasáž končí a děj skáče v jednotlivých až tragikomických obrazech ke svému konci. KONEC SPOILERU

Myslím, že zkrácení, zesvižnění a v závěru i lepší propojení scén by knize velmi prospělo. Ale nebojte, číst se to docela dá.
Když jsem začala, netušila jsem, že kniha obsahuje dva příběhy a jako první je ten, který absolutně neodpovídá anotaci :D
K práci nakladatele bych měla tentokrát výhradu, zejména k obálce - postavy neodpovídají ani jedné z popisovaných dvojic.

havrmoni
02.05.2023 3 z 5

Tak za mě bohužel žádný zázrak. První příběh se mi líbil více i díky tomu, že byl krátký. Druhý byl místy nezáživný a o ničem podstatným. Emu jsem většinu času nemusela. Svět Lorů možná není špatný, ale tohle byli spíše erotická oddechovka než fantasy samotná. Ale proč ne, četlo se to celkem fajn a splnilo to účel . Odpočinula jsem si u toho.


VonDracek
02.05.2022 3 z 5

Kniha obsahuje kratší úvodní příběh a pak hlavní delší. První byl moc bezva, měl docela děj i šmrnc. Druhý mi velice rychle přišel jak přes kopírák, hlavně charakter vztahu a trochu i hlavní postavy. Děje bylo dost málo a všechno zajímavé se stalo až na konci, podle mě by se závěrečná událost dala lépe využít.
Nakonec jsem ale (i po dalších dílech) zjistila, že styl postav a vývoj vztahu mi docela sedí, i když člověk tak trochu ví, co má očekávat (někdy je to lepší). Navíc jsem samozřejmě fanda světů s upíry, vlkodlaky a dalších stvoření, a valkýry tu skupinu dost dobře zpestřují. ;)
Je to nenáročné čtení s příjemným napětím a slušnou peprností, které se dá velice rychle zhltnout a dočíst.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Hlad jako žádný jiný v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených529x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených42x
v Knihotéce256x
v Chystám se číst189x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech5x