Sny v nás

Sny v nás https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505040/bmid_sny-v-nas-sa5-505040.jpeg 4 168 29

V nás série

< 2. díl >

Po ošklivém pádu během tréninku musí Lily navždy pohřbít svůj sen o baletní kariéře. Když se navíc dozvídá, že ji její přítel podvedl s její nejlepší kamarádkou, chce z New Yorku odjet tak daleko, jak jen to je možné. Aby zjistila, jak žít dál, přihlásí se na 900 mil vzdálenou Faerfaxskou univerzitu. Nový začátek i bydlení se spolubydlícím Julianem si ale představovala jinak. Zdá se, že tento student fotografie střídá holky jako ponožky – což Lily připomíná všechno, na co chtěla zapomenout. Julian je stejně tak málo nadšený ze své nové spolubydlící a její neustále špatné nálady. Celou situaci nevylepšuje, že musí pracovat na stejném univerzitním projektu! Ale čím více času spolu tráví, tím více cítí vzájemnou přitažlivost a podobnost v tom, že nechtějí nikomu dovolit, aby se k nim příliš přiblížil. Jen sobě se dokáží pomalu otevřít, ale stačí to, aby oba znovu dokázali někomu důvěřovat z celého srdce?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Keeping Dreams , 2021


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
09.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Lily, která po zranění utíká z New Yorku do Faerfaxu, nás přivede zpět k mé oblíbené partě. Příběh mě okamžitě pohltil a nepustil. Lily jsem si zamilovala od prvních řádků, je to silná holka co se chce po ztraceném snu postavit zase na vlastní nohy. Chce utéct jak před tancem, tak i před falešnými kamarádkami a bývalým přítelem. Nechce žádného kluka ani se s nikým přátelit. Osud to však chce jinak když ji na univerzitě nastěhují k Julianovi, který střída holky a nikdy nechce vážnou známost. Juliana již známe z předchozího dílu, stejně jako zbytek party. Tento díl se mi líbil ještě o kousek více než díl první. Kniha je moc hezky napsaná a na to, že má tolik stran mi ani nepřišla zdlouhavá, jelikož tam byla pořád nějaká akce.

katallinka
30.12.2023 3 z 5

Opět nádherná obálka, ale tentokrát slabší děj. Hlavní hrdina byl skvělý, ale kniha byla bohužel příliš dlouhá a v některých částech se prostě nic nedělo. Zbytečně natahovaný milý romantický příběh.


Tess_BooksNerd
11.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Skvělý oddechový román plný humoru, sprostých slov a ironie. Čtení mě neskutečně bavilo. U určitých konverzacích jsem se prostě musela smát. V jednu chvíli přišli na řadu i slzy.

Po nehodě a ošklivé zkušenosti s klukem a svou něj kámoškou se Lily rozhodla začít studovat na škole 900 km od domova. Se svým dvojčetem Rose mají již půl roku špatný vztah. Lily a její sestra měli společné sny o stejné škole. Obě byli baleríny. Po nehodě, kdy se Lily zranila se její sen zhroutil. Měla se ubytovat na koleji se spolubydlící jménem Julia. Když se ovšem v obýváku setkala s klukem, kterému jeho "přítelkyně" řekla Julesi došlo jí, že jde vlastně k kluka který se jmenuje Julian. Jak během prvního týdne zjistila, byl to neskutečný proutník. Neustále s jinou dívkou. Lily si o něm udělala předsudky a ty dva spolu prostě nedokázali vyjít, aniž by se pohádali. Po jedné fakt ošklivé hádce se snažili sobě se navzájem vyhýbat. Lily mezitim poznává Cassidy, která se sní chce kamarádit. Ve finále se z nich stanou nejlepší přítelkyně. Julian a Lily spolu hráli jakousi tichou hru, kdy si dělali naschvály. Když měla velice silné bolesti, Julian se o ní postaral a povídali si spolu. To byl takový přelomový okamžik, kdy spolu sjednali příměří. Na jedné party Jules zjistil, že se jeho dva kamarádi vsadili, jak dlouho dokáže od Lily držet ruce pryč. Potom se o tom zmínil i přímo jí. Díky alkoholu nekoukala na jejich nevraživý vztah a vyspala se sním. Dohodli se na kamarádství s výhodami. Lily se do něj nakonec zamilovala a proto to ukončila.... Zda spolu nakonec budou nebo ne, na to už bude muset každý čtenář přijít sám.

Kaja1
20.10.2023 4 z 5

První díl jsem nečetla. Knížka se četla dobře. Pořád sice nechápu systém amerického školství, ale to je můj problém. Hlavní hrdinové se prali se svými problémy jak uměli. Hlavně na Juliana toho život naložil až až.

Ála1968
02.10.2023 5 z 5

Přesto,že je kniha hodně objemná,děj rychle plynul a vůbec jsem se nenudila. Krásné romantické čtení

petulkapeta
27.09.2023 5 z 5

Druhy díl se mi libil vic jako první. Jestli budete chtit knihu kde to mezi hlavnimi hrdiny jiskří a maji skvělou chemii, tak to sahněte po teto, dotyka se i zavažnych temat (vztahy v rodině jsou nekdy na prd). Jinak se mi tato partička přatel hodně libit a travit čas s nimi mě baví. a jsem zvědava ještě na Ellu, tak jdu na ni...

allyska
22.07.2023 4 z 5

Trochu jsem se zpočátku bála, aby tam nebylo moc patosu a omáčky kolem citů, což se mi u jedné německé, a jediné, od které jsem něco četla, stalo. Ale nebylo to tam. Naopak mě kniha velmi pohltila, bylo to občas vtipné a nejlepší byl vývoj postav. Lily jsem chápala, že se trestá za to, že chtěla léčbu uspěchat... Je pochopitelné, že cítila žárlivost k sestře, která o sen nepřišla. Moc ráda jsem četla, jak si Julian a Lily vzájemně pomohli posunout se v životě dál.

Lucyk01
17.07.2023 5 z 5

První díl v této sérii se mi hodně líbil, tak jsem si musela i přečíst druhý díl, který je o jiné dvojici. Konkrétně o Julianovi, spolubydlící Colea, a Lily, která se zde objevuje poprvé.

Kniha byla čtivá jako předchozí díl. Hlavní postavu Annu jsem si hned oblíbila a moc dobře jsem chápala její myšlenkové pochody, takže jsem ji rozuměla. A Juliana jsem si oblíbila už v předchozím dílu a zde mě zajímal jeho příběh.

V knize se nachází dva pohledy - Lily a Juliana. Víc mě bavil pohled Juliana a jeho myšlenky, jak se pere sám se sebou.

Příběh byl zajímavý a místy až dramatický a nečekaný. To na knize oceňuji nejvíce. Také citáty jsou zde velice naučné a pravdivé.

Chemie mezi oběma protagonisty byla až hmatatelná a tohle byla krásná love story s hate to love.

Některé scény jsem opravdu nečekala a jsem ráda, že se plno věcí a hlavně vztahů v rodinách vyřešilo a čtenáři spolu s postavami zde našli odpovědi na svoje otázky.

Za mě tenhle díl byl lepší než předchozí, což se jen tak nestává. Určitě doporučuji, jestli milujete německé autorky a linku hate to love. Tohle bude pro vás!

Eva_Skala99
15.07.2023 5 z 5

Tak to bylo překvapení. Čekala jsem, že druhý díl bude v podobném duchu jako ten první, ale to jsem se sakra spletla. Druhý díl mě bavil ještě víc než první, čtení mělo šmrc, a stránky utíkaly pod rukama. Rozhodně doporučuji a letím na další díl!

Hypatia1010
26.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Za mě byl první díl o malinko lepší než tento, ale i příběh Lily a Juliana byl pěkný a čtivý. Jen ta romantická linka mezi hlavními hrdiny mi občas připadala trochu násilná a nehodnověrná. I tak jsem si ale četbu tohoto příběhu užívala. Nečekejte žádnou velkou akci, je to prostě romance z prostředí univerzity a jejích studentů. Nicméně špičkování mezi hlavními hrdiny dodává příběhu říz a vtip.
Lily se nedokáže smířit se skutečností, že po fatálním zranění se musí vzdát svého snu o studiu na Julliardu a následné baletní kariéře. Bohužel kvůli tomu znepříjemňuje život svému okolí a se svou sestrou-dvojčetem dokonce přestane úplně mluvit.
Julian se zase bojí jen pomyslet na svůj sen kvůli neutěšené rodinné situaci. Vzal na sebe nelehký úkol udržet pohromadě zbytky jejich poněkud nefunkční rodiny, poté co je před lety opustila jejich matka a otec se dosud přes její odchod nepřenesl a péči o rodinu nezvládá. Julian tedy vzal na sebe péči o své dvě mladší sestry a svůj velký sen uzavřel hluboko ve svém srdci, aby se vyhnul zklamání z jeho nenaplnění. Je totiž přesvědčený, že si tento sen nebude moci nikdy splnit, protože by tak mohl učinit jen na úkor své rodiny.
Lily byla podle mě docela sebestředná a nevyzrálá, proto se občas chovala hrozně. Svým chováním zraňovala svou rodinu a nejvíc své dvojče, přestože oni její zranění nezpůsobili a chtěli jí pomoct. Obrazně řečeno byla občas prostě na ránu. Na Julianovi se zase odchod matky podepsal víc, než si byl sám ochoten připustit, proto nebyl ochotný se vázat a jeho studentský život byl plný nezávazných avantýr. Když si konečně uvědomil, že se do Lily zamiloval, byl sám překvapený a zpočátku to nenesl zrovna dobře.
Celkově bych knihu hodnotila tak na 3,5 hvězdy.

michaelakoc
28.05.2023 3 z 5

V lednu letošního roku jsem četla 1. díl (Tajemství v nás) a hodnotila jsme to lehce nadprůměrně, byla to příjemná romantika. Pamatovala jsem si hlavní linku Tessy a Colea, ale bohužel mi neutkvěly moc vedlejší postavy, proto jsem byla na začátku této knihy trochu ztracená a přemýšlela, čí vlastně byla Cassidy kamarádka a čím byl ten Julian zvláštní.
Ale naštěstí to pro tento příběh není tak důležité. Julian se nám rychle představí sám. A Lily je nová postava, tak je jedno s kým se skamarádí.
Máme tu tedy Lily, která se rozhodla pro nový začátek na univerzitě ve Faerfaxu, protože baletka z ní nebude. Postupně se dozvídáme, co a jak se jí stalo, kdo jí ublížil, komu ublížila ona. Nechce nového přítele, nechce nové kamarády, na druhou stranu ale vlastně neví, co chce.
Julian je kluk, který to měl těžký v rodině, se svými rodiči a teď cítí zodpovědnost vůči svým sestrám. Už nikdy nechce, aby mu někdo další ublížil, proto se neváže. Holky vědí, co u něj mohou nalézt. Má své kamarády, své sestry a fotografování, ale ani tam neví, kam ho budoucnost zavede.
Když se stanou Lily s Julianem spolubydlícími, není to vůbec jednoduché, protože jejich životy a přesvědčení se neslučují, to ale nakonec nezabrání tomu, aby se stali kamarády.
Je to krásná romance, chemie mezi hlavními hrdiny rozhodně je. Klidně bych se nebála více řešit ty problémy Lily a Juliana, protože tam toho mohlo být mnohem více.
Ale celkově se mi tento díl líbil o trochu více, jak ten první. Dokonalé bylo, jak byl Julian vnímavý vůči ženským problémům, protože sám má dvě mladší sestry, krásně se o Lily staral a měl pochopení pro všechny její stavy. A naopak Lily byla dokonalá, že chtěla dát přednost Julianovi před sebou a raději by ho opustila, než aby ho tlačila do něčeho, co by on nechtěl.
A scéna u jezera také TOP, klidně bych chtěla, aby z těch fotek byly takové, které by Julianovi pomohly v kariéře, ale už o tom pak není zmínka.
Ve 3. díle nás čeká Jamie a Ella, tak jsem zvědavá.

whiolet
26.05.2023 4 z 5

Rozhodně lepší než první díl.
Tohle bylo svěží, vtipné a romantické čtení.
Hlavní hrdinové sympaťáci, kteří měly spolu tu správnou chemii.

pogmanka
15.05.2023 5 z 5

Musím říct, že se mi knížka opravdu líbila a moc pěkně se četla. Není to nic objevného a přesto to má v sobě něco víc, každá z postav řeší svoje problémy a snaží se s nimi nějak žít a přitom se jim do toho plete ten druhý :D obě postavy jsem si moc oblíbila a přála jim, aby všechno překonali a byli spolu. Moc pěkné dílko.

jana1874
10.05.2023 4 z 5

Moc hezká knížka. Sympatické postavy, hezké prostředí, příběh vyprávěn dobře, hezky se četla:)
Od autorky moje první, nějak jsem přehodila díly a jako první přečetla 2. díl, a ohledně děje to vůbec nevadilo, teď mě bude čekat Tajemství v nás :)

Ralemo
11.04.2023 5 z 5

Klasická hate to love romance. Každopádně já takové knížky vážně zbožňuji. Moc hezké prostředí vysoké školy, nových kamarádů a spolubydlícího na zabití. Lily začíná po ošklivém zranění novou etapu svého života. Skvělé slovní přestřelky mezi hlavními hrdiny, rodinné dramata a spousta zápletek. Kniha určitě stojí za přečtení. :)

jitka_dankova
30.03.2023 4 z 5

Milé dívčí čtení z prostředí vysoké školy. Hlavní hrdinové se střídají ve vyprávění svého příběhu, děj se točí kolem problémů s rodinou, sourozenci, hledání sebe sama a toho, co chce a může člověk v životě dělat, kde chce bydlet. I kolem hledání přátel. Problémy čerstvě dospělých lidí mi tady přišly opravdové, jejich reakce přiměřené a vlastně bylo příjemné se proplétat problémy lidí, kteří jsou čerstvě na vysoké škole, daleko od rodiny (už dávno nejsem cílová skupina knihy). Romantická linka v této knize nepatří zrovna k těm, které bych vyhledávala, ale působila přirozeně, opravdově, jako by člověk četl o nějakých svých kamarádech z vysoké. Nejde sice o dílo, které by mi zůstalo v paměti, ale vlastně šlo o oddychové čtení.
Knihu jsem četla bez návaznosti na první díl a vůbec to nevadilo. Naopak mne to na přečtení prvního dílu celkem naladilo.

vera5841
21.03.2023 3 z 5

Ze začátku mne kniha hodně bavila, ale ke konci byla již dost natahovaná. Docela mě mrzí, že autorka začala zajímavý příběh, ale poté většinu prostotu věnovala jen romantické lince. Trošku mi přišlo, že ukončila onu romantickou linku a pak jakoby si vzpomněla, že jí zůstala ještě nedořešená rodinná témata, tak to narychlo ještě dopsala. Já bych asi ocenila, kdyby autorka trochu ubrala erotiky a místo toho se těm osobním tématům věnovala více do hloubky.

luzajickova
06.03.2023 5 z 5

Již druhá kniha od této autorky a opět nezklamala, příběh se mi moc líbil, byl dost odlišný od předchozího příběhu. Julian byl takový jak sem si ho tak nějak představovala již v prvním díle, ale sem ráda za tento příběh, alespoň jsme poznali jaký Julian skutečně je, proč se tak chová, co za tím stojí a hlavně že má srdce ze zlata. Lily byla zlatíčko, obávala sem se, že její sestra bude mrcha, ale naštěstí sem se spletla a dost si jí oblíbila. Líbilo se mi, jak se Julian o Lily staral, měl o ni starost, a pak také ty jejich hádky nebo spíše špičkování. Lily je malá, takže chudák nedosáhla na hrnek, co byl vysoko, no Julian dělal naschvály, bavilo mě to moc. Už se těším na třetí knihu, která bude o Jamiem a no to se nechte překvapit, ale myslím, že je již jasné, kdo se stane hlavní postavou toho příběhu. Myslím, že to třetím dílem končí, jelikož z party není už nikdo o kom by se dalo psát. Určitě se k této serii někdy moc ráda vrátím.

Malíček
03.03.2023 5 z 5

Druhý díl série V nás se mi líbil ještě o něco víc než díl první a čtení jsem si fakt moc užila. Lily mi přišla někdy až moc tvrdohlavá, takže jsem se s ní dokázala hladce ztotožnit, a Julian byl prostě sexy, šarmantní a vtipný spolubydlící, kterého bych si hned nastěhovala domů.
Ve zkratce určitě doporučuji, čtení je to zábavné, plné romantiky, skvělého přátelství i tajemství.

AnnaNes
17.02.2023 5 z 5

Čtení jsem si moc užila. Druhý díl se mi líbil víc.