V Krvavém pásu

V Krvavém pásu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483518/bmid_v-krvavem-pasu-xhX-483518.jpg 4 187 47

UTSS Salamis série

< 3. díl >

V KRVAVÉM PÁSU MUSÍ LIDSTVO VYBOJOVAT DALŠÍ KLÍČOVOU BITVU S KORZÁRY. Válka s Korzáry nekončí ani ve chvíli, kdy se v lidmi kolonizované části vesmíru objeví potenciální mocný spojenec – mimozemská rasa, která má s tajemnými agresory vlastní drsné zkušenosti. Za místo první diplomatické schůzky zástupců obou civilizací je zvolen Krvavý pás – shluk asteroidů s bohatou zásobou transolaritu, kde se nachází stanice s nejsilnějším ochranným štítem, jaký kdy lidstvo vytvořilo. Obranou Cinturón de Sangre je spolu s vlajkovou lodí jihoamerické flotily navíc pověřena i UTSS Salamis, jejíž přítomnost si cizinci výslovně vyžádali. Mohou však lidé cizincům věřit, když první mimozemský kontakt skončil nevyhlášenou válkou? A kolik důvěry jsou potenciální spojenci ochotní vložit v lidstvo, když je poslední roky napadají pozemské lodě a implantáty ovládaní lidští mariňáci? A pak jsou tu samozřejmě i Korzáři, jimž se vidina takového spojenectví ani v nejmenším nezamlouvá a kteří nemíní zůstat stranou. O dalším směřování války s Korzáry se rozhodne v Krvavém pásu. _________________ „Skvělé nápady, sympatické postavy a strhující akce. Jakub Mařík musel být v minulém životě minimálně generálem.“ – PEVNOST... celý text

Přidat komentář

Tupoun
17.04.2024 5 z 5

Řada čtenářů mrčí, že je třetí kniha skluz dolů. Hmm, kloním se spíše k těm, kteří hovoří o knize diplomacie, tedy více o překonávání nedůvěry a seznamování se s neznámou civilizací. To znamená, že i když jsou zde akce, je děj poklidnější. Osobně bych řekl, že blížíc se děj k závěru, opět doutnající akcí, začíná být stále jasnější, že další kniha by měla být, doufejme, zase ve stylu předchozích dvou. Nemám důvod lámat nad tímto dílem hůl a dávám opět 5 hvězd, protože i v boji je třeba přeskupovat, když do bitvy vstoupí další, a navíc neznámý, prvek, možná budoucí spolubojovník. Asi bych se zde ztotožnil s komentářem Sittha, ale v mnohem optimističtějším módu. Opět musím a chci tuto knihu doporučit, už jen pro souvislost příběhu.

Profesorskey
06.04.2024 3 z 5

Je to rychlé, svižné, akční, odpočinkové, vlastně dobré. Je to znovu takové, že by se to dalo zfilmovat jako celovečerák Startreku. Tak proč to hodnocení? Protože to není tak dobré jako první dva díly. Opravdu mám pocit, že se to kvalitou ani vzdáleně nepřibližuje prvním dílům - nebo mi to jen přijde, protože jsem Maříkem již přesycen? Nevím. Ale když máte za sebou první dva díly, určitě se vrhněte i do tohoto. Teď si dám kávu a vrhnu se na Mrtvou zónu.

Cením: Snahu o diplomatickou linku, dvě kapitoly ze strany korzárů.
Necením: Rychlý přesun od diplomacie k řezničině (je to škoda).


Arwen777
24.03.2024 3 z 5

Třetí díl neudržel kvalitu prvních dvou. První byl zajímavý, protože byl originální. Druhý byl napínavý a nabitý akcí a novými tvory. Tento třetí se věnuje diplomatické schůzce s vesmírnými spojenci, kteří by mohli být přínosem v boji s Korzáry. Přidaná hodnota - další účastníci bojů. Zbytek je ale návrat k prvnímu dílu, přičemž pro mě se situace stala totálně nepřehlednou, nejsem schopná rozlišovat mezi loděmi, spousta názvů, některé jsou ovládané korzáry, ačkoliv byly původně naše. Smysl to dává, ale bohužel je to strašně nepřehledné. Celý děj se odehrává na různých plavidlech, které spolu střídavě bojují nebo si pomáhají. Korzárům se podařilo infiltrovat skoro všude, tak nelze věřit nikomu.
Asi by bylo lepší knihu číst než poslouchat...

Kackac77
18.12.2023 3 z 5

Stáhla jsem si všechny díly UTSS na Audiotéce, toto je třetí a končím... Jako nechci to hodnotit úplně kriticky, občas mám ráda sci-fi, ale není to úplně můj hlavní proud toho co čtu. Ale, mám velký problém to vůbec vědomě vnímat, soustředit se na to. Pořád se vracím. A prostě mě to fakt nebavilo.

Boby17
24.10.2023 5 z 5

Tak jsem si to v rámci 11. úkolu ČV 2023 střihnul podruhé a znovu jsem byl spokojen. Prostě akčňárna, jak má být. Události a postavy mám oživené, tak se s plným nasazením můžu pustit do 4. pokračování V mrtvé zóně. Kdo ještě sérii nenačal, tak mu dobře radím, aby si počkal až na poslední díl a pak to sjel naráz. To cukání brzda-plyn (za dva dny přečtu a pak rok čekám) není pro mě to pravé ořechové.

Atlantis
27.09.2023 3 z 5

Jé, co nám to tam na konci skluzavky jede? Že by to byla kvalita téhle série? Spád, tempo, postavy? No jo, jsou to oni. To je ale pořádný sešup! Teď vážně - V Krvavém pásu je třetí díl příjemně psané sci-fi série, který se ale nedokáže rozjet a zaujmout. První třetinu knihy se jen kecá a zbytek je pouze standardní akce, kterou jsme viděli už stokrát. Hůl nad Salamis ještě nelámu, ale naštíplá je řádně.

bumble
08.09.2023 3 z 5

Další díl a vím, že asi půjdu trochu proti proudu nadšených komentářů , ale nemůžu říct, že bych by tak unešený. Možná to mám jen já, ale těch postav a lodí už je tam tolik, že kromě těch hlavních, už ostatní ani tolik neřeším. Příběh pokračuje, ale tak nějak se nám to nikam moc neposunulo a je to v podobném módu jako díl první.
A ještě jedna věc, kterou trochu nechápu. Oslovení Kapitánka nebo Desátnice je proti češtině? Když se jedná o ženu? Výraz "doktorka" je v knize normální (proč to tedy není doktor? ).
Další díl určitě dám a věřím, že se děj posune a že mě bude bavit o něco víc.

marco026
01.09.2023 5 z 5

Vojna ľudstva s tajomnými korzármi sa posúva do ďalšej fázy. Loď UTSS Salamis a jej posádka sa má zúčastniť diplomatickej misie, ktorej cieľom je získať na svoju stranu mimozemskú rasu a začať boj proti spoločnému nepriateľovi. Potencionálny spojenec ľudí má s bojom proti korzárom oveľa viac skúseností, ktoré by mohli zvrátiť vojnu v ich prospech. Získať si vzájomnú dôveru však nebude jednoduché a ich nepriateľ nemá v pláne dovoliť, aby došlo medzi ľuďmi a mimozemšťanmi k vzájomnej spolupráci.

Diplomatická misia medzi dvoma rozličnými rasami nie je rozhodne, vďaka skorému zásahu nepriateľských korzárov, nudná. Ľudia sú preto nútení s mimozemšťanmi spolupracovať už počas ich prvého spoločného jednania a táto vzájomná kooperácia je veľmi zaujímavo vykreslená vzhľadom k odlišnosti nových potencionálnych spojencov. Aj keď čakal by som nejaké väčšie nezhody medzi oboma stranami, ku ktorým neprišlo, ale všetko sa môže ešte zmeniť v ďalších dieloch. Situácia na stanici, kde prebiehala schôdzka bola trochu menej zaujímavá ako jej obrana prostredníctvom UTSS Salamis a dvoma ďalšími loďami, ale odhalenie zradcu a následné zistenia to zachránili.

Koniec bol vynikajúci a predznamenáva to, že v ďalších častiach sa ešte máme na čo tešiť. Čakal som možno, že sa dozvieme už v tomto diele trochu viac o tajomných korzároch, ale autor si to pravdepodobne necháva na posledné dve časti. Celkovo opäť vynikajúce military Sci-fi, ale druhý diel odohrávajúci sa na neznámej planéte neprekonal.

Sitth
10.08.2023 2 z 5

Kdybych tento díl četl jako první díl série, jsem nadšený, military sci-fi, která snese světové měřítko. Ale! Ale bohužel je to již třetí díl a kromě změny prostředí, je to vlastně stejné jako první a druhý díl. Akce, děj vše opět kvalitní, ale pořád je to de facto stejné, a celkový příběh série se nám neposunul a nedozvěděli jsme se skoro nic nového. Pokud čtvrtý díl bude opět ve stejném duchu, už to bude takové tahání na vařené nudli. A to by byla škoda! Proto dnes dávám jen 3/6 a to sice nezaslouženě, ale musím

Tubuss
30.05.2023 5 z 5

Opět skvělý přídavek do série, napínavé a velice čtivé. Zajímavé zapojení nové rasy, lore se rozrůstá a Korzáři jsou stále nebezpečnější. Pro scifi nadšence povinnost.

hanzmb
21.03.2023 5 z 5

I tento díl udržuje vysokou kvalitu celé série. Po trochu odlišné dvojce se autor zase vrátil ke klasickému military sci-fi. Aby to nebyla jen kopie 1.dílu, dostal do hry ( jak naznačil v konci dvojky) dalšího hráče. Tím to celé oživil a otevřel si spoustu nových možností pro pokračování série. Už se těším.

špulo
02.02.2023 5 z 5

Výborné. Po stranu 83 mierny, ale zábavný, rozbeh. Potom smršť akcie. Málokedy sa stane, že od knihy dostanem úplne presne to, čo od nej očakávam. Tu sa to podarilo.

soupik2012
02.02.2023 4 z 5

V ocelové hrobce: 5/5
Vesmírná stanice UTSS Mombasa, nejnovější základna United Terra Fleet, se má stát hlavním dopravním uzlem v soustavě Nový Lagos a operačním střediskem, odkud se povedou vojenské operace proti povstalcům na planetě. Zatím je ale jen obrovským staveništěm, které hlídá hrstka mariňáků. Na její palubě se však už teď nachází něco cenného.

Jedná se o povídku ze série UTSS Salamis, kterou bych dějově nejspíš zařadila před knihu Ve stínu slunce. Kniha v papírové formě neexistuje, byla vydána pouze jako audiokniha a tak jsem ji zařadila sem. Další důvod, proč by také audioknihy měly zde mít své pevné místo.

Jde o klasickou akci, sám proti všem, ale když je tím jediným major Thakur Gelu je hned o zábavu postaráno. Tentokrát musel daleko víc než sílu využívat svého důvtipu a tak mě tento příběh opravdu hodně bavil.

V Krvavém pásu:
má pomalejší rozjezd. Pořádná akce vypukne, až zhruba od poloviny knihy. Před tím jsou to spíš diplomatické přípravy na setkání se spřátelenou mimozemskou rasou. Předností stále zůstává nepředvídatelný děj a to včetně toho, kdo akci přežije. A to je opravdu velká přednost této série. Obě tyto audioknihy načetl velice slušně pan Luboš Ondráček.

cori
08.01.2023 3 z 5

Salamis tentokrát dopravuje delegaci na jednání o spojenectví s rasou Sépianů, které se má uskutečnit na dobře opevněné těžební stanici Muribeca. Korzáři se na stanici infiltrují a začíná boj o přežití. Příběh je opět rozdělen do několika linií, sledujeme akci na Salamis, na stanici, na napadené jihoamerické lodi a u bojové letky. Stále jsme se nedozvěděli, odkud se Korzáři pocházejí. Tak snad v příštím díle.

harrym
07.01.2023 3 z 5

Na můj vkus příliš mnoho postav. Navíc trochu pomalejší rozjezd.

JerryDexter
19.12.2022 4 z 5

Česká military sci-fi světového formátu. Třetí díl mi nicméně přišel malinko pomalejší, než dva předchozí. A musím přiznat, že mi malinko začíná vadit, že už za sebou máme třetí knihu, ale o Korzárech nevíme zhola nic.

Hakate
25.11.2022 5 z 5

Za mě nejlepší díl a skvělé pokračování.
Svižně, akční, skvělé.
Těším se na další díl.

Lacie
23.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Salamis na diplomatické misi. Obávala jsem se, že mimozemšťané budou nevyzpytatelní a spolupráce s nimi nemožná, ztížená nedůvěrou, rozdílnými zvyky a zkušenostmi. Byl to pravý opak – Davy Jones a jeho kamarádi byli v podstatě jako my, možná místo smíchu klepali chapadly, ale vojenské postupy, kulturní návyky, smysl pro černý humor…
Kromě politiky přibyl i náboženský fanatismus, bitka byla výživná, i když lokální, a ten konec – jsem natěšená na další díl.

Affares
10.11.2022 4 z 5

Tak jo, první díl byl pro mne jako zjevení, peckovní! Druhý díl byl pro mne osobně ještě lepší dějem. Třetí byl už tedy pro mne předem čitelnější a tedy jsem měl i nějaká očekávání, a ta se naplnila. Je mi jasné, že události v tomto díle byly klíčovým momentem v dalším ději, a závěr s odhalením byl pomyslná třešnička na dortu, který z vás udělá nadšence čekajícího nervózně na pokračování. Co mne zde neuvěřitelně baví je kvalita propracování popisů, strategií, postav a technologie. A vše tak pečlivě, že to funguje. Tato série zatím patří do mého TOP výběru a velmi rád si knihy sem tam přečtu i vícekrát.

Ailee
06.11.2022 4 z 5

Trochu chaotické, ale pořád dobré. Příprava na velké finále.