Uštvaný

Uštvaný https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459491/bmid_ustvany-TL3-459491.jpg 4 121 26

Kroniky železného druida série

< 6. díl >

Šestá kniha cyklu Kroniky Železného druida – série o Atticovi O´Sullivanovi, posledním druidovi a nejzábavnějším, nejšílenějším a nejzapamatovatelnějším hrdinovi urban fantasy od dob Harryho Dresdena!Na dva tisíce let starého druida je Atticus O'Sullivan docela rychlý běžec. To je dobře, protože ho pronásledují ne jedna, ale hned dvě bohyně lovu – Artemis a Diana – neboť si s jednou z nich zahrával. Zatímco se spolu s Granuaile a svým vlkodavem Oberonem vyhýbají šípům a střelám z praku, šíleným tempem přebíhají moderní Evropu, aby vyhledali pomoc u přítele z Tuathů Dé Danann. Attikova obvyklá magická možnost přesunu mezi jednotlivými sférami je blokována, takže místo hraní na schovávanou je tentokrát na pořadu nová hra - utíkej o život. Tento „panteonový“ maraton nabourá severský bůh Loki. Zabití Attika je jediný volný konec, který potřebuje svázat, než rozpoutá Ragnarök- aka Apokalypsu. Atticus a Granuaile musí přelstít Olympany a zadržet boha darebáctví, pokud chtějí přežít – a zachovat svět, ve kterém mohou být. A na závěr čeká Oberona obrovské překvapení!... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Laser-books (Laser)
Originální název:

Hunted , 2013


více info...

Přidat komentář

Jonny
02.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Dobrá výplňovka času.
Čtivé, vtipné, zábavné.

A drtivou většinu času předvídatelné.

Fakt mě nakrklo, že vstal z mrtvých... Celkově mi jeho "nesmrtelnost" vadí. Když se dostane do svízelné situace, tak se o něj ani nebojím. Je totiž dost jasné, že se ze všeho vyškrábe.

Deia
25.01.2024 3 z 5

Tento diel sa mi páčil asi najmenej, ale celkovo má u mňa séria skôr klesajúcu tendenciu. Príde mi, že ide dookola o to isté - Atticus niekoho naštve, ten niekto sa ho snaží zabiť a je to také kto z koho, pričom vieme, že Atticus to vyhrá (lebo sú ďalšie časti :D). A stále mi neprirástol k srdcu, hnevá ma to jeho správanie, keďže má mať cez 2 000 rokov a stále sa správa ako by mal čerstvých 16. Ale veľmi sa mi páči to všetko okolo neho - prostredie, množstvo rozličných kultúr a ich bohov, to si naozaj užívam. Lenže pri tejto časti ma to celé nejak nudilo, neviem prečo, väčšinou som vôbec nemala chuť pokračovať v čítaní. Ale veľmi ma prekvapilo, že v knihe je spomenutá aj naša Domaša :D. Záver bol celkom fajn, stali sa tam nejaké veci, ktoré ma zas navnadili na ďalšiu časť, aj keď Atticus zas pôsobí ako neporaziteľný superhrdina. Keď si to porovnám s prvou časťou, tak ani tá mi neprišla úplne skvelá, ale na rozdiel od tejto ma to bavilo oveľa viac, tu to bolo naozaj hlavne o utekaní. No ale do ďalšej časti sa určite pustím a snáď sa dočkáme dovydania celej série.


Tano
23.11.2023 5 z 5

Super díl, líbilo se mi, jak se dá poradit s Olympany, i když toho tentokrát měli naši favorité na krku hodně, skoro jako by se spykl celý svět :) A stále máme našlápnuto dál, naštěstí mám další díl už doma :D

orson
06.11.2023 4 z 5

Tenhle díl mě bavil. Mělo to spád - asi jak furt utíkali :) A dokonce i nějaké to překvapení na konci bylo!

Stupino
16.09.2023 5 z 5

Tenhle díl se povedl, úplná krimi, jsem zvědavý kdo je ten temný co usiluje o život druida. Super oddchovka.

KájaKoxík
27.03.2023 5 z 5

Naprosto super díl. Dávám 5 z 5.
Dokonce bych řekla, že zatím jeden z nejpovedenějších. Sice si Atticus koledoval dost dlouho a většinu toho co se v minulém díle pokazilo si naprosto zasloužil, ale stejně mu stále fandím s řešením následků zde. Právě pro kumulaci problémů, má kniha rychlý spád a čte se v podstatě sama. Rozhodně za zmínku stojí pomsta upírovi, který je zodpovědný za vyvraždění druidů. To si fakt užívám a jsem zvědavá, jak to dopadne. Navíc mne zajímá (a zde se nedozvíme), kdo proti němu stojí z Tuatha Dé Danann.
Hned první kapitola mne naprosto odrovnala... A další nečekané zvraty na sebe nedají dlouho čekat. Jelikož jsem zjevně naivní čtenář, všechno to autorovi žeru i s navijákem.

Konečně má kniha uspokojivý neotevřený závěr a pokud někdo zvažuje pozastavit čtení, než se přeloží další díly. Toto je vhodný okamžik.

bgott
06.10.2022 3 z 5

Zatím nejslabší díl série. Začalo mě to vlastně bavit až ve Windsoru.
Oblíbený Hal vlastně skoro nikde, Granuaille mi čím dál víc připomíná snaživou třídní šprtku, Oberon s Attikem to tentokrát uhráli na 3* Tak snad příště....

kolacky
21.07.2022 5 z 5

Uff... Příměří? To jako fakt, po takové době?
Zuřivá druidka je vynikající. Oberon je senzační. A miluju Manannána Mac Lira!

Roscata
27.05.2022 5 z 5

Od přečtení pátého dílu uteklo něco přes dva roky, ale ani to mi nezabránilo se během chvilky zorientovat a naplno se do příběhu ponořit. A tentokrát mě to snad bavilo víc než díly předchozí. Možná za to mohlo osvěžení v podobě Zuřivé druidky Granuaille (naprosto zbožňuju její pohled na druidství, Gaiu a vše kolem), možná všechny ty citově vypjaté chvíle, možná kombinace Atticuse, Granuaille a Oberona. Ať je to jak chce, neskutečně jsem se bavila. A když jsem se nebavila, tak jsem brečela, a to jako fakt hodně. Protože tenhle díl je nabitý snad každou možnou emocí. A taky množstvím překvapení a nečekaných zvratů. Naprosto to miluju a nemůžu se dočkat dalšího dílu.

IG: zrzi_cte

hanzmb
12.05.2022 3 z 5

Nastavovaná kaše. Prakticky nic nového proti minulému dílu. Jen ve spirále neustálý boj, léčení, přelstění nepřítele a zase dokola. Nevím, jestli ještě někdy budu mít chuť na další díl. A zmrtvýchvstání tomu nasadilo korunu.

slawa.cap
05.02.2022 5 z 5

Od četby minulého dílu uplynuly skoro dva roky a měl jsem hrozný strach že si nebudu předchozí děj už vůbec pamatovat. Popravdě ze začátku jsem opravdu trochu tápal, ale po chvilce se mi většina předchozího děje osvěžila a já až na zmatek ve jménech některých vedlejších postav neměl snad větší výpadek (jdi se bodnout Alzheimere, zatím na měn nemáš :P )
Děj začíná na slovo přesně kde skončila minulá kniha, ale v příběhu dochází k neuvěřitelným zvratům a nečekaným spojenectvím a v rámci těchto spojenectví i k dalším spojenectvím a zvratům. Ono se tady vlastně ani nedá nic napsat aby to nebyl hned spoiler. Snad je kniha je takový cestopis - road movie a hrdinové nemají ani možnost vnímat krásy kolem kterých prochází.
Musím říct, že při čtení mám neuvěřitelný pocit rychlosti. Přijde mi že ději rychle ubíhá a i já čtu rychleji než je obvyklé. Navíc se nemůžu dotrhnout od knížky. Jen mě mrzí že tempo série se nedaří držet i překladatelům. Snad mi nebude trvat tak dlouho než si přečtu příští díl.
A ten přebal už jsem taky nějak překousl.

kyklop123
28.06.2021 5 z 5

Nový díl mě osobně nezklamal. Pořád vtipné, plné bojů a sem tam i nějaký ten zvrat... :)

lampernaqui
14.06.2021 3 z 5

Něco tomu tentokrát chybělo. A možná nebýt Oberona, tak bych měl velký problém to dočíst. Ono příběhově vlastně o nic nejde - jeden velký útěk napříč Evropou. Je škoda, že zastávka neproběhla i v Čechách, protože klobásy tu máme dobré. O pudlicích žádné údaje nemám. Kniha mě začala bavit ve chvíli, kdy se hrdinové objevili v Anglii a nastoupil Herne. V rámci série je to podprůměr a jinak horší tři hvězdy.

Eillen
12.06.2021 3 z 5

Nebylo to vůbec špatné, ale...
Už mě to tak nebere jako první díly. Strach, který by měl při neustálém utíkání být, se nedostavil. I těch vtipů nějak ubylo.
Za nejlepší část považuji telefonát s Halem - mně ten vlkodlak a celá jeho parta prostě od první chvíle přirostli k srdci a bez nich to prostě není ono...

Duchoslp
31.05.2021 4 z 5

Divoká honička Evropou a nepřátelé kam se podíváš. Atticus to má tentokrát "o fous". Všechno se dost zamotává a jsem zvědavá, kdo tahá za nitky.

cori
23.05.2021 4 z 5

Atticus, Zuřivá druidka a Oberon prchají ve zvířecí podobě Evropou z Rumunska do Hernova lesa v Anglii a v patách mají naštvané olympské lovkyně, upíry, temné alfy a Lokiho. Další nášup Atticových dobrodružstvích, v němž se ze všech sil snaží odvrátit ragnarök. Potěšila mě cesta přes Slovensko (když už to nevzal přes nás) a samozřejmě hlášky. Atticus bojuje o život a nedává svou kůži zadarmo, Diana s Artemis by mohly vyprávět.

MagdaFish
16.05.2021 4 z 5

Co napsat. Stále stejný nesmrtelný Attikus, hláškující Oberon a "Zuřivá druidka Granuaille." Líbí se mi, že se Kevin Hearne neomezuje jen na severský, potažmo irský pantheon, ale příběhy ozvlášťuje i jinými božstvy. Zde potkáme Lovce Herna, který je daleko větší badass, než si pamatujeme my, co jsme v osmdesátkách hltali seriálového Robina Hooda. ;)

voody99
02.03.2021 4 z 5

Absolutně nechápu proč nakladatelství Laser tak dlouho trvá vydat celou tuhle série. :(

Dexteres
14.02.2021 5 z 5

Prvni kapitolu jsem precetl jednim dechem, po dlouhem cekani nezklamala:) tezim se na dalsi dil!

jiri.one
17.01.2021 5 z 5

Já si myslel, že tohle má být poslední kniha a zakončení celé série. Jsem rád, že to není pravda, protože se chci s Attikem setkávat dál, ale navíc je tato kniha, podle mě, nejhorší z célé série a tak by jako zakončení byla ještě horší. Jinak se to čte stále dobře, pořád je tam mnoho nápadů, ale tomuhle dílu prostě chybí nějaká jiskra a větší dávka napětí, které předchozí knihy měly. Pořád se jedná o nadstandardní kus literatury, ale v rámci série rozhodně nejslabší. PS: konec, který sice nepatří přímo do dějové linky, je ale příjemně roztomilý a z knihy tak zůstane radostný pocit :).