Usmíření - Jak uzdravit své vnitřní dítě

Usmíření - Jak uzdravit své vnitřní dítě https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258489/mid_usmireni-jak-uzdravit-sve-vnitrni-d-258489.jpg 3 7 2

Zenový mistr Thich Nhat Hanh přináší v knize Usmíření jedinečné nahlédnutí na to, jak trénink všímavosti podporuje rovnováhu duševního zdraví. Tranformujte své vědomí k lepšímu životu Kniha Usmíření se zaměřuje na uvědomění našich emocí a nabízí konkrétní postupy k obnovení poškozených vztahů prostřednictvím meditací a cvičení, která pomohou transformovat vědomí a bolest, kterou mnozí z nás zažili jako děti. Usmíření ukazuje, jak se zlost, smutek a strach mohou proměnit v radost a klid, a rovněž učí, jak dýchat, objevovat, přemýšlet a mluvit o našich silných emocích. Kniha je psaná pro širokou veřejnost a je přístupná lidem ze všech prostředí i duchovních tradic.... celý text

Duchovní literatura
Vydáno: , Anag
Originální název:

Reconciliation: Healing the Inner Child , 2010


více info...

Přidat komentář

Eldar80
25.03.2024 4 z 5

Škoda, že to nebylo lepší, aby mě to donutilo dát 5*. Současné hodnocení (69%) je fakt špatné. Jenže knihy od tohoto autora jsou furt o tom samém. I tady je zásadní přístup odpovídající mindfulness.
Autor v otázce vnitřního dítěte nejde nijak do hloubky. Spíš popisuje možnosti přítomného uvědomování v této problematice. Všechny uvedené meditace vychází ze schopnosti bdělého vědomí.
Není tady žádná intelektuální teorie a celá praxe stojí na čtenáři. A jak je zvykem, už jen pouhé čtení navozuje meditativní náladu. Napsané i přeložené je to dobře. Několikrát mi málem vyhrkly slzy z očí.
Možná je hodnocení nízké kvůli tomu, že kdo má negativní prožívání, tak nevěří, jaké může mít meditace výsledky. Je to kontraintuitivní. Věda to však potvrzuje. Místy může vadit pocit přeslazenosti nebo infantility.
Může to být užitečné pro psychoterapeuty. Jung říká, že terapeut dokáže léčit jen do své zdravé duševní úrovně. Pokud vás víc zajímá psychologie nebo víte, že zmíněné praxe nebude dělat, není moc důvod to číst.
Na 100 stranách je kvalitně zpracován vědomý přístup k vnitřnímu dítěti. Na zbylých 60 jsou 4 zážitky a různé praxe. Důležité je, že naše zraněné vnitřní dítě může pocházet od rodičů nebo od předchozích generací. 85%

TetaLik
19.02.2020

Vynikajíci kniha, kterou by měl přečíst úplně každý člověk.


Kniha Usmíření - Jak uzdravit své vnitřní dítě je v

Přečtených8x
Knihotéce4x
Chystám se číst17x
Chci si koupit5x