Umění vládnout

Umění vládnout https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/213956/mid_umeni-vladnout-213956.jpg 2 67 12

Tomio Okamura v knize Umění vládnout vyjadřuje svůj názor na naši současnou společnost, zamýšlí se nad aktuálními problémy z nejrůznějších oblastí a nabízí konkrétní vize, kam by naše země měla směřovat. „Napravo? Nalevo? Dopředu! Buďme politicky nekorektní! Proč by měli být politici ministry?

Přidat komentář

n.ezn.amy
31.01.2024 odpad!

Je potřeba dopřát sluchu a názorů všem a proto jsem sáhl i po této knize. Pan Okamura zde nastiňuje svou vizi budoucnosti této země a své názory na politiku obecně. Za mě jedno velké klišé a podbízivé nápady, které chce slyšet každý občan této země, ale reálně z toho nevyplývá jak toho docílit, kde by se na tyto nápady vzaly peníze apod. Pana Okamuru jsem měl vždy za populistu, který má jen plno vágních řečí a tahle kniha mě v mém názoru utvrdila. Neříkám, že někoho nemohou jeho názory přesvědčit, ale mě tato agitační kniha ne.

vlkodlaq
18.05.2021 odpad!

Pečlivě populisticky sestavená agitka a jsem velice překvapený, že tomu někdo může věřit. Ono se dobře poslouchá, co chce člověk slyšet, ale to ještě neznamená, že to je pravda. Pan Okamura je populista, provokatér a rozhodně není autorem tohoto textu, i když je tak uveden.


medlovice
26.05.2019 4 z 5

Ještě nejsou známé výsledky Eurovoleb.To je hrůza kolik papíru se muselo vyplýtvat. Nikdy jsem nebyla fanoušek Okamury , tuto knížku jsem nevyhledávala, jen jsem si jí všimla na stolečku s vrácenýma knihama. Věta o tom, že vysokou školu nemám , talentem na mě pánbíček šetřil a pokud budu pracovat , tvrdě pracovat, při troše štěstí na ten chléb bude , tak s tím souhlasím.
Nejpravdivější je citát od anonyma Kdyby volby něco změnily, byly by zrušené.

martin7848
10.12.2018 odpad!

Tak tohle jsem chtěl přečíst, abych si udělal obrázek. A taky jsem si ho udělal. Autor zde vzal myšlenky z různých zdrojů(a spousta u nich je fakt dobrá) a spojil je tak do obrazu, který mu parádně hraje do karet. On je ten, který burcuje. On ví jak na to. A ostatní jak sám říká jsou ti blbci... Při čtení se vás snaží dostat na svou stranu, tím že si řeknete, ano má pravdu a já jsem naštvaný na ostatní... Jenže řešení, která navrhuje jsou buď velmi obecná, nebo líbivá. Prostě populismus. Pokud chcete poznat jak takové líbivě-štvavé dílo napsat, přidejte si mému hodnocení alespoň tři další hvězdy. Za sebe nemůžu souhlasit s tím, když někdo říká, že jeden má striktně pravdu a druhý ne. To je moc černo-bílé a většinou se stejně k pravdě jako takové dobrat neumím...

petr-jan5020
18.07.2018 odpad!

kraviny

DennisMoore
26.02.2017 odpad!

Tomio Okamura píše úplně stejně, jako mluví. Česky to má sice správně, ale jinak...

Switch
08.09.2013 5 z 5

Knihu jsem přečetl jedním dechem, kniha v mnoha ohledech pouze nastínilo téma, ale každopádně je tam mnoho zajímavých řešení politických a vládních problémů a je s podivem, že ještě nejsou aplikována v praxi... Určitě by se tak vyřešila většina stávajících problémů. Dobře napsáno, rozhodně stojí za přečtení.

TerJac
26.06.2013 4 z 5

Pan Okamura mne v poslední době v mnoha věcích zklamal .... ale nemůžu jinak než říci, že jeho knihy mi mluví z duše. Většinu jeho názorů sdílím ... jen škoda, že on občas zapomíná proměňovat je ve skutky.

Clash
08.11.2012 odpad!

Moravsko-japonský podnikatel Prasomil Okamura a jeho nepovedená parodie Machiavelliho Vladaře. Máte můj hlas pane Okamuro!
P.S. "Závist zdržuje! Říkejme si více dobrý den, děkuji a na shledanou a bude nám na světě lépe."

fablen
28.10.2011 5 z 5

Líbí se mi upřímnost a pravda, s jakou jsou knihy p.Okamury psané. Některé myšlenky v knize mě naprosto nadchly.

dalimoni
28.09.2011 5 z 5

Pana Okamuru mám celkem rád, s jeho názory se v hodně případech ztotožňuji, i když ne ve všech. Četl jsem dost kritik z médii na tuto knihu a nedivím se, protože potrefená husa..., některých lidí (politiků, novinářů....) se názory pana Okamury musely určitě dotknout, ale naštěstí žijeme v demokracii a za názory nemůžeme být stíháni. Některé myšlenky jsou podnětné, jiné naivní, respektive uvést některé myšlenky do reálného života mi připadá dosti obtížné ne-li nereálné, i když musím přiznat, že některé nápady pana Okamury jsou opravdu zajímavé a kdyby se zavedly do reálného života, tak by to prospělo většině. Je pravda, že pan Okamura je mediální člověk (vyjadřuje se prakticky ke všemu) a podle některých názorů si chystá půdu pro politickou kariéru. Určitě bych mu to nezazlíval, pokud umí PR využít, proč ne, pokud by vstoupil do politiky a podařilo se mu prosadit třeba jen 30% myšlenek, které v této knize nastiňuje, tak by to bylo jenom dobře.

tsal
04.08.2011 2 z 5

Nevím, nějak jsem nedokázala pochopit účel této knihy. Na počet stran jsou probíraná témata strašně široká a tak se často stává, že pan Okamura nadhodí nějaký problém a... jde na další. S možným řešením jsem se dočkala tak v 50% případů a některá z nich by se zaváděla jen těžko. Neříkám, že jsou všechny jeho ideje špatné, jen prostě mluví o ideálním případě a ne všechno v praxi může fungovat, jak by si přál.
A dvě věci, které mě opravdu rozesmály - citováním Novinek, bulváru, kterému představivost začne za chvíli závidět i Blesk, srazil důvěryhodnost celé knihy téměř na nulu a nad kapitolou o náboženství jsem jakožto člověk razící názor, že náboženství by mělo být naprosto odtržené od politiky, opravdu nevěděla, co si myslet.