Iron Man: Začátek konce

Iron Man: Začátek konce https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328172/bmid_the-invicible-iron-man-zacatek-konc-J5b-328172.jpg 4 19 5

Neporazitelný Iron Man se vrací a vrhá se do boje s padouchy, jako jsou Night Phantom, Unicorn nebo Red Ghost. Boj proti zlu se však zvrhává k horšímu, když Tony Stark zjistí, že byl nahrazen svým špatně fungujícícm umělým dvojníkem - a právě v té době usilují Midas a Madam Masque o převzetí Stark Industries! I když mu už nic nezbývá, musí přijít na to, jak si zachránit život i společnost, než bude pozdě!... celý text

Přidat komentář

ludek.n
12.02.2024 4 z 5

Poté, co se vypořádá s Night Phantomem, Unicornem a Red Ghostem, čeká Tonyho Starka zkouška z nejtěžších: vinou robotického dvojníka doslova ze dne na den ztrácí kontrolu nad svým impériem a v tu nejméně vhodnou chvíli se přihlásily také problémy s jeho nemocným srdcem. Polívčičku si pak přihřívají Midas, Lucifer, Crimson Dynamo a Titanium Man. Výsledkem toho všeho je, že se v Iron Manově zbroji nakrátko objeví náhradník, který na sebe vezme část oné nesmírné odpovědnosti. Archie Goodwin nikdy nebyl zářivou a oslavovanou scénáristickou hvězdou, ale jeho příběhy mají pevnou strukturu, skvělou zápletku a atraktivní vedení děje. Přes všechny zákruty, smyčky, manévry a zvraty se vyznačují přehledností a čistotou, kterou by mu mohli závidět mnozí slavnější kolegové. Možná je to i proto, že se nebojí ukázat neporazitelného hrdinu, dennodenně zachraňujícího lidstvo, jako člověka, který má sem tam i slabší chvilku, je plný pochybností a někdy se mu dokonce pod jeho ocelovou maskou pohne i nějaký ten lícní sval. O tom by koneckonců mohl něco říct i kreslíř George Tuska, který tyto pocity zvěčnil svou tužkou. Jeho silné a ostré linie se k opancéřovanému Avengerovi hodí dokonale a některé jeho panely se prostě nedají přejít bez rozechvění. Deset Iron Manových sešitů tohoto ultimátního kompletu mě přesvědčilo, že i komiksy staršího data mají pořád co říct.

Ivan Kučera
01.03.2021 2 z 5

Vôbec som sa nechytal. Strašne ma to nebavilo (napriek prítomnosti môjho obľúbeného Red Ghosta a jeho opíc). Hodnotím to ako nezáživný komiks, u ktorého nechápem, z akého dôvodu (ak necháme bokom ten komerčný) bol zaradený do kompletu, keďže neobsahuje nič zásadné, revolučné, ani dôležité. Ocenil by som snáď len ešte aj v roku 2021 peknú kresbu Georgea Tusku a charizmatického Tonyho Starka. Vlastne ani poriadne neviem, prečo dávam až 2*.


trudoš
28.05.2020 3 z 5

Možná jsem byl zrovna v přechodu, ale tentokrát mi tahle vykopávka sedla. Je to bezesporu zdlouhavé vyprávění (dvakrát jsem u toho usnul), ovšem když si to člověk rozumně rozvrhne, není scénář Archie Goodwina zdaleka tak hrozný, jak se zpočátku může zdát. Autor nešetří energií ani nápady, takže ten věk osmačtyřiceti let vnímáte jen pro žánrovou naivitu nespoutaného dobrodružství. A třebaže kresba není tolik inovativní, jako u jiných tvůrců, George Tuska se plně podřizuje tempu příběhu a dokonale zachycuje dobovou superhrdinskou atmosféru. Krása po všech stránkách.
Sic mi zařazení do Ultimátního kompletu trochu uniká, protože výjimečného není na komiksu nic, neznamená to však, že jsem si ho neužil se vším všudy. Celkově jsou v příbězích geniální především všichni ti padouši se superjmény a superkostýmy, které by netrumfnul ani ten sebenamachrovanější transvestita. Mimo jiné jsem si poprvé všiml Iron Manových ocelových bradavek a popravdě řečeno... do teď mě straší jejich ničivé možnosti.

martinstefko
26.01.2017 3 z 5

V komiksu "Ultimátní komiksový komplet 101: The Invincible Iron Man - Začátek konce" jsou prostě části, které vás docela snadno dovedou iritovat. A vy zase jednou budete rádi, že komiks kreslil někdo hodně schopný. Mimochodem, George Tuska se nám tímhle komiksem představuje. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/01/1359-ultimatni-komiksovy-komplet-101.html

hroubek
10.01.2017 4 z 5

Nakonec to bylo o dost lepší, než jsem čekal. Se staršími čísly Iron Mana má problém, že mě vždy začaly nudit, díky neustále vysvětlujícím dialogům, záporákům, kteří jsou pořád dokola to samí a taky díky postavě Jaspera Sitwella, kterého jsem časem začal nenávidět. Tady naštěstí nic z toho není v takové míře, aby to kazilo zážitek ze čtení. Příběh odsýpá pěkně a vždy proložený dobrou akcí. Zvláště prostřední čísla jsou hodně fajn. Za mě spokojenost.