Deadpool: Válka Wadea Wilsona

Deadpool: Válka Wadea Wilsona https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/292056/bmid_deadpool-valka-wadea-wilsona-pKb-292056.jpg 4 57 11

Deadpool, kterého dovlečou před americký senát, aby vysvětlil svou účast na mexickém masakru, jehož výsledkem byly stovky mrtvých, toho prozradí mnohem víc, než by se kdokoliv odvažoval doufat! Vydejte se na výpravu do pochybné minulosti užvaněného žoldáka a poslechněte si příběh o jeho začátcích přímo od něj. Je to ale skutečně pravda, nebo jenom hromada pomýlených lží? Upřímně - koho to zajímá?! Deadpoola ze všech nejméně!... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Deadpool: Wade Wilson's War , 2015


více info...

Přidat komentář

ludek.n
15.01.2024 3 z 5

Nejšílenější postava Marvelu, Wade Wilson alias Deadpool, se předvádí v čtyřdílné minisérii scénáristy Duane Swierczynského a výtvarníka Jasona Pearsona v jeho typické roli ukecaného žoldáka. Přestože se tu najde pár příspěvků i ostatních postav, Deadpoolova proříznutá huba jede jako dobře naolejovaný stroj v jednom z nejmonumentálnějších monologů, jaké si lze vůbec představit. Jeho groteskní představení je plné humorných gagů, drsných hlášek a narážek (které si bezpochyby více užijí američtí čtenáři). Je to jedna velká šílená jízda z Mexika až do Capitol Hillu, kde před senátním výborem probíhá vyšetřování činnosti ultratajné skupiny X, jejímiž členy jsou kromě Deadpoola ještě Bullseye, Silver Sable a Neena Thurmanová alias Domino. Ničemu v tomto komiksu se nedá věřit, protože nic, co se tu řekne nebo ukáže, nemusí být o pár stránek dál pravda a naopak. Prostě cirkus odshora až dolů s největším klaunem všech dob v hlavní roli. Berte nebo nechte být, a to i s finálním sešitem X-Men Origins jako bonusem navíc. Přiznám se, že mě tento druh slovních a vizuálních hrátek, které si utahují z divokého násilí a nesmyslného zabíjení, poněkud míjí a těžko v tom hledám nějakou přidanou hodnotu.

ArkAngel
15.07.2022 3 z 5

Máme tu komiks, ve které Deadpool nejen proráží čtvrtou stěnu, jak je u něj zvykem, ale navíc zpochybňuje všechno, co jej dělá tak známým. Má vůbec schopnosti? Je to hrdina? Není to jen magor zavřený v léčebně? Komiks jako takový je vlastně jen dlouhou výpovědí, která nijak nerozšiřuje komiksový svět, ale pohrává si s Deadpoolovou minulostí a pravidly jeho hry. Zajímavý počin.


trudoš
26.07.2020 4 z 5

Jak nemám psychedelické komiksy moc v lásce, tak tenhle jsem si užil naplno. Hlavně proto, že album poměrně smysluplně vysvětluje, kdo je Deadpool zač a že není radno věřit všemu, co vypustí z úst, což mi přijde jako skvělý nápad, srovnatelný snad jen s Maxxem od Billa Loebse. Abych však nestrašil, ta potřeštěnost vůbec příběhu neubírá na srozumitelnosti. Je to sranda, která má sice až hysterický podtext, ale právě ten dává postavě zajímavý rozměr. Komika je navíc nápaditá a chytrá, například celý ten v kresbách představený proces před senátním výborem je ve své pompéznosti nádherně jízlivý. Bohužel, legrace zaostává občas na úkor logiky, lépe řečeno přesně do okamžiku, kdy na scénu nastoupí prďácké slovní hříčky, dobré tak akorát pro puberťáky.
Rozhodně bych ale uvítal větší rozsah, protože spoustu věcí si člověk musí domyslet. Nic to ovšem nemění na faktu, že editoři postavu zvládli perfektně představit. Člověk začne mnohem lépe chápat proč je užvaněný degenerát takový, jaký je.

KillHurt
14.01.2020 4 z 5

Deadpoola nemám načteného, ale tohle mi nepřišlo jako obvyklá nóta hlaškujícího žoldáka. Akce je tu dost pro ty, kteří nad tím nechtějí přemýšlet. Na druhou stranu je tu i dost věcí k zamyšlení. Bylo to zajímavé. Čekal jsem něco jiného. Přesto jsem nebyl zklamán.

Disease
18.04.2017 4 z 5

Není to až tak hláškovací, občas těžkopádnější, ale vzhledem k výjimečnosti postavy Deadpoola zajímavé (v tom dobrém slova smyslu).

andrea7188
14.03.2017 5 z 5

Moje první setkání s postavou Domino a tak trochu jiný deadpoolovský komiks, kde nejsou jen srandičky, ale úplně nevíte co je pravda. Jak moc velkou schizofrenii by mohl Deadpool mít..? a hned několik verzí jeho "zrození" :-)

hroubek
14.06.2016 3 z 5

Můj první komiks s Deadpoolem a musím přiznat, že to není úplně ono. Je to správně ulítle, ale ten děj je trochu moc velký bizar, hlavně v tom konci. Deadpool hláškuje, zabíjí, dělá bordel, je vtipný, přesto to není takové jaké jsem po filmu čekal. Přišlo mi to v určitém momentě dost neupřímné, a že si tvůrci dali malou domů. Škoda, z toho příběhu by šlo vytěžit více, kdyby to nebyl takový guláš.

OldaB
12.06.2016 3 z 5

Podobné dojmy jako z filmu. Zábava určitě, ale můj šálek kávy to není. Po přečtení velmi rychle zapomenete, že jste něco četli.

Kopta
03.06.2016 5 z 5

Jakožto člověk, kterého Deadpool v kině naprosto odrovnal, jsem si musel hned komiks koupit. A spokojenost byla vskutku na místě. Komiks má humor, švih a děj. Ta poslední část by mohla být více vymakaná a říct víc o jeho historii, ale nic to na to nemění.

Lazy
30.04.2016 4 z 5

Za mně zajímavější jak ta cypovina s drákulou. Dva příběhy, kde je jedno, že oba vypráví to samé jen jinak.

martinstefko
24.04.2016 2 z 5

Knihu Ultimátní komiksový komplet 67: Deadpool - Válka Wadea Wilsona přečtete, odložíte a na nějakou dobu si na ni nevzpomenete. A pak na ni zapomenete úplně. Raději si přečtete něco jiného.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel Deadpool

Autorovy další knížky

Duane Swierczynski
americká, 1972
2010  85%Netvor z temnot
2012  87%Temná odhalení
2011  78%Proroctví temnoty
2016  74%Deadpool: Válka Wadea Wilsona

Kniha Deadpool: Válka Wadea Wilsona je v

Přečtených70x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce45x
Chystám se číst3x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x